"Neptūnas" lengvai nugalėjo "Prienus"

"Neptūnas" lengvai nugalėjo "Prienus"

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos "Neptūnas" penktadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse "Švyturio" arenoje, rungtyniavęs be trijų starto penketo žaidėjų: Deivido Gailaius, Simo Galdiko ir Donato Zavacko, rezultatu 92:76 (28:16, 26:17, 21:23, 17:20) nugalėjo "Prienų" ekipą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai jau per pirmąjį kėlinį susikrovė dviženklę persvara – 28:16, o į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudami 21 taško skirtumu – 54:33. Vienu metu komandas skyrė 24 taškai.

Antroje rungtynių pusėje neptūniečiai jau buvo atsipalaidavę ir svečiams pavyko šiek tiek aptirpdyti skirtumą.

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Mes per šias rungtynes sprendėme savo uždavinius. Leidau pasireikšti daugiau tiems žaidėjams, kurie mažiau žaidžia. Simas Galdikas ir Deividas Gailius net nebuvo persirengę į sportinę „Neptūno“ aprangą, iš anksto nusprendėme, kad jie nežais, leidau jiems pailsėti, o Donatas Zavackas buvo pasiruošęs, tačiau jo pagalbos taip pat nereikėjo“

Tadas Stankevičius („Prienų“ treneris): „Mūsų užduotis buvo neleisti „Neptūnui“ įsibėgėti per pirmąsias minutes, tačiau to padaryti nepavyko. Neptūniečiai jau per pirmą kėlinį atitrūko, o po dviejų kėlinių jau nugalėtojas kaip ir buvo aiškus. Džiaugiuosi, kad žaidėjai nenuleido rankų, antroje rungtynių pusėje kovėsi geriau, pademonstravo charakterį ir nebuvo sutriuškinti“.

„Neptūnas“: Keithas Bensonas 20 tšk. (6 at. kam., 3 blk.), Mindaugas Girdžiūnas 16 tšk. (4 rez. perd.), Justas Sinica 15 tšk., Valdas Vasylius 13 tšk. (8 at. kam.).

„Prienai“: Giedrius Staniulis 24 tšk. (6 at. kam.), Arnas Labuckas 15 tšk. (6 at. kam.), Domantas Šeškus 12 tšk., Vidmantas Sragauskis 10 tšk. (4 at. kam.).

Po šių rungtynių paaiškėjo su kuria komanda neptūniečiai susitiks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) didžiosios taurės turnyro ketvirtfinalyje.

Vasario 20 d. Kaune krepšiniai išvys šių LKF taurės turnyro komandų ketvirtfinalio akistatas: Kauno "Žalgiris" (1 vieta LKL turnyro lentelėje) - Panevėžio "Lietkabelis" (8); Klaipėdos "Neptūnas" (2) - "Šiauliai" (7); Vilniaus "Lietuvos rytas" (3) - Alytaus "Dzūkija" (6) ir Utenos "Juventus" (4) - Pasvalio "Pieno žvaigždės" (5).

Jei ketvirtfinalio etapus įveiks „Neptūnas“ ir „Lietuvos rytas“, tada šios ekipos susitiks LKF taurės pusfinalyje.

Šis turnyras vyks Kauno "Žalgirio" arenoje vasario 20-22 dienomis.

Visų etapų nugalėtojus lems vienerios rungtynės.

Tai bus pirmas kartas, kai LKF taurės laimėtojai paaiškės per finalo aštuoneto varžybas.

Artimiausias rungtynes „Neptūnas“ žais sausio 25 dieną (sekmadienį) Alytuje su vietos „Dzūkijos“ ekipa, o jau sausio 28 dieną (trečiadienį) nuo 20 val. neptūniečių Turkijoje laukia dvikova su Stambulo Besiktas Integral Forex“ ekipa. Tai bus atsakomosios Europos taurės „Last 32“ etapo rungtynės.

Pirmąją tarpusavio akistatą, vykusią praėjusį trečiadienį Klaipėdoje, paskutinėmis sekundėmis rezultatu 69:62 laimėjo turkai. Taigi, klaipėdiečiams bus puiki proga atsirevanšuoti.

"Bešiktaš" krepšinio klubas savo istoriją skaičiuoja nuo 1933 metų. 1975 m. turkai tapo savo šalies čempionais. 2012 m. Stambulo krepšininkai laimėjo viską ką tik buvo įmanoma: tapo Turkijos čempionais, laimėjo Europos Iššūkio taurę, iškovojo Turkijos taurę ir Turkijos Prezidento taurę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder