"Neptūno" laivas patikimai plaukia sėkmingu kursu

"Neptūno" laivas patikimai plaukia sėkmingu kursu

Dauguma, laimei, jau baigia pamiršti, kokioje baisioje finansinėje duobėje prieš metus buvo atsidūręs "Neptūno" krepšinio klubas. Praėjusį sezoną, nepaisant daugybės audrų ir štormų, "Neptūno" ekipos laivui pavyko išsilaikyti ant bangų ir iškovoti Lietuvos krepšinio lygos bronzos medalius. Tada klaipėdiečių treneris Kazys Maksvytis po laimėto mažojo finalo prieš Panevėžio "Lietkabelio" komandą pripažino, kad praėjęs sezonas buvo vienas sunkesnių per jo karjerą.

Naujajame sezone diržus susiveržęs "Neptūnas", vadovaujamas Kazio Maksvyčio, demonstruoja solidžius rezultatus.

Nors pajūrio krepšininkai patyrė keletą apmaudžių pralaimėjimų Čempionų lygoje, tačiau Deividui Gailiui sustiprinus ekipą dar neprarandama vilties prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

"Tas pirmasis pusmetis, kai perėmėme komandos valdymą, buvo tiesiog išgyvenimo laikotarpis, - teigė dalininkų atstovas Sigitas Ambrazevičius. - Skaičiai rodo, kad viskas vyksta pagal numatytą planą".

S. Ambazevičius pabrėžė, kad tuometinis klubo direktorius Artūras Žalys padėjo komandai atsidurti patikimų bendraturčių rankose.

"Nuo to laiko, kai paskutinę 2017 metų dieną perėmėme klubo valdymą į savo rankas, mes žengėme didelį žingsnį į priekį. Privalome tai tęsti ir toliau", - pritarė "Neptūno" klubo direktorius Vilius Sukonas.

Atsisakė neefektyvaus vadovavimo

"Praėjusį sezoną Klaipėdos "Neptūno" krepšinio klubas išgyveno tiek pakilimų ir nuopuolių, kiek kiti klubai per visą savo gyvavimo istoriją, - tęsia pačiu sunkiausiu laikotarpiu "Neptūnui" vadovavęs klubo direktorius A. Žalys.

Buvęs "Neptūno" klubo direktorius A. Žalys džiaugiasi "Neptūno" sėkme ir tikisi, kad šiame sezone mūsų ekipos laukia dar daug skambių pergalių.

SIRGALIAI. "Neptūno" krepšinio klubas turi ištikimų sirgalių būrį ir dėkoja jiems už nuoširdų palaikymą.

Redakcijos archyvo nuotr.

"Svarbiausias darbas, kurį visi kartu įgyvendinome praėjusiame sezone - atsisakėme neefektyvaus vadovavimo, kai nebebuvo aišku kuri - rėmėjų ar steigėjų - taryba priimdavo esminius sprendimus", - sako A. Žalys.

Taupiai, bet racionaliai

"Neptūnas" yra miesto komanda, o mes tik esame atsakingi už klubo veiklą ir priežiūrą, - kukliai savo veiklą apibūdino klubo dalininkų atstovas S. Ambrazevičius. - Nuo šiol kiekvienais metais viešai skelbsime duomenis apie klubo strategiją, finansinius rezultatus ir tai bus mūsų tradicija."

S. Ambrazevičiui užkliuvo kai kurie viešoje erdvėje pasirodę nekorektiški gerbėjų komentarai, apie tai, kad verslininkai neva neremia klubo.

"Verslininkai remia "Neptūno" klubą ir nieko už tai neprašo. Tegul kiti geriau ne kritikuoja, o paseka jų pavyzdžiu, - tęsia pašnekovas. - Visi turime dirbti kartu, bendram tikslui ir negalvoti apie kažkokią asmeninę naudą. Pareiga "Neptūno" klubui yra pareiga miestui".

S. Ambrazevičius džiaugiasi, kad pavyko išlaikyti stabilius finansinius rezultatus.

"Mes išsigryninome veiklas - dabar visa administracija žino, kas ką daro, ką ir už kiek perka. Dabar klubas gyvena taupiai, bet racionaliai" - džiaugėsi verslininkas.

Klaipėdos miesto administracijos vadovas Saulius Budinas pabrėžė, kad klubo rezultatai yra svarbu, bet taip pat svarbus dalykas - klubo valdymas ir skaidrumas.

"Matau tame ženklių pokyčių, o juos galiu įvertinti tik teigiamai ", - teigė S. Budinas.

Klaipėdos miesto savivaldybė 2018 metais "Neptūno" klubui skyrė 791 tūkst. eurų.

"Neptūnas" per pastaruosius metus pasikeitė, atgimė ir pakilo, - sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. - Įgavo sparnus. Klubas tapo tvirtove, kurios užimti tapo beveik neįmanoma. Įsivaizduoju, kad galbūt "Neptūnas" kažkurioje situacijoje ar tinkamai susiklosčius aplinkybėmis, galėtų išgyventi ir be miesto, bet aš neįsivaizduoju, kad miestas šiuo metu galėtų išgyventi be "Neptūno".

Uostamiesčio klubas dėkoja rėmėjams ir sirgaliams.

"Neptūnas" džiaugiasi nuveiktais darbais per praėjusius metus ir tikisi, kad artėjantys metai Klaipėdos miesto komandai bus tik dar geresni.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder