"Neptūnas": pusfinalis ir trenerio intriga

"Neptūnas": pusfinalis ir trenerio intriga

Klaipėdos "Neptūnas" trečiadienį nuo 18.50 val. "Švyturio" arenoje kils į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio mūšį su Vilniaus "Ryto" ekipa. Tačiau prieš pat pusfinalio seriją į viešumą pasklido ne itin maloni žinia Klaipėdos krepšinio sirgaliams - kad ir kaip besibaigtų šis sezonas, "Neptūno" vyr. trenerio Kazio Maksvyčio prie Klaipėdos ekipos vairo kitąmet neišvysime.

To priežastis - treneris K. Maksvytis pasirašė dvejų metų sutartį su Permės "Parma" klubu (Rusija).

Įspūdinga pinigų suma

"Vakarų ekspreso" šaltinių teigimu, pirmąjį sezoną Rusijos klube K. Maksvytis turėtų uždirbti 150 tūkstančių eurų, antrąjį sezoną - 180 tūkstančių eurų.

Be to, Rusijos klubas turės "Neptūnui" sumokėti ir išpirką. Ji, šaltinių teigimu, gali siekti 20 tūkstančių eurų.

[CITATA]

Taigi, bendra dvejų metų kontrakto suma - 350 tūkst. eurų.

Teigiama, kad "Neptūno" klube K. Maksvyčio alga - bemaž tris kartus mažesnė. Nors ir "Neptūno" klubo vadovai ir sutiko šiek tiek pakelti K. Maksvyčiui atlyginimą ir viliojo jį likti "Neptūne", tačiau pastangos buvo bevaisės.

Pats K. Maksvytis "Vakarų ekspresui" dėl sutarties su rusų klubu nei paneigė, nei patvirtino.

"Dabar mano visos mintys sutelktos į pusfinalį su Vilniaus "Rytu". Apie kitus dalykus kalbėti nenoriu, pakalbėsime apie sutartis po krepšinio sezono", - dienraščiui teigė K. Maksvytis.

Vis dėlto, tiek patikimi "Vakarų ekspreso" šaltiniai byloja, tiek visose didžiausiose žiniasklaidos priemonėse teigiama vienodai - parašai po sutartimi su Rusijos klubu jau yra sudėti. Tik atsitiko vienas nenumatytas niuansas - visa tai į viešumą turėjo išlįsti ne sezono metu, o po sezono.

Klaipėdos krepšinio sirgaliai vakar nuo ryto skambino į "Vakarų ekspreso" redakciją ir su giliu liūdesiu bei baime garsiai svarstė, ar tik žinios apie K. Maksvyčio išėjimą neatsilieps krepšininkų žaidimui. Tą pamatysime jau trečiadienį Klaipėdoje pirmose LKL pusfinalio rungtynėse.

Kokie galimi scenarijai?

Klaipėdos krepšinio sirgaliams ramybės neduoda ir kitas niuansas - kas kitą sezoną pakeis išvykusį K. Maksvytį.

Dar šį sezoną oficialioje "Neptūno" interneto svetainėje bcneptunas.lt buvo paviešintas "Neptūno" vyr. trenerio Juricos Žužos interviu, pavadinimu: "J. Žuža: apie "Neptūno" sėkmės priežastis ir norą ateityje tapti vyriausiuoju treneriu". Galbūt sutapimas, galbūt ne, bet jau tada sklandė kalbos, kad K. Maksvytis derasi su Permės klubu dėl sutarties.

Galbūt "Neptūno" vyr. trenerio poste yra svarstoma apie J. Žužos kandidatūrą? Vis dėlto, daugybę metų "Neptūno" nėra treniravęs užsienietis, tad vargu, ar tai įvyks ir kitąmet. Abejojama, ar "Neptūno" valdyba ryžtųsi tokiam žingsniui, kai Klaipėdoje ir Lietuvoje yra puikių krepšinio specialistų.

Yra ir kitas K. Maksvyčio asistentas - Tomas Rinkevičius. Šis yra kilęs iš Rietavo, tačiau su šeima yra giliai įleidęs šaknis Klaipėdoje. Tačiau yra dar vienas niuansas - K. Maksvytis į Rusiją gali pasiimti vieną asistentą, tad neatmetama galimybė, kad kartu pasiims savo draugą nuo jaunystės ir mokslo laikų T. Rinkevičių.

O galbūt K. Maksvytis į Rusiją nuspręs vežtis J. Žužą arba Gintarą Kadžiulį, su kuriuo prieš porą metų darbavosi Panevėžio "Lietkabelio" ekipoje. Pagyvensime - pamatysime. Kol kas iš K. Maksvyčio lūpų to sužinoti nepavyks.

Portalas krepsinis.net skelbia, kad klaipėdiečių pagrindinis taikinys yra Donaldas Kairys. Teigiama, kad su Talino "Kalev" klubu sėkmingai pasirodęs lietuvis gerokai padidino savo rinkos vertę, kuri dabar siekia mažiausiai 90 tūkstančių eurų per sezoną. Toks pageidaujamas atlyginimas gali tapti neįkandamu "Neptūnui".

Krepsinis.net žiniomis, tarp kandidatų minima ir Pasvalio "Pieno žvaigždėse" pastaruoju metu dirbusio Gedimino Petrausko pavardė. Jau anksčiau, kai "Neptūną" itin kamavo finansinė krizė, tarp krepšinio sirgalių yra pasigirdę kalbų, jog komandą papildys G. Petrauskas.

Teigiama, kad kartu su jo atėjimu galėtų papilnėti ir "Neptūno" biudžetas. G. Petrausko tėvas Zigmas dažnai remdavo komandas, kuriose dirbdavo jo atžala. Žiniasklaidos duomenimis, Z. Petrausko turtas vertinamas 115 mln. eurų ir jis patenka į turtingiausių šalies žmonių trisdešimtuką. Z. Petrauskas turi daug sąsajų su Klaipėda, kadangi yra "Klaipėdos termino grupės" savininkas.

2018 metais įvykusi "Neptūno" savininkų kaita stabilizavo tuomet ties bankroto riba buvusią klubo padėtį, tačiau "Neptūnas" dar turi finansinių skolų iš ankstesnių sezonų, tad klubo biudžeto papildymas būtų labai reikalingas.

Tikriausiai "Neptūno" klubo vadovybė šiemet tikėjosi surinkti daugiau lėšų iš sirgalių, tačiau portalas BasketNews.lt paskelbė, kad LKL rungtynių lankomumas šį LKL reguliarųjį sezoną buvo kur kas prastesnis nei praėjusį sezoną.

Skelbiama, kad "Neptūnas", nors ir istoriškai sužaidė sėkmingiausią LKL reguliarųjį sezoną, vidutiniškai kiekviename mače prarado 915 sirgalių - nuo 3840 ir 2925. Šį sezoną sirgalių lankomumo nuosmukį patyrė aštuonios iš dešimties LKL ekipų. Neatmetama galimybė, kad sirgalių praradimas yra siejamas ir su bilietų kainų kilimu.

Mintys apie pusfinalį

"Neptūnas" į LKL pusfinalį prasibrovė ketvirtfinalio serijoje 2:1 įveikęs Prienų "Skycop" ekipą, o "Rytas" kitame ketvirtfinalyje taip pat 2:1 nugalėjo Utenos "Juventus" krepšininkus.

"Pusfinalyje mūsų jau laukia visai kitokio stiliaus nei Prienų "Skycop" ekipa. LKL reguliariajame čempionate su "Rytu" pasidalijome po dvi pergales, tačiau jiems nusileidome Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Tai stiprus varžovas, turintis didesnį biudžetą, nei mes. "Ryto" komandoje yra galingas aukštaūgis - Artsiom Parakhouski, pastaruoju metu taip pat labai gerai rungtyniauja klaipėdiečiai Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Reikės bandyti juos kažkaip sustabdyti. Tam ruošiamės, analizuojame varžovų žaidimą", - kalbėjo "Neptūno" vyr. treneris K. Maksvytis.

Jo teigimu, pliusas yra tas, kad šioje trumpoje iki dviejų pergalių serijoje "Neptūnas" turi aikštės pranašumą.

"Labai svarbu laimėti pirmąsias serijos rungtynes Klaipėdoje. Savo sirgalių armijos pagalba bandysime tai išnaudoti. Laukia sunkus mūšis", - akcentavo "Neptūno" treneris.

Trečiadienį nuo 18.50 val. rungtynes tarp "Neptūno" ir "Ryto" tiesiogiai iš Klaipėdos transliuos BTV televizija.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder