"Neptūnas": iš vidutiniokų - į sporto aukštumas

"Neptūnas": iš vidutiniokų - į sporto aukštumas

20-ieji dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojami "Metų klaipėdiečio" rinkimai persirito į antrąjį etapą - iki lapkričio 26-osios vidurdienio vyksta balsavimas. Šiemet debiutuojančioje nominacijoje "Už metų nuopelnus" tarp dažniausiai minėtų pretendentų yra Klaipėdos krepšinio klubas "Neptūnas".

50 metų gyvavimo sukaktį švenčiantis klubas pasiekė tai, apie ką dauguma krepšinio sirgalių galėjo tik tyliai pasvajoti: iškovojo LKL vicečempionų taurę ir prasibrovė į prestižiškiausią Senojo žemyno krepšinio turnyrą - Eurolygą. Neptūniečiai čia jaučiasi drąsiai - jau iškovotos dvi pergalės: rezultatu 83:81 palaužti dvejų pastarųjų metų Serbijos taurės laimėtojai Belgrado "Crvena Zvezda telekom" (Serbija) krepšininkai ir rezultatu 94:87 parklupdyti praėjusio sezono Europos taurės nugalėtojai Valensijos "Valencia basket" (Ispanija) atstovai.

"Per keletą metų išlieta daug energijos, jėgų, atliktas juodas darbas. Kai turi svajonę, dirbi neskaičiuodamas laiko, tada ir gali pasiekti rezultatų. Juk nuoširdaus darbo vaisiai anksčiau ar vėliau būna pastebėti", - sakė "Neptūno" klubo vadovas Osvaldas Kurauskas.

Jis teigė, jog nuo paauglystės laikų svajojo, kad Klaipėdoje būtų suburta aukščiausio lygio krepšinio ekipa.

"Kai pats žaidžiau "Neptūne", pasvajodavau, kad ateityje Klaipėdos komanda galėtų garsinti Lietuvą tarptautinėse varžybose. Susikūriau aiškų planą, vizijas bei to siekiau. Neseniai man skambino žmonės iš užsienio šalių ir džiaugėsi, kad apie "Neptūną" reportažus rodo net per "Euronews" kanalą. Kas to galėjo tikėtis? "Neptūnas" jau reprezentuoja ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos vardą", - džiaugėsi O. Kurauskas.

Pasak "Neptūno" vyr. trenerio Kazio Maksvyčio, jam patinka klubo politika.

"Juk "Neptūnas" - išskirtinė komanda, besiverčianti daugiausiai klaipėdiečiais. Gerai, kad pirmenybė yra teikiama savo krašto žmonėms. Klaipėdiečiai žūtbūt stengiasi apginti savo miesto garbę. Panašios komandos Lietuvoje ir Eurolygoje nėra", - pabrėžė treneris.

37-erių K. Maksvytis per savo karjerą džiaugėsi pergalėmis su jaunimo rinktinėmis pasaulio ir Europos čempionatuose, tačiau pripažino, kad su "Neptūno" klubu iškovoti titulai jam - artimi širdžiai ir teikiantys daugiausiai emocijų.

"Visada malonu, kai sekasi. Kai darai kažkokį darbą, nori, kad jis būtų atliktas idealiai. Manau, kad tai kryptingo "Neptūno" klubo administracijos, trenerių ir žaidėjų darbo vaisius. Juk ir mes su treneriu Tomu Rinkevičiumi "Neptūno" klube jau dirbame trečią sezoną. Krepšinyje tai - sunkiai įgyvendinamas reiškinys. Dažnai treneriai yra keičiami po pusmečio ar net kelių mėnesių. Užtenka kelių nesėkmių ir tu jau - laisvas", - sakė treneris.

Tiek jis, tiek klubo direktorius O. Kurauskas taria nuoširdų ačiū ir rėmėjams.

"Malonu, kad rėmėjai pasitikėjo mumis, kai mes dar nebuvome nieko pasiekę. Be jų pagalbos "Neptūnas" nebūtų toks, koks yra dabar. Pagarba jiems", - kalbėjo pokalbininkai.

Anot "Neptūno" komandos kapitono Martynos Mažeikos, pergalių stimulas ir įkvėpėjas yra ir ištikimi klubo sirgaliai.

"Neapsakomas jausmas rungtyniauti arenoje, kurios tribūnos sausakimšos žiūrovų. Sirgaliai mums suteikia papildomų jėgų ir motyvacijos, yra tarsi gyvybiškai reikalingas oro gurkšnis. Džiugu, kad žmonės dar kartą išreiškė mumis pasitikėjimą ir balsuoja "Metų klaipėdiečio" rinkimuose", - teigė M. Mažeika.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder