"Nesėdėk sudėjęs rankų, sportuok karantino metu namuose"

"Nesėdėk sudėjęs rankų, sportuok karantino metu namuose"

Karantino metu yra užvertos sporto salių, arenų, baseinų ir stadionų durys, tačiau Klaipėdos treneriai nesėdi sudėję rankų ir įvairiausiais būdais stengiasi nuotoliniu būdu savo sporto treniruotėmis sudominti vaikus ir net jų tėvelius.

Į šią situaciją atsižvelgęs dienraštis "Vakarų ekspresas" pradeda rašinių ciklą "Nesėdėk sudėjęs rankų, sportuok karantino metu namuose".

Kaskart apžvelgsime įvairių sporto šakų trenerių įdomiausias, patraukliausias ir sumaniausias nuotolines treniruotes. Šįkart mūsų dėmesio centre - Klaipėdos futbolo akademijos (KFA) treniruotės su pasakiško grožio gamtos vaizdais iš Parnidžio kopos prie jūros ar nuo aukščiausio Klaipėdos pastato - 112 m aukštyje.

Pasak Klaipėdos futbolo akademijos vadovo Kęstučio Ivaškevičiaus, karantino metu sporto ugdymo įstaigos, kurioms uždraustos veiklos, pasirinko du kelius - stabdyti savo veiklą, teikti dokumentus prastovoms arba persikvalifikuoti ir pagal galimybes tęsti savo misijas. Pastarąjį kelią pasirinko KFA.

"Paskelbus karantiną, akademijos darbuotojai, nuotoliniu būdu surengę posėdį, nusprendė, kad jaunieji futbolininkai, jau įpratę intensyviai sportuoti, ir karantino metu turi judėti, treniruotis.

Bendromis jėgomis buvo sukurta visa nuotolinio ugdymo sistema. Akademijoje veikia virtuali klasė, "YouTube" kanalas, komandų grupių pokalbių kambariai, kur ugdytiniai sprendžia teorinius, praktinius uždavinius, testus, atsiskaito su treneriais.

Šiuo metu KFA nuotolinio ugdymo programoje aktyviai dalyvauja per šimtas mūsų auklėtinų", - džiaugėsi K. Ivaškevičius.

 


 

ARTI DANGAUS. Štai tokia treniruotė nuo aukščiausio Klaipėdos pastato - 112 m aukštyje.

Anot jo, akademijos treneriai pastebėjo, kad ugdytinių dėmesį sutelkti į kompiuterių ekranus vis sunkiau, tad teko prigalvoti įdomybių.

"Vaikai nuo ankstaus ryto nuotoliniu būdu mokosi mokyklose, būreliuose, todėl sugalvojome treniruotes ruošti vietose, kur auklėtiniams puikiai pažįstamos, mielos, įdomios.

Taip gimė treniruotės Neringoje, Parnidžio kopos terasoje, kurią akademijos auklėtiniai puikiai atsimena iš kasmetinių Nidoje vykstančių sporto stovyklų. Čia mankšta prasidėdavo kiekvieną stovyklautojų ankstų rytą. Treneriai susuko vaizdo filmukus ir prie jūros, kur vasaros metu vykdavo dienos stovyklos treniruotės ant smėlio.

Treneriai sukūrė visą treniruočių paketą iš paukščio skrydžio. Ant aukščiausio Klaipėdos pastato - 112 metrų aukštyje.

Pavargus žiūrėti į trenerio rodomus pratimus, galima pasigrožėti įspūdingais Baltijos jūros, Kuršių marių ar miesto vaizdais", - pasakojo K. Ivaškevičius.

KFA kuriamomis treniruotėmis gali naudotis ne tik auklėtiniai. Nuotolinio ugdymo vyr. treneris Evaldas Misiūnas pastebėjo, kad į šią sporto veiklą mielai įsitraukia ir auklėtinių šeimos nariai, todėl sukūrė Klaipėdos futbolo akademijos (KFA) "YouTube" kanalą, kuriame visi ras treniruotes iš įspūdingiausių gamtos kampelių, nuotaikingus vaizdo ar futbolo pokalbius.

"Svarbiausia dabar - judėti, nesvarbu, kad ir namie mankštintis, sveikai maitintis. Karantinas baigsis, mes vėl visi grįšime į stadionus - treniruosimės, linksmai leisime laiką, kovosime. To visi labai laukiame", - pabrėžė KFA vadovas K. Ivaškevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder