"Neptūnas“ įveikė Rygos VEF

"Neptūnas“ įveikė Rygos VEF

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai sekmadienį "Švyturio" arenoje VTB Vieningosios lygos rungtynėse rezultatu 90:85 palaužė Ramūno Butauto treniruojamą Rygos VEF ekipą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai dvikovą pradėjo geriau – 16:7, o dar po kelių akimirkų susikrovė ir dviženklę taškų persvarą – 20:10.

Visgi, iki didžiosios pertraukos svečiai sumažino atsilikimą iki 5 taškų – 34:39.

Po atokvėpio minučių neptūniečiai į aikštę žengė itin kovingai nusiteikę ir gretai atitrūko – 52:41.

Dar po kelių akimirkų po tolimą metimą pataikė Edgaras Ulanovas ir po daugiau nei mėnesio pertraukos į aikštę žengęs Justas Sinica (gydėsi riešo traumą), du baudos metimus pridėjo „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika ir klaipėdiečių pranašumas išaugo iki 20 taškų – 65:45.

Latvijos atstovai dar kilo į lemiamą šturmą ir buvo priartėję iki 4 taškų – 77:81, tačiau nepasimetė ir klaipėdiečiai – užtikrintai sužaidė rungtynių pabaigą ir džiaugėsi svarbia pergale.

„Neptūnas“ – VEF – 90:85 (23:15, 16:19, 26:13, 25:38).

„Neptūnas“: Edgaras Ulanovas – 22 taškai (10 atk. kam.), Martynas Mažeika - 15, Vytautas Šarakauskas - 14 (11 atk. kam.), Justas Sinica – 9, Arvydas Eitutavičius – 9, Mindaugas Girdžiūnas – 8, Simas Galdikas – 6, Valdas Vasylius – 4, Marius Runkauskas – 3 tšk.

VEF: Antywane'as Robinsonas - 16, Danielis Brownas ir Christianas Polkas - po 14, Derrickas Nixas - 12.

Priminsime, kad neptūniečiai pirmąsias VTB vieningosios lygos rungtynes, vykusias 2013 metų lapkričio 23 dieną Rygoje, pralaimėjo VEF komandai 15 taškų skirtumu - 59:74. Taigi, šįkart Klaipėdoje jau pasiektas revanšas.

Uostamiestyje vykusiose rungtynėse „Neptūnui“ negalėjo padėti puolėjas Arnas Butkevičius.

"Atliekame išsamesnius tyrimus. Gali būti, kad Arnas iš rikiuotės iškris ilgam. Artimiausiomis dienomis viskas paaiškės", - teigė "Neptūno" treneris K. Maksvytis.

Ši pergalė kilstelėjo “Neptūną” į aštuntąją VTB Vieningosios lygos poziciją. BasketNews.lt pabrėžia, kad neptūniečiai turi realių šansų išsaugoti šią vietą ir tai Kalipėdos ekipai garantuotų piniginę premiją iš lygos ir garantuotą kelialapį į kito sezono čempionatą.

„Neptūnas“ (5 pergalės, 12 pralaimėjimų) dabar VTB Vieningosios lygos pirmenybėse viena pergale lenkia Mariuplio „Azovmaš“ (4-11) ir Minsko „Cmoki“ (4-12) komandas, tačiau šios yra žaidusios atitinkamai dvejomis ir vienomis rungtynėmis mažiau.

Pasirodymą VTB Vieningoje lygoje klaipėdiečiai baigs kovo 23 dieną 18 val. „Švyturio“ arenoje rungtynėmis su Maskvos CSKA ekipa.

Artimiausias rungtynes „Neptūnas“ žais su „Šiauliais“ kovo 20 dieną (ketvirtadienį) 19 val. Klaipėdoje. Kol kas nėra aišku, ar dvikova vyks „Švyturio“ arenoje, ar „Neptūno“ senojoje sporto salėje (Taikos per. 61A). Apie tai „Neptūno“ administracija planuoja pranešti pirmadienį arba antradienį. Tai bus atsakomosios LKF taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynės.

Priminsime, kad pirmoje dvikovoje Šiauliuose „Neptūno“ krepšininkai, rungtyniavę be vieno iš ekipos lyderių Justo Sinicos, patyrė nesėkmę rezultatu 79:92 (17:21, 18:27, 23:22, 21:22). Į LKF taurės turnyro finalo ketvertą pateks geresnį rezultatą po dvejų rungtynių turėsianti ekipa.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder