"Neptūnui" įteikė bronzos medalius

"Neptūnui" įteikė bronzos medalius

Vilniuje iškilmingai nuleista jubiliejinio 25-ojo "Betsafe-LKL" sezono uždanga. Šventėje bronzos medalius atsiėmė Klaipėdos "Neptūno" ekipos nariai, du mūsų krepšininkai - Renaldas Seibutis ir Edgaras Želionis gavo ir asmeninius apdovanojimus.

Į simbolinį "Betsafe-LKL" sezono penketuką, kurį sudarė LKL klubų treneriai ir LKL administracija, pateko Edgaras Želionis, o Renaldas Seibutis išrinktas kaip garbingiausias lygos krepšininkas. Šioje kategorijoje nugalėtoją rinko lygos teisėjai.

Bronzos medalius pelnę "Neptūno" krepšininkai atsiėmė ir trečiai vietai skirtą taurę, ją iškėlė Tomas Delininkaitis - jis renginyje pavadavo kapitoną Simą Galdiką. Pastarasis iškilmingoje šventėje negalėjo dalyvauti.

"Labai norėčiau padėkoti komandai. Šiemet nuėjome labai sunkų kelią, kritome, vėl kėlėmės, džiaugiuosi pasiektu rezultatu", - kalbėjo "Neptūno" komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Ketvirtieji medaliai

Klaipėdos krepšininkai į LKL prizininkų gretas grįžo po dvejų metų. Paskutinį kartą klaipėdiečiai LKL medaliais džiaugėsi 2016 metais, kai pusfinalyje sensacingai 3:2 nugalėjo Vilniaus "Lietuvos ryto" krepšininkus ir galiausiai po finale garbingos kovos prieš Kauno "Žalgirį" pasipuošė sidabro medaliais.

LKL vicečempionų titulais neptūniečiai iškovojo ir 2014 metais, kai pusfinalyje rezultatu 2:1 eliminavo Prienų "TonyBet" ekipą.

IŠRINKO. Renaldas Seibutis išrinktas garbingiausiu LKL krepšininku.

O pirmieji "Neptūno" iškovoti LKL medaliai buvo 2013 metais ir tai buvo būtent bronziniai medaliai. Tąkart Klaipėdai buvo istorinis ir įsimintinas įvykis.

Visi šie medaliai, išskyrus 2016 metais, buvo iškovoti "Neptūną" treniruojant K. Maksvyčiui.

Šis iš Darbėnų kilęs krepšinio specialistas vis garsiau yra vadinamas Klaipėdos "Neptūno" komandos istorijos metraštininku, laimės kūdikiu, pritraukiančiu Klaipėdai sėkmę.

"Neptūnas" šį sezoną išgyveno finansines bėdas, krepšininkų praradimus, tačiau K. Maksvytis sugebėjo žaidėjams įkvėpti komandinę dvasią ir įžiebti kovingumą. "Neptūno" krepšininkai įrodė, kad jie verti pačių didžiausių liaupsių, kad yra tikri kovotojai ir savo miesto ambasadoriai.

Kas lieka komandoje?

Kitam sezonui su "Neptūnu" galiojančias sutartis turi trenerių štabas - vyr. treneris Kazys Maksvytis, asistentai Tomas Rinkevičius, Juriza Žuža, fizinio pasirengimo treneris Robertinas Vilimas, taip pat kapitonas Simas Galdikas, Laimonas Kisielius, Tomas Delininkaitis, Laurynas Beliauskas, Matas Jucikas, Aidas Einikis ir Arūnas Mikalauskas. Yra tikimybė, kad komandoje liks ir Džiugas Slavinskas. Laisvaisiais agentais tapo Edgaras Želionis, Renaldas Seibutis, Brandonas Fieldsas, Jerry Johnsonas, Mindaugas Kačinas ir Vytautas Šulskis.

[CITATA]

Žiniasklaidoje skelbiama, kad bene du svarbiausi "Neptūno" žaidėjai - E. Želionis ir R. Seibutis sulaukė užsienio klubų dėmesio ir Klaipėdai bus sudėtinga juos išsaugoti finansiniu aspektu.

"Sėsime prie derybų stalo, bandysime išlaikyti tą patį branduolį, bet savo sąlygas diktuoja rinka. Tikrai nemiegame, deramės, pateikėme pasiūlymų esamiems žaidėjams ir sezono eigoje. Nesinori dabar dar visų kortų atskleisti, bet gali būti, kad kai kurių žaidėjų nepavyks išlaikyti. Paprasčiausiai, mūsų finansinės galimybės nėra tokios plačios kaip kai kurių kitų Lietuvos klubų. Bandysime derėtis, žiūrėsime, ką mes galime pasiūlyti ir matysime, kokia bus situacija", - duodamas interviu krepsinis.lt sakė "Neptūno" sporto direktorius Donatas Zavackas.

Kalbėdamas apie kito sezono tikslus jis sakė: "Kokie bus finansai, tokie bus ir tikslai. Klaipėda visada sieks būti bent finaliniame LKL ketverte ir kovoti dėl medalių. Kaip rodo laikas, mes esame pajėgūs tai daryti ir manau, kad kitą sezoną tas pats turėtų išlikti", - pabrėžė D. Zavackas.

Skelbiama, kad naujasis "Betsafe-LKL" sezonas prasidės rugsėjį. Liepą per licencijavimo procesą turėtų paaiškėti, kurios komandos kitą sezoną kausis aukščiausiame šalies divizione.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder