"Norime ne tik užbaigti čempionatą..."

"Norime ne tik užbaigti čempionatą..."

Sekmadienį po daugiau nei mėnesį trukusios pertraukos atsinaujino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios lygos čempionatas. Buvo sužaistos trejos rungtynės, per kurias buvo įmušta net dvylika įvarčių.

Pergales iškovojo čempionate pirmaujančios komandos. Lyderiai "Panevėžio" futbolininkai išvykoje 4:2 nugalėjo "Pakruojo" klubą, o į antrąją vietą pakilusi Gargždų "Banga" taip pat varžovų aikštėje 2:0 privertė pasiduoti Nacionalinės futbolo akademijos ekipą. Kitose rungtynėse Vilniuje "Trakai B" sužaidė lygiosiomis (2:2) su Alytaus "Dainava".

Pasiruošęs čempionatą pratęsti ir absoliutus čempionato autsaideris Klaipėdos "Koralas", kuris "atostogavo" nuo gegužės 22 dienos. Apie padėtį šioje uostamiesčio ekipoje kalbamės su "Koralo" klubo vadovu Arvydu Kazlausku.

Nerungtyniavote daugiau nei du mėnesius. Ar pavyko užgesinti karštą vasarą liepsnojusį gaisrą klube?

Nesakau, kad šimtu procentų viskas gerai - problemų buvo ir visada bus. Tačiau esame pasiruošę tęsti čempionatą. Labai esu dėkingas Lietuvos futbolo federacijai, kuri suprato situaciją klube ir mūsų prašymu nukėlė penkerias čempionato rungtynes. Laukia nelengvas etapas, nes bus savaičių kai teks sužaisti net po dvejas rungtynes.

Kiek pasiliko žaidėjų ir kiek atėjo naujų?

Liko šeši seni, prie jų prisijungė dar keturi žaidėjai iš Lietuvos bei aštuoni legionieriai, tarp kurių yra futbolininkų iš Europos Sąjungos šalių.

Sužaidėte dvejas kontrolines rungtynes su Telšių "Džiugu" ir Kretingos "Minija". Ką jos parodė?

Į rezultatus nekreipėme per daug dėmesio. Svarbiausia buvo, kad nauji žaidėjai greičiau pradėtų aikštėje suprasti vieni kitus, atsirastų komandinis žaidimas. Turėjome vartininko problemą, bet, atrodo, ją išsprendėme.

Per ligšiol žaistas devynerias rungtynes "Koralas" įmušė vos vieną įvartį, o į savus vartus praleido net pusšimtį...

Įmušėme du įvarčius. Vieną iš jų padėjo įmušti "Džiugo" gynėjas. Norisi kuo greičiau pamiršti šiuos košmariškus skaičius ir viską pradėti nuo švaraus lapo. Dabar turime du puolėjus, kurie turėtų žaisti rezultatyviai. Turėtų stabilizuotis ir gynybos grandis.

Ateinantį šeštadienį namie žaisite su vienu iš čempionato lyderių "Bangos" klubu. Ko tikitės iš šių rungtynių?

Susitikimas su gargždiškiais "Koralui" bus savotiškas testas. Per rungtynes su stipriu varžovu pamatysime, ko yra vertas naujasis "Koralas". Tikiu, kad atsinaujinusiame čempionate tapsime konkurencinga komanda. Mes norime ne tik užbaigti čempionatą, bet ir pakilti iš turnyrinės lentelės dugno.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder