"Neptūnas" šįvakar pradeda kovas dėl LKL bronzos

"Neptūnas" šįvakar pradeda kovas dėl LKL bronzos

Šiandien 18.15 val. "Švyturio" arenoje Klaipėdos "Neptūnas" ir Utenos "Juventus" ekipos pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo kovas. LKL bronzos medaliais pasipuoš ta ekipa, kuri pirmoji iškovos tris pergales.

Antrosios šios serijos rungtynės vyks birželio 1 d. (pirmadienį) 18.30 val. Utenoje, trečiosios - birželio 4 d. (ketvirtadienį) 18.15 val. "Švyturio" arenoje. Jei reikės penktųjų ir šeštųjų rungtynių, jos vyks birželio 7 (Utenoje) ir 9 (Klaipėdoje) dienomis.

Priminsime, kad Utenos "Juventus" komanda LKL pusfinalio kovoje rezultatu 0:3 nusileido Kauno "Žalgiriui", o "Neptūnas" po labai atkaklių dvikovų rezultatu 1:3 turėjo pripažinti Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos pranašumą.

Visas LKL mažojo finalo rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Varžovų gretose - buvę neptūniečiai

"Juventus" - gera komanda. Šioje ekipoje rungtyniauja trys buvo "Neptūno" žaidėjai: Rašaunas Broadusas (Rashaun Broadus), Nikita Barinovas ir Egidijus Dimša. Be to, Klaipėdoje (tuometinėje "Naftos-Uni-Laivitės" komandoje) yra rungtyniavęs Arvydas Šikšnius. Visada žaidėjai nori kuo geriau pasirodyti prieš buvusias komandas. Bando įrodyti, kad galbūt nepelnytai buvo nepratęstos sutartys ir panašiai. Laukia sunki kova. Mes tam esame pasiruošę", - aiškino "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Jis džiaugėsi, kad "Neptūnas" turi aikštės pranašumą ir tiki, kad savi sirgaliai įkvėps papildomos motyvacijos.

"Pusfinalio mačuose su "Lietuvos rytu" atmosfera "Švyturio" arenoje buvo puiki. Sirgaliai buvo tarsi papildomas žaidėjas. Kviečiame mus palaikyti ir kovoje dėl LKL bronzos", - kalbėjo "Neptūno" strategas.

NEŽAIS. "Neptūnui" kol kas dar padėti negalės aukštaūgis Simas Galdikas. Jis gydosi čiurnos traumą. "Jo situacija gerėja, tačiau dar čiurna yra ištinusi. Simas mums turbūt padėtų tik tada, jei mažojo finalo serija užsitęstų", - teigė "Neptūno" strategas Kazys Maksvytis. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Dėl baudos rašys pretenziją

Paskutinėse LKL pusfinalio rungtynėse, kurios vyko gegužės 23 dieną "Švyturio" arenoje, neišvengta incidento - arenoje buvęs žiūrovas įbėgo į aikštelę ir stūmė rungtynių teisėją Andrių Malecką.

Arenoje buvo nemažai saugos tarnybos darbuotojų, tačiau jie nesiėmė jokių veiksmų, kad būtų užkirstas toks žiūrovo elgesys teisėjo atžvilgiu.

LKL drausmės komisija, išnagrinėjusi pateiktus pranešimus (raportus), priėmė sprendimą "Neptūno" klubui skirti 1 160 eurų baudą.

Pasak "Neptūno" klubo vadovo, dėl šios baudos bus rašoma pretenzija "Švyturio" arenai.

"Švyturio" arena organizuoja varžybas ir ji yra atsakinga už apsaugą. Juk arenos darbuotojai parenka apsauginius, nustato jų skaičių, instruktuoja, derina jų darbą. Apsauga turi užtikrinti tvarką ir neleisti į aikštę žengti nė vienam pašaliniam asmeniui. Keista, kad apsaugos darbuotojai tiek ilgai stovėjo ir nieko nedarė. Jie tai turėjo pamatyti pirmieji ir užkirsti kelią šiam incidentui", - sakė "Neptūno" klubo vadovas Osvaldas Kurauskas.

Jis ekipos sirgalių prašo geranoriškai elgtis rungtynių dėl LKL bronzos medalių metu.

"Prašome savų sirgalių elgtis taip, jog tai neperžengtų garbingo sportinio elgesio ribų. Ačiū visiems už mūsų palaikymą, tačiau palaikykime savo komandą be agresijos", - ragino O. Kurauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder