"Neptūnas" pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui

"Neptūnas" pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui

Šiemet viename prestižiškiausių Europos krepšinio turnyrų - Eurolygoje debiutuosiantis Klaipėdos "Neptūnas" pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui.

Neptūniečiai į pirmąją treniruotę susirinko trečiadienio vakarą - atliko įvairias fizinio rengimo trenerio Beno Kentros užduotis, o vėliau, susiskirstę į komandas, žaidė tarpusavyje futbolą.

"Visi pailsėję, atsigavę, noriai dirba. Treniruočių procesą pradėjome geromis nuotaikomis. Kol kas visą savaitę treniruosimės lauke arba Klaipėdos lengvosios atletikos manieže. visas dėmesys bus sutelktas į fizinio rengimo treniruotes, reikia pagerinti aerobines galimybes ir tik tada į rankas paimsime krepšinio kamuolį", - sakė "Neptūno" fizinio rengimo treneris, Lietuvos daugiakovės čempionas Benas Kentra.

Pusę vasaros su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine plušėjęs Deividas Gailius taip pat neslėpė geros nuotaikos ir džiaugėsi, kad po metų pertraukos sugrįžo į gimtosios Klaipėdos ekipą.

"Čia puiki atmosfera, aplink - draugai. Sportuoti su jais - vienas malonumas. Po rinktinės treniruočių stovyklos dar turėjau dešimt laisvų dienų, tad esu pailsėjęs ir pasiryžęs naujiems iššūkiams. Noro ir energijos tikrai nestinga", - sakė krepšininkas.

Pasak "Neptūno" vyr. trenerio Kazio Maksvyčio, malonu matyti vėl visus, pasiilgusius sporto ir krepšinio.

"Kol kas vadžias esu perdavęs fizinio rengimo treneriui Benui Kentrui, o mes su treneriu Tomu Rinkevičiumi viską analizuojame ir planuojamės ateities darbus. Jau rugsėjo 4 dieną žaisime pirmąsias draugiškas rungtynes su Kijevo "Budivelnik" ekipa, o rugsėjo 16-21 dienomis dalyvausime aštuonių komandų tarptautiniame turnyre dėl Vlado Garasto taurės. Turnyre varžysis net 8 komandos: Kauno "Žalgiris", Vilniaus "Lietuvos rytas", svečiai iš Rusijos - Maskvos srities "Khimki" ekipa, Latvijos "Ventspils", Ukrainos Kijevo "Budivelnik", Dnepropetrovsko "Dnepr", Kazachstano Astanos "Astana" ir mes. Laukia rimtos dvikovos. Tikiuosi, kad pirmosioms LKL rungtynėms, kurios yra numatytos rugsėjo 24 dieną, būsime jau gerai pasiruošę", - kalbėjo "Neptūno" treneris.

Šiemet, kaip ir pernai, "Neptūno" pagrindą sudaro klaipėdiečiai: kol kas iš 11 žaidėjų - 7 iš Klaipėdos krašto.

Su "Neptūnu" sutartis yra sudarę šie Klaipėdos krepšininkai: Deividas Gailius, Donatas Zavackas (2 metų sutartis), Martynas Mažeika, Simas Galdikas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičis (2 metų sutartis) ir Valdas Vasylius.

Iš kitų Lietuvos miestų yra tik keturi krepšininkai: Justas Sinica, Vytautas Šarakauskas, Egidijus Dimša ir Michailas Anisimovas.  

Be to, abu Klaipėdos ekipos trenerių štabo nariai K. Maksvytis ir T. Rinkevičius - taip pat iš Klaipėdos krašto. Kazys - iš Darbėnų, Tomas - iš Rietavo. "Neptūno" klubui vadovauja klaipėdietis Osvaldas Kurauskas.

"Dar komandos komplektacija nėra baigta, intensyviai ieškome įžaidėjo", - pabrėžė K. Maksvytis.
 
Šiemet "Neptūnui" - istoriniai metai ne tik dėl to, kad klubas švenčia 50 metų gyvavimo sukaktį, bet ir dėl to, jog pirmą kartą dalyvaus Eurolygoje.

Viename prestižiškiausių Europos krepšinio turnyrų - Eurolygoje "Neptūnas" kausis D grupėje, kurioje ginklus surems su Pirėjo "Olympiakos", Stambulo "Galatasaray", Belgrado "Crvena Zvezda", Vitorijos "Laboral Kutxa" ir Valensijos "Basket" komandomis.

Pirmoji "Neptūno" treniruotė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder