"Neptūnui" - bilietas į Čempionų lygos atkrintamąsias

"Neptūnui" - bilietas į Čempionų lygos atkrintamąsias

"Labai didelės emocijos. Patekome į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas, gavome šansą ir jį bandysime išnaudoti", - po Klaipėdoje rezultatu 83:73 iškovotos bene svarbiausios šio sezono pergalės prieš Bairoito "Medi" (Vokietija) ekipą kalbėjo "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Tiesa, neptūniečiams padėjo ir Strasbūro SIG (Prancūzija) ekipa, kuri Belgijoje per pratęsimą rezultatu 100:94 patiesė vietos Ostendės "Filou" krepšininkus. Būtent ši pergalė ir atvėrė "Neptūnui" galimybę tęsti šio sezono kelionę FIBA Čempionų lygos turnyre.

LIUKSAS. "Gaila, kad ne viskas priklausė nuo mūsų, bet po to nesėkmių ruožo, kai nemažai dvikovų pralaimėjome susitikimų pabaigose, krepšinio dievai atsisuko ir kažkiek mums atidavė atgal", - kalbėjo Klaipėdos "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

FIBA.com nuotr.

"Stebėjome mačą Belgijoje, pradėjome nuo pesimistinių nuotaikų, nes SIG atsilikimas siekė 4 taškus. Per pratęsimą tiek mes, tiek žiūrovai labai džiaugiamės", - situaciją komentavo K. Maksvytis.

Jo teigimu, "Neptūnas" pelnytai iškovojo kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

"Mūsų pergalę lėmė energija ir koncentracija. Nuo dvikovos pradžios buvome motyvuoti, didžiąją dvikovos dalį kontroliavome mačą, susikrovėme persvarą ir ją išlaikėme. Gaila, kad ne viskas priklausė nuo mūsų, bet po to nesėkmių ruožo, kai nemažai dvikovų pralaimėjome susitikimų pabaigose, krepšinio dievai atsisuko ir kažkiek mums atidavė atgal", - džiaugsmingai kalbėjo "Neptūno" treneris.

Klaipėdos krepšininkai dvikovos Belgijoje rezultatą sekė internetu drabužinėje, o kai jau tapo aišku, kad SIG ekipa laimėjo ir atvėrė "Neptūnui" galimybę pasivaržyti kitame FIBA Čempionų lygos turnyre - pasigirdo plojimų ir džiugių šūksnių banga.

Į FIBA Čempionų lygos aštuntfinalį "Neptūnas" iškopė trečius metus iš eilės.

Trečiąją vietą D grupėje užėmęs "Neptūnas" savo varžovą aštuntfinalyje sužinos vasario 8-ąją, burtų ceremonijos metu.

PASIŽYMĖJO. Dvikovoje prieš Bairoito "Medi" (Vokietija) ekipą vienas iš pagrindinių "Neptūno" pergalės kalvių buvo amerikietis Lorenzo Williamsas (su kamuoliu). Jis pelnė 13 taškų (3/6 trit.) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

FIBA.com nutr.

Dvikovoje su vokiečiais Klaipėdos ekipos gretose rezultatyviausiai žaidė Tomas Delininkaitis. Jo sąskaitoje 15 taškų (3/5 trit.), Lorenzo Williamsas pridėjo 13 taškų (3/6 trit., 6 rez. perd.), Kyle'as Weaveris 1- 2, Osvaldas Olisevičius - 9, Jerai Grantas - 8 (7 atk. kam.).

"Medi" komandai Ericas Mika pelnė 17 taškų (11 atk. kam.), Gregoras Hrovatas - 15, Adonis Thomasas - 12 tšk.

Artimiausias rungtynes "Neptūnas" žais šeštadienį išvykoje su Utenos "Juventus" ekipa. Šias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes nuo 17.20 val. tiesiogiai iš Utenos transliuos BTV kanalas.

FIBA Čempionų lygos turnyro D grupės lentelė (pergalės, pralaimėjimai, taškai):
1. Bolonijos "Segafredo Virtus" (Italija) 10 4 24
2. Stambulo "Besiktas Sompo Japan" (Turkija) 9 5 23
3. Klaipėdos "Neptūnas" (Lietuva) 8 6 22
4. Patrų "Promitheas" (Graikija) 8 6 22
5. Strasbūro SIG (Prancūzija) 8 6 22
6. Ostendės "Filou Oostende" (Belgija) 7 7 21
7. Bairoito "Medi" (Vokietija) 5 9 19
8. Liublianos "Petrol Olimpija" (Slovėnija) 1 13 15
Pastaba: į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas pateko keturios geriausios grupės komandos. "Neptūnas" atsidūrė trečioje vietoje dėl geresnio tarpusavio santykio.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder