„Neptūnas“ iškovojo pergalę Kėdainiuose

„Neptūnas“ iškovojo pergalę Kėdainiuose

Klaipėdos „Neptūnas“ (20-6) sugrįžo į pergalių kelią „Betsafe–LKL“ čempionate.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai neišsaugojo 18 taškų persvaros, tačiau galiausiai Kėdainiuose 78:70 (20:20, 25:14, 21:18, 12:18) pranoko „Nevėžį“ (4-22), kuriam tai buvo 8-oji nesėkmė iš eilės.

„Didžiąją rungtynių dalį pavyko kontroliuoti rungtynes, – po dvikovos sakė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Džiaugiuosi savo komandos energija, visas rungtynes keitėme tempą ir žaidėme agresyviai.

Buvome susikrovę persvarą, bet viską pagadino ketvirtas kėlinys. Turbūt atsipalaidovme, ypatingai gynyboje. Leidome varžovams pajusti žaidimą ir grįžti į rungtynes, vos neprisižaidėme. Gerai, kad pavyko permušti į savo pusę ir laimėti tašką.“

Uostamiesčio krepšininkai jau per pirmuosius tris kėlinius pataikė 12 tolimų metimų bei pakartojo geriausią „Neptūno“ rezultatą šį sezoną.

Klaipėdiečiai per ketvirtąjį ketvirtį nepataikė tritaškio metimo, tad rungtynes baige realizuodami 12 tolimų metimų iš 21 (57 proc.).

„Turėjome laisvą savaitę ir ruošėmės šioms rungtynėms, – dėstė „Neptūno“ vairininkas. – Turėjome poilsio, turėjome gerą darbo režimą. Vienas iš džiuginančių momentų šiandien buvo tas, kad didžiąją laiko dalį reikėjo stabdyti savo komandą, o ne užvedinėti. Turbūt, kad atsirado treniruotumas, atsirado ir pataikymas.“

Jerai Grantas antrąjį kėlinį pradėjo galingu dėjimu, Tomas Delininkaitis pridėjo du tritaškius, o 10:0 atkarpą užbaigė varžovų krepšį sudrebinęs Džiugas Slavinskas. Tai buvo pirmas kartas, kai „Neptūnas“ įgijo dviženklę persvarą – 30:20.

Spurtavęs „Nevėžis“ buvo prikirpęs klaipėdiečių pranašumą iki 4 taškų (33:29), tačiau tuomet Laurynas Beliauskas per dvi minutes įsmeigė tris tolimus metimus, o į ilgąją pertrauką „Neptūnas“ nusinešė 11 taškų persvarą – 45:34.

Įpusėjus trečiajam kėliniui po Simo Galdiko dvitaškio uostamiesčio ekipos pranašumas pasiekė rekordinę 18 taškų ribą – 59:41.

Galingai lemiamą ketvirtį pradėjęs „Nevėžis“ ėmė mažinti klaipėdiečių persvarą, o po Kėdainių ekipos gynėjo Adonte Parkerio dvitaškio komandas skyrė vos 2 taškai – 72:70.

„Neptūno“ taškų badą nutraukė Paulius Dambrauskas, pelnęs dvitaškį. Tuomet dvi taiklias pridėjo Gytis Masiulis (76:70).

Komandos apsikeitė nerezultatyviomis atakomis, o galutinai aistras nuramino bloką varžovui uždėjęs ir vėliau kėdainiečių pražangą baudos metimu pavertęs J. Grantas.

„Vėl pradėjome apsiginti ir neleidome varžovams pelnyti lengvų taškų, – sėkmingą rungtynių pabaigą prisiminė K. Maksvytis. – Kai pradėjome žaisti nuo gynybos, tuomet susitvarkė ir puolimas.“

„Neptūnui“ šiandien padėti negalėjo Kyle‘as Weaveris – 10-as naudingiausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas (vid. 13,3 naud. bal.) jaučia pėdos skausmus, tad jam suteiktas poilsis.

„Tikimės, kad jis pradės treniruotis rytoj“, – amerikiečio būklę įvertino K. Maksvytis.

Kitą susitikimą klaipėdiečiai žais jau artėjantį šeštadienį, kuomet sostinėje susikaus su lentelės kaimynu Vilniaus „Rytu“.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas 11 (3/4 trit.), Gytis Masiulis ir Osvaldas Olisevičius – po 10, Laurynas Beliauskas (3/4 trit.) ir Tomas Delininkaitis (3/3 trit.) – po 9.

„Nevėžis“: Adonte Parkeris 19 (5 rez. perd.), Nikita Balašovas 18 (3/4 trit.), Zaidas Hearstas 10.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder