„Neptūno“ šokėjos atkeršijo „Lietuvos rytui“

„Neptūno“ šokėjos atkeršijo „Lietuvos rytui“

Klaipėdos „Neptūno“ šokėjos, vadovaujamos Bronelės Švitrienės, iškovojo kelialapį į „Betsafe–Šokėjų kovų“ finalą. Šia savotiška pergale klaipėdietės atkeršijo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui už jų nuolat rezgiamas intrigas ir bandymus susilpninti „Neptūno“ komandą. 

Neptūniečiams prasibrauti į SIL-Karaliaus Mindaugo taurės purfinalį ir kautis su „Lietuvos rytu“ nepavyko, tad šįkart už krepšininkus atsikeršijo „Neptūno“ šokėjos, eliminavusios vilniečių komandos šokėjas. 

Pirmojo SIL-Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio ilgosios pertraukos metu vykusioje dvikovoje „Neptūno“ šokėjos surinko 36 komisijos balus ir aplenkė savo varžoves Vilniaus „Lietuvos ryto“ šokėjas, kurios iš komisijos gavo 33 balus. 

Anksčiau vykusiame internetiniame balsavime „Neptūno“ šokėjos taip pat pasirodė geriau už vilnietes – gavo 8 sirgalių balus, o vilnietės - 7 balus. 

Pirmosios dienos komisiją sudarė „Betsafe–LKL“ keturių asmenų komisija: Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas Gintaras Skorupskas, Lietuvos krepšinio lygos varžybų direktorė Rasa Liuimienė, Lietuvos meninės gimnastikos čempionė ir buvusi NEBL šokėja Vilma Javtokienė bei legendinio šokių ansamblio „Žuvėdra“ įkurėja ir trenerė Skaistutė Idzelevičienė. 

Sekmadienį „Švyturio“ arenoje vyks „Betsafe–Šokėjų kovų“ finalas. Jame klaipėdietės varžysis su Kauno „Žalgirio“ šokėjomis. Geriausia šokių komanda paaiškės sekmadienį per didžiojo SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ilgąją pertrauką. Bilietus į renginį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje platina bilietai.lt. 

„Neptūno“ šokėjų pergalė prieš „Lietuvos ryto“ šokėjas suteikė daug džiaugsmo Klaipėdos krepšinio sirgaliams. Visi puikiai žinome „Lietuvos ryto“ klubo vadovų abejotinus metodus „Neptūno“ krepšininkų atžvilgiu - praėjusį sezoną iš Klaipėdos ekipos buvo išviliotas geriausias „Neptūno“ snaiperis Jimmy Baronas, o šio sezono viduryje suregztos naujos intrigos, kai buvo pasinaudota laikinais Klaipėdos komandos finansiniais sunkumais ir viliojančiais pinigais iš po „Neptūno“ trenerių nosių buvo nugvelbti du labai svarbūs komandos žaidėjai - Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Šiems jaunuoliams „Lietuvos ryto“ atstovai pinigais susuko galvas ir slapčia, nežinant „Neptūno“ klubo vadovams, persiviliojo į savo komandą. 

„Neptūno“ sirgaliai vis garsiau kalba apie abejotinus ir su sportiniais principais mažai susijusius "Lietuvos ryto" komandos metodus. Esą jų tikslas ne tiek sustripinti savo komandą, kiek susilpninti pastaruoju metu tapusius didžiausius konkurentus – „Neptūno“ krepšininkus. 

Mielieji krepšinio sirgaliai, ateikite sekmadienį į „Švyturio“ areną ir palaikykite „Neptūno“ šokėjas. Šokėjų finalas vyks šiek tiek po 18 val. (SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynių dėl pagrindinio trofėjaus pradžia 17.30 val., o šokėjų finalas vyks per šių rungtynių pertrauką).  

Šoko net už Atlanto 

„Leaderdance“ kolektyvą sudaro buvusios ir esamos profesionalios aerobikos, meninės ir sportinės gimnastikos sportininkės. Jį 1994 metais įkūrė Klaipėdos universiteto (KU) Kūno kultūros katedros dėstytoja Bronelė Švitrienė. 

Klaipėdos šokėjos puikiai yra žinomos ne tik Klaipėdos ir visos Lietuvos krepšinio sirgaliams, bet pasižymėjusios Europos ir net viso pasaulio krepšinio arenose. Klaipėdietės yra dalyvavusios net aštuoniuose Europos čempionatuose, dvejose planetos pirmenybėse, Eurolygos finalo ketverto varžybose ir net šoko per NBA rungtynes. 

Grupė ne tik nuolat šoka įvairiose krepšinio varžybose, bet ir yra kviečiama dalyvauti šou renginiuose, parodų atidarymuose, pramoginėse televizijų laidose. 

„Neptūno“ šokėjų kolektyvo repertuare yra per 60 skirtingų šokių. 

Užsieniečiai sukūrė filmuką 

Tie, kas lankosi krepšinio varžybose, stebisi, kaip „Neptūno“ šokėjos publiką paperka grožiu, gracija ir neblėstančia šypsena. Plastiški atletiškų klaipėdiečių judesiai, efektingi ir kraują kaitinantys ekstremalūs triukai bei sinchronija prikausto net pačių išrankiausių žiūrovų žvilgsnius. 

Rodos, atsipalaiduoti ir šypseną išspausti sugeba net prieš kelias sekundes įtūžį riksmais bandę malšinti patys emocingiausi krepšinio aistruoliai. Iš pažiūros trapios Klaipėdos merginos sugeba įkaitinti publiką bei sulaukia neką mažiau plojimų ir simpatijų nei milijonus uždirbantys patys garsiausi oranžinio kamuolio meistrai. 

Užsienio šalių sirgalius išmokėme tarti Klaipėdos vardą. Anksčiau dar būdavo, jog mūsų miesto pavadinimą tardavo iškraipytai, neaiškiai, o kuo toliau, tuo daugiau krepšinio sirgalių jau šį žodį taria taisyklingai. 

Dar 2011 metais, kai Lietuvoje vyko Europos krepšinio čempionatas, užsienio šalių žiniasklaida skyrė daug dėmesio Klaipėdos šokėjų kolektyvui. Tuomet slovėnai apie klaipėdiečių grupę sukūrė išsamią filmuotą vaizdo medžiagą, o rusai vienoje iš interneto svetainių paskelbė didžiulį straipsnį, kurį pavadino „Parketo karalienės“. 

Panašūs straipsniai ir filmukai pajūrio šokėjams - ne naujiena. 2010 metų planetos pirmenybėse Turkijoje apie „Neptūno“ - „KU Leaderdance“ šokėjas specialius reklaminius filmukus rodė Turkijos ir Argentinos televizijos. 

Išmokė tarti Klaipėdos vardą 

2011 metais Slovėnijos sirgaliai mūsų šokėjoms padovanojo savo šalies nacionalinės ekipos krepšinio marškinėlius. 

„Užsienio šalių sirgalius išmokėme tarti Klaipėdos vardą. Anksčiau dar būdavo, jog mūsų miesto pavadinimą tardavo iškraipytai, neaiškiai, o kuo toliau, tuo daugiau krepšinio sirgalių jau šį žodį taria taisyklingai“, - su šypsenomis „Vakarų ekspresui“ pasakojo šokėjos. 

Nors merginos ir sulaukia itin daug dėmesio, tačiau yra paprastos, šiltos, malonios ir nuoširdžiai bendraujančios. 

Anot jų, komplimentai, besiliejančios eilėraščių eilės, gėlės, šampanas, autografų prašymai po pasirodymų - jokia naujiena. 

„Prie dėmesio jau esame pripratusios. Tai malonus jausmas. Paglosto mūsų širdeles“, - džiaugėsi merginos. 

Anot jų, šokėjos karjera - nelengva, bet labai maloni. 

„Betsafe-Šokėjų kovos“ - tai didžiulis iššūkis“, - pabrėžė „KU Leaderdance“ grupės vadovė B. Švitrienė. 

„Klaipėda - tai žavus, nenuspėjamas ir kvepiantis namais miestas, o mes - jo dalis. Mes mylim Klaipėdą. Tai mūsų namai“, - pabrėžė Klaipėdos „Neptūno“ šokėjos, dar žinomos „KU Leaderdance“ pavadinimu. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder