"Neptūno" laivas turėtų išplaukti: valdyba susitarė

"Neptūno" laivas turėtų išplaukti: valdyba susitarė

Klaipėdos „Neptūno“ klubo stovykloje teigiami pokyčiai – prie derybų stalo susėdę ir visuotinį narių susrinkimą sušaukę klubo valdybos nariai nusprendė kontrolinį akcijų paketą perduoti verslo struktūroms. Taigi, artimiausiu metu tikimasi, kad klubo skolos mažės, žaidėjus pasieks algos, o Lietuvos krepšinio sirgaliai ir toliau Klaipėdoje galės mėgautis aukščiausio lygio krepšiniu. 

Verslininkams atiduota 14 iš 20 dalių, o likusius 6 dalis pasiliko klubo steigėjai ir visuomenininkai (asociacijos „Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas“ ir jos prezidentas Artūras Jakubauskas). 

Sprendimas perleisti didžiąją klubo dalį su tam tikromis sutartyje numatytomis sąlygomis buvo priimtas vienbalsiai.

„Tik ką gavau žinią, kuria skubu pasidalinti su visais, kam Klaipėdos “Neptūnas” - ne tik krepšinio komanda, bet ir neatsiejama uostamiesčio identiteto dalis!!! Po ilgų, sudėtingų ir karštų derybų kontrolinis Klaipėdos „Neptūno” akcijų paketas perėjo komandos gelbėjimui pasiryžusių verslininkų grupės žinion. Tai žinia, kurios kvapą užgniaužęs laukiau aš pats, o drauge su manimi ir gausus komandos fanų, draugų, esamų ir būsimų rėmėjų būrys. Tvirtai tikiu, kad šis sprendimas atveria naują puslapį daugiau nei pusę amžaus istoriją skaičiuojančios komandos istorijoje. Istorijoje, kurią kūrėme drauge, istoriją, kuria neabejoju kursime drauge!“, - savo FACEBOOK paskyroje rašo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas

Jis džiaugėsi, kad galaiusiai buvo prieita prie bendros valdybos narų nuomonės ir sutarimo. 

„Džiaugiuosi nuoširdžiai, kad stovint kone ant bedugnės krašto, paskutinę akimirką vis tik sveikas protas įveikė iš visų ribų išsiliejusias emocijas! Noriu padėkoti pirmiausiai tiems, kurie ėmėsi šios kilnios ir garbingos misijos, bet tuo pačiu ir tiems, kurie galiausiai ryžosi šioms dramatiškoms permainoms, AČIŪ JUMS VISIEMS! Šiandien siūlau braukti ryškią liniją tarp tos dramatiškos pastarųjų dienų patirties ir drąsiai, ryžtingai, bet tuo pat metu itin atsakingai imtis neatidėliotinų veiksmų gelbstint komandą jos ateities labui. Esu įsitikibęs, kad šie dramatiški pokyčiai atveria visiškai naujas erdves ir klubo bei miesto bendradarbiavimo perspektyvoje ir daryti tai tarsi pradedant nuo balto popieriaus lapo. Žinoma, labai gaila konandai praradus du itin svarbius žaidėjus, tačiau linkiu ir tikiu, kad tai buvo paskutiniai praradimai, kurie tuo pat metu tebūnie ir rūsčia pamoka ateičiai visiems, jas neabejingi „Neptūno“ likimui. Tikiu Klaipėda, tikiu „Neptūnu“, ir užjaučiu tuos, kurie jau buvo pasidabinę juodais kostiumais klubo „pakasynoms“, atleiskite, nuvylėme, bet tikiuosi daugiau niekada nebenuvilsime tų, kuriems „Neptūnas“ - JĖGA ir PASIDIDŽIAVIMAS! Aš - tame būryje!“, - savo kalbą tęsė Klaipėdos meras. 

Tai gera žinia ir „Neptūno“ krepšininkams, kurie šiuo metu vieši Prancūzijoje ir jau 21.30 val. (Lietuvos laiku) pradės FIBA Čempionų lygos dvikovą su Šalono „Elan“ ekipa. Priminsime, kad pirmąją tarpusavio akistatą, vykusią Klaipėdoje, neptūniečiai laimėjo rezultatu 75:73. 

„Nors per tą laiką mūsų komanda nukraujavo, o prancūzai pasistiprino trimis naujais žaidėjais. Nepaisant visko, mes nežadame nuleisti rankų. Bandysime kautis, kaip galime“, - prieš rungtynes kalbėjo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis

Jis sulaukė ir Klaipėdos mero skambučio bei geros žinios. 

„Paskambinau Kaziui Maksvyčiui ir vienam iš pirmųjų pranešiau šią naujieną. Tikiuosi, kad ši žinia mūsų „Neptūno“ kariams bus tarsi naujas įkvėpimas. Tikiu, kad ta krepšininkams suteiks papildomų jėgų ir pasitikėjimo“, - pabrėžė V. Grubliauskas. 

Artimiausias namų, „Švyturio“ arenoje, rungtynes „Neptūnas” žais tik gruodžio 27 dieną 18.50 val. su Prienų-Birštono „Vytautu”. Tai bus „Betsafe-LKL“ akistata.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder