"Neptūno" šokėjų kolektyvas kovoja dėl kelialapio į Madridą

"Neptūno" šokėjų kolektyvas kovoja dėl kelialapio į Madridą

Klaipėdos "Neptūno" krepšinio komandos palaikymo šokėjų kolektyvas "Leader dance", pernai atšventęs 20 metų gyvavimo sukaktį, siekia naujų iššūkių - nori žūtbūt iškovoti kelialapį į Eurolygos finalinio ketverto varžybas Madride (Ispanija).

Šis itin daug susidomėjimo keliantis krepšinio renginys vyks gegužės 15-17 dienomis. Bilietai į vyksiančias Eurolygos finalinio ketverto varžybas buvo parduoti per mažiau nei parą. Stipriausiojo Senojo žemyno turnyro kulminacija vyks Madrido "Barclaycard Center" arenoje, kurioje telpa 15 tūkst. žiūrovų.

Vyksta balsavimas

Taigi, jei šiame renginyje šoktų klaipėdiečių kolektyvas, būtų tikra garbė ne tik Klaipėdai, bet ir visai Lietuvai. Be to, tai būtų ir puiki reklama "Neptūno" krepšinio klubui.

Visus klaipėdiečius ir neabejingus grakščiosioms mūsų miesto šokėjoms lietuvius raginame balsuoti už "Leader dance" kolektyvą.

Balsuoti galima oficialiame Eurolygos šokėjų konkurso puslapyje - efesdance.euroleague.net kasdien po vieną kartą (pasirinkite mėgstamą šokėjų kolektyvą ir spauskite "Send your vote now").

Varžosi daugiau lietuvaičių

Be klaipėdiečių, šiame konkurse dar dalyvauja 14 šokėjų kolektyvų.

"Leader dance" burtų keliu pateko į A grupę kartu su Kauno "Žalgirio", Berlyno ALBA, Gran Kanarijos "Herbalife", Kazanės "Uniks", Madrido "Real" ir Salonikų PAOK šokėjomis.

B grupėje varžosi Vilniaus "Lietuvos ryto", Belgrado "Crvena Zvezda", Tel Avivo "Maccabi", Pirėjo "Olympiacos", Bambergo "Brose Baskets", "Ventspils" ir Volgogrado "Krasnyj Oktiabr" šokėjų kolektyvai.

Konkursas vyks keliais etapais. Pirmajame nuo sausio 19 d. iki sausio 26 d. 14 val. krepšinio gerbėjai iš dviejų grupių išrinks po dvi komandas, pateksiančias į pusfinalį. Dalyvauti balsavime teisę turi tik pilnamečiai, kurie gali balsuoti po kartą per dieną už kiekvieną grupę. Antrąjį balsą galima atiduoti praėjus 24 valandoms nuo pirmojo balsavimo.

Į antrąjį etapą patekusios keturios komandos susikaus tokia tvarka: A1-B2, A2-B1. Šiose dvikovose nugalėjusios ekipos kovo mėnesį susigrums dėl vienintelio kelialapio į Eurolygos finalo ketverto turnyrą Madride.

Šoko net NBA varžybose

Klaipėdiečių kolektyvui šokti aukščiausio rango krepšinio varžybose - jokia naujiena. Analogišką konkursą Klaipėdos universiteto docentės Bronelės Švitrienės vadovaujamas kolektyvas buvo laimėjęs 2007 metais.

"Tada mes šokome Atėnuose ir puikiai pasirodėme, sulaukėme daug gražių atsiliepimų. Per savo karjerą mes šokome dviejuose pasaulio, šešiuose Europos krepšinio čempionatuose, pernai Čikagoje šokome ir per NBA varžybas. Esame patyręs ir daug matęs kolektyvas", - džiaugėsi B. Švitrienė.

Ji labai prašė klaipėdiečių palaikymo.

"Norime, kad Madride per Eurolygos finalinio ketverto varžybas skambėtų Klaipėdos vardas. Mūsų dalyvavimas tokiuose renginiuose - savotiška miesto ir Lietuvos reklama", - teigė B. Švitrienė.

Apipila komplimentais ir gėlėmis

Tie, kas lankosi krepšinio varžybose, stebisi, kaip "Leader dance" publiką paperka grožiu, gracija ir neblėstančia šypsena. Plastiški atletiškų klaipėdiečių judesiai, efektingi ir kraują kaitinantys ekstremalūs triukai bei sinchronija prikausto net pačių išrankiausių žiūrovų žvilgsnius.

Rodos, atsipalaiduoti ir šypseną išspausti sugeba net prieš kelias sekundes įtūžį riksmais bandę malšinti patys emocingiausi krepšinio aistruoliai. Iš pažiūros trapios Klaipėdos merginos sugeba įkaitinti publiką bei sulaukia neką mažiau plojimų ir simpatijų nei milijonus uždirbantys patys garsiausi oranžinio kamuolio meistrai.

Dar 2011 metais, kai Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas, užsienio šalių žiniasklaida skyrė daug dėmesio "Leader dance" kolektyvui. Tuomet slovėnai apie klaipėdiečių grupę sukūrė išsamią filmuotą vaizdo medžiagą, o rusai vienoje iš interneto svetainių paskelbė didžiulį straipsnį, kurį pavadino "Parketo karalienės".

Panašūs straipsniai ir filmukai pajūrio šokėjams - ne naujiena. 2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje apie "Leader dance" specialius reklaminius filmukus rodė Turkijos ir Argentinos televizijos.

2011 metais Slovėnijos sirgaliai "Leader dance" kolektyvui padovanojo savo šalies nacionalinės ekipos krepšinio marškinėlius.

"Užsienio šalių sirgalius išmokėme tarti Klaipėdos vardą. Anksčiau dar būdavo, jog mūsų miesto pavadinimą tardavo iškraipytai, neaiškiai, o kuo toliau, tuo daugiau krepšinio sirgalių jau šį žodį taria taisyklingai", - su šypsenomis pasakojo šokėjos.

Nors merginos ir sulaukia itin daug dėmesio, tačiau yra paprastos, šiltos, malonios ir nuoširdžiai bendraujančios.

Anot jų, komplimentai, besiliejančios eilėraščių eilės, gėlės, šampanas, autografų prašymai po pasirodymų - jokia naujiena.

"Prie dėmesio jau esame pripratusios. Tai malonus jausmas. Paglosto mūsų širdeles", - džiaugėsi merginos.

Informacija

Grupę, kurią sudaro buvusios ir esamos profesionalios aerobikos, meninės ir sportinės gimnastikos sportininkės, 1994 metais įkūrė Klaipėdos universiteto Kūno kultūros katedros dėstytoja Bronė Švitrienė.

Grupė ne tik nuolat šoka įvairiose krepšinio varžybose - Europos, planetos, finalinėse įvairių šalių pirmenybėse, bet ir yra kviečiama dalyvauti šou renginiuose, parodų atidarymuose, pramoginėse televizijų laidose.

Kurdami šokių choreografiją, grupės "Leader dance" nariai į pagalbą kviečiasi buvusius "Žuvėdros" šokėjus.

Klaipėdos universiteto "Leader dance" šokėjų kolektyvo repertuare yra net 60 skirtingų šokių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder