„Neptūnas“ gali sudominti teisėsaugą

„Neptūnas“ gali sudominti teisėsaugą

Klaipėdos „Neptūną“ vienas po kito purtantys skandalai gali baigtis ne tik kelių pagrindinių krepšininkų praradimu ir klubo direktoriaus Osvaldo Kurausko atleidimu. Neatmetama galimybė, kad pastarojo vadovavimas klubui sudomins ir finansinius nusikaltimus narpliojančius teisėsaugininkus.

Viena po kitos sporto sirgalius stebinančios naujienos iš krepšinio klubo „Neptūnas“ pasipylė praėjusią savaitę. Pirmiausiai komandą paliko legionierius Džimis Beironas (Jimmy Baron), pasinaudojęs sutartyje numatyta išpirkos galimybe ir išėjęs į dvigubai didesnį atlyginimą pasiūliusį Vilniaus „Lietuvos rytą“. Praėjus vos dienai iš ekipos dėl klubo vidaus taisyklių pažeidimų (rūkė marihuaną) išvaryti dar du legionieriai - Omaris Džonsonas (Omari Johnson) ir Laris Driu (Larry Drew). Jei pridėsime dar ir Tadą Klimavičių, iš kurio prieš sezoną tikėtasi labai daug, tai nuo sausio mėnesio „Neptūną“ paliko keturi pagrindiniai krepšininkai. Ir visai tai prieš svarbiausią sezono etapą - FIBA Čempionų lygos turnyro aštuntfinalį, Karaliaus Mindaugo taurės varžybas ir reguliariojo LKL čempionato pabaigą.

Šeštadienį trenkė dar vienas žaibas - komandos savininkų sprendimu „Neptūną“ paliko klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. Įdomiausia ar keisčiausia šioje situacijoje tai, kad šio sprendimo priežastys laikomos paslaptimi. Pats O.Kurauskas vakar sakė, kad jam tai buvo didžiulė staigmena.

„Po rungtynių su Utenos „Juventus“ gavau lapelį. Kodėl atleido? Nežinau. Jei žinočiau, pasakyčiau. Man tai buvo staigmena. Tikrai nelabai ką ir turiu komentuoti. Reikia laiko susivokti“, - sunkiai rinkdamas žodžius „Vakaro žinioms“ sakė O. Kurauskas.

Tačiau puikiai situaciją „Neptūno“ viduje perpratę asmenys neabejoja, kad komandos savininkų kantrybės taurę perpildė O. Kurausko veiksmai, susiję su klubo finansiniais reikalai.

„Kalbos ir lieka kalbos, aš gandų nekomentuoju. Jeigu būtų kokių nors finansinių neskaidrumų, tai savivaldybė neskirtų klubui lėšų. Mes jai atsiskaitome už kiekvieną išleistą eurą“, - tvirtino vakar paskutinę dieną klubui vadovavęs O. Kurauskas.

Prieš pastarąjį sezoną „Neptūnas“ neteko kelių rimtų rėmėjų, kurie taip ir neišsireikalavo klubo finansinių ataskaitų. Nuo rudens direktoriaus kėdę drebinantys likę įtakingi rėmėjai net pareiškė, esą jei jis kėdę išsaugos, taip pat nutrauks paramą.

Paklaustas, ar dėl O.Kurausko veiklos nesiruošia kreiptis į teisėsaugininkus, „Neptūno“ valdybos narys Artūras Jakubauskas sakė, kad kol kas apie tai oficialiai nekalbėta: „Klubo valdyba nebuvo patenkinta direktoriaus darbo kokybe, jos sprendimų nevykdymu. Finansinės ataskaitos teiktos pavėluotai, ne visada teisingai. Finansinių neaiškumų, kaip ir kiekvienoje dirbančioje įmonėje, yra. Plačiau nekomentuosiu, nes jokių įrodymų neturiu.“

Kartu su O.Kurausku gali būti atleistas ir „Neptūno“ projektų vadovas Viktoras Usovas. Pastarasis pagarsėjo, kai NBA rungtyniaujančiam Jonui Valančiūnui tik per teismus pavyko įrodyti, kad klaipėdietis negrąžina beveik 44 tūkst. eurų skolos.

Vytautas Lygnugaris, „Neptūno“ klubo valdybos pirmininkas:

Noriu paneigti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad komandą kamuoja finansinės problemos. Mes atsiliekame nuo atlyginimų mokėjimo grafiko vos 2-3 savaites ir net ne viso mėnesinio atlygio dydžio. Manau, nesame vieninteliai tokie Lietuvoje. Dalis mėnesinio atlygio visada išmokama laiku. Artimiausiu metu pinigų srautas turi būti pakankamas ir atsilikimas bus likviduotas. Turimos priemonės leis subalansuoti piniginius srautus artimiausiu metu.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios"

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder