"Neptūno" LKL sezono startas - "Švyturio" arenoje

"Neptūno" LKL sezono startas - "Švyturio" arenoje

Po ilgų diskusijų, dvejonių ir svarstymų reprezentacinė Klaipėdos "Neptūno" krepšinio komanda tikriausiai rungtyniaus naujojoje "Švyturio" arenoje, talpinančioje net 5,5 tūkst. žiūrovų. Visi taškai turėtų būti sudėlioti jau šiandien - "Neptūno" komandos direktorius Osvaldas Kurauskas ir "Švyturio" arenos vadovė Jolita Krickė planuoja susitikimą, kuriuo metu turėtų suraityti parašus po sutartimi.

Nors sutartis dar nėra pasirašyta, tačiau jau praėjusią savaitę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) tvarkaraščiuose buvo rašoma, kad "Neptūno" namų rungtynių vieta - "Švyturio" arena.

Būtent spalio 1 dieną šioje arenoje planuojamas LKL startas - "Neptūnas" susitiks su Panevėžio "Techaso" komanda.

"Suderėjome abi puses tenkinančias sąlygos. Skaičių negaliu atskleisti, tai konfidenciali informacija, - vakar "Vakarų ekspresui" sakė "Neptūno" klubo vadovas. - Viską sužinosite antradienį spaudos konferencijoje. Nebėkime įvykiams už akių", - pridūrė jis.

Neoficialiomis žiniomis, "Neptūnas" naujojoje arenoje tik rungtyniautų, o treniruotųsi ilgus metus tarnavusioje savo sporto salėje (Taikos pr. 61 A).

"Švyturio" arenos vadovė J. Krickė vakar dieną negalėjo to, nei patvirtinti, nei paneigti.

"Dar vakare sėsime prie deribų stalo ir dėliosime visus taškus. Būkite kantrūs. Kokios sumos? Nenoriu skleisti informacijos gandų lygyje. Dar viskas gali keistis, gal mes net pasakysime, kad "Neptūnas" arenoje nežais. Viskas bus aišku antradienį. Sužinosite per spaudos konferenciją", - kalbėjo J. Krickė.

Prašė mero paramos

Dar kovo mėnesio pradžioje, kuomet net nebuvo baigta statyti "Švyturio" arena, buvo išplatintas oficialus pranešimas, jog naujoji arena taps "Neptūno" namais. Tuomet net buvo pasirašytas ketinimų protokolas.

Gegužės mėnesį "Neptūnas", sužinojęs, kad šiam tikslui gali prireikti 300 tūkstančių litų, pradėjo ieškoti konkretesnių kelių į "Švyturio" areną.

Klaipėdos "Neptūno" vadovas geužės mėnesio viduryje dėl šio klausimo inicijavo susitikimą su miesto vadovu Vytautu Grubliausku ir Klaipėdos "Švyturio" arenos valdytojais.

"Mes "Neptūną" į savo areną priimame geranoriškai, suteikiame didžiules nuolaidas. Norime, kad tik padengtų arenos komunalines išlaidas, apsaugos, rūbinių darbuotojų atlyginimus. Komerciniam koncertui arenos nuoma siekia maždaug 40 tūkst. litų, o mes už vienerias rungtynes iš "Neptūno" norėtume 12 tūkstančių plius PVM. Tačiau jie nemokamai du kartus per dieną: ryte ir vakare, tuomet kai nevyks koncertai, galėtų arenoje treniruotis", - tuomet kalbėjo arenos valdytojai.

Koregavo pasiūlymus

"Neptūno" vadovas tuomet tik gūščiojo pečiais ir nieko konkretaus negalėjo pasakyti.

"Neptūno" biudžete tokių pinigų nėra numatyta. Patiems padengti tokią sumą, būtų pernelyg sudėtinga, - susitikime kalbėjo "Neptūno" vadovas O. Kurauskas.

Tuo kalbos tuomet ir baigėsi.

Birželio mėnesį O. Kurauskas buvo net suabejojęs, ar "Neptūnui" nepavyks šį sezoną įkelti kojas į "Švyturio" areną.

"Paprašėme kitokio modelio, tačiau alternatyva mums pasirodė irgi nepatraukli, net minimalus variantas yra per sunki našta. Todėl klubo valdyba mano, kad ateinantį sezoną derėtų investuoti ne į galimybę žaisti naujoje arenoje, o į žaidėjus: išlaikyti kai kuriuos esamus, pritraukti naujų ir siekti geresnio rezultato. Aišku, norime įkelti kojas į areną, bet dabar to sau leisti negalime. Juk kiekvienas nori važinėti su "Lexus", tačiau norint su juo važinėti, reikia šią galimybę užsidirbti po truputį", - sakė "Neptūno" direktorius.

Visgi, neoficialiomis žiniomis teigiama, kad vėliau sumos "Neptūnui" buvo gerokai sumažintos ir prieitas bendras susitarimas.


"Žemaitijos dragūnas" - nuošalyje?

Nekonkretumas dėl "Neptūno" sporto bazės kiek sujaukė ir Lietuvos rankinio lygos čempionų Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" rankininkų planus.

Abi šios komandos jau senokai dalijasi "Neptūno" sporto arena, kurioje treniruojasi ir žaidžia namų rungtynes. Pasklidus kalboms, kad "Neptūnas" persikels į "Švyturio" areną, senąją salę pažadėta paversti pagrindine rankininkų baze. Visgi, pažadai gali virsti tik pažadais. Vėl bene labiausiai mieste reprezentuojanti "Žemaitijos dragūno" komanda, kuri rungtyniauja net Europos taurės varžybose ir yra dukart LRT taurės laimėtoja, gali būti palikta nuošalyje.

"Vis dar tikimės, kad "Neptūnas" žais arenoje, o "Neptūno" sporto salė bus perleista mums. Šioje salėje galėtų treniruotis ne tik "Žemaitijos dragūnas", bet ir Klaipėdos jaunimo rankinio ekipos. Būtų geresnės sąlygos ugdyti jaunąją kartą ir puoselėti Klaipėdos rankinio piramidės principą. Rezultatai rodo, kad einame teisinga linkme. Norėtųsi išsaugoti uostamiesčio rankininkus ir miestą toliau džiuginti pergalėmis", - kalbėjo "Žemaitijos dragūno" strategas A. Juškėnas.

"Neptūno" salėje - "Naglis"

Naujosios arenos ir krepšinio klubo deryboms užsitęsus, paaiškėjo ir tai, kad "Neptūno" sporto salėje namų rungtynes žais ir kita pajūrio LKL ekipa - Palangos "Naglis".

LKL valdyba nebuvo patenkinta reikalavimų neatitinkančia Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto sale, kurioje praėjusį sezoną žaidė "Naglio" krepšininkai. Joje kitą sezoną LKL klubai nerungtyniaus.

Teigiama, kad LKL valdybos netenkino LCC sporto salės apšvietimas, krepšių konstrukcijos ir net švieslentės, kurios yra pagamintos JAV ir neatitinka FIBA reikalavimų.

"Nagliui" buvo pateiktas ultimatumas: arba susirasti kitą sporto salę arba naujajame LKL čempionate jie žaisti nebegalės.

Palangiškiai rado išeitį - suderėjo su Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro vadovu Vytautu Platūkiu (jis atsakingas už "Neptūno" sporto salės užimtumą) dėl galimybės nuomotis šią sporto salę.

"Naglis" už salę mokės pagal nustatytus nuomos tarifus - 93 Lt už valandą. Jie treniruosis kitur, o "Neptūno" sporto salėje tik žais namų rungtynes. Jei "Neptūnas" visgi neras galimybių rungtyniauti "Švyturio" arenoje, problemų nebus - palangiškiams sutartyje nurodyta, kad jie su LKL privalo suderinti varžybų grafikus, kad nesidubliuotų su "Neptūnu". Jokių keblumų neiškyla", - pabrėžė V. Platūkis.

"Neptūno" sporto salė palangiškiams būtų laikinas prieglobstis - Palangos miesto savivaldybė pažadėjo jau šiemet pradėti naujos arenos statybas, kad "Naglio" ekipa jau kitą sezoną galėtų rungtyniauti savo mieste.

Šį sezoną LKL čempionate kovos 12 komandų. Tarp jų bus ir viena debiutantė - Pasvalio "Pieno žvaigždžių" ekipa. Pasvaliečiai praėjusį sezoną triumfavo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate, tačiau pereinamojoje serijoje nusileido Palangos "Nagliui" ir į LKL žengė tik perpirkę vietą iš "Perlo".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder