"Neptūnas" dviem taškais pralaimėjo "Juventus ekipai

"Neptūnas" dviem taškais pralaimėjo "Juventus ekipai

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai patyrė apmaudžią nesėkmę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate – Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienį „Švyturio“ arenoje po permainingos kovos rezultatu 69:71 (24:18, 13:12, 17:21, 15:20) nusileido ketvirtąją vietą čempionate užimančiai principingajai Utenos „Juventus“ ekipai.    

Rungtynes klaipėdiečiai pradėjo pakiliai nusiteikę ir greitai susikrovė dviženklę persvarą – 19:9. Komandos į didžiąją pertrauką iškeliavo neptūniečiams pirmaujant rezultatu 37:30. Po trijų kėlinių „Neptūno“ pranašumas buvo dar trapesnis – 54:51.

Klaipėdiečių ekipos sirgalių apmaudui uteniškiai, vedami buvusio neptūniečio Rashauno Broaduso, ketvirtajame kėlinyje perėmė iniciatyvą į savo rankas ir, iki dvikovos pabaigos likus vienai minutei, persvėrė rezultatą savo naudai – 66:63. 

„Neptūno“ kapitonui Martynui Mažeikai dar pavyko sumažinti atsilikimą iki minimumo – 65:66 ir dar vienu baudos metimu galėjo išlyginti rezultatą, tačiau metimas skriejo pro šalį.  

Per likusį kėlinio laiką „Neptūno“ krepšininkams nieko ypatingo suregzti nepavyko ir teko susitaikyti su pralaimėjimu.

Utenos komandai Simas Buterlevičius ir Rashaunas Broadusas pelnė po 14 taškų, Edgaras Stanionis ir Arvydas Šikšnius pridėjo po 11, Vaidas Čepukaitis – 9 tšk.

Iš Klaipėdos komandos išsiskyrė 14 taškų pelnęs Deividas Gailius, 13 surinko Ivanas Neliubovas, 11 – Martynas Mažeika, po 9 – Mindaugas Girdžiūnas ir Simas Galdikas, 8 – Donatas Zavackas. 

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Rungtynes vertinu blogai, kadangi pralaimėjome. Net ir nebūnant pačios geriausios sportinės formos, galima tokias rungtynes laimėti, tik reikia parodyti , užsispyrimą, gerą darbą gynyboje. To šiandien pasigedau, ypač antroje rungtynių pusėje. Kai pradėjo rungtynių kontrolė slysti iš mūsų rankų, reikėjo šiek tiek labiau susiimti ir parodyti charakterį. To nebuvo ir varžovai pelnytai laimėjo. Mes daug metimų prametėme iš gerų padėčių, šiandien pritrūko tų lengvų taškų, pritrūko tritaškių, greitų atakų. Mustafa Shakuras žaidė tik šešias minutes, kadangi jam varžovai nagu įgriežė į akį. Jis buvo išgabentas į ligoninę ir mažiausiai savaitei iškrito iš rikiuotės.“

Dainius Adomaitis („Juventus“ ekipos vyr. treneris): „Labai norėčiau pagirti savo vyrus ir padėkoti už tą atliktą darbą. Išlaikė koncentraciją 40 minučių. Vienu metu buvome truputį buvome pasidavę emocijoms, pradėjome kreipti dėmesį ar į teisėjavimą, ar į savo sprendimus. Gerai, kad tai truko tik 2 ar 1,5 minutes. Pagrindinis pergalės faktorius – mūsų gynyba. Sustabdėme komandą, kuri vidutiniškai pelno beveik po 89 taškus. Mes šįkart juos privertėme žaisti nepatogiau. Ketvirtajame kėlinyje pakeitėme gynybos sistemą ir tai davė rezultatų. Klaipėda – galinga ekipa. „Švyturio“ arenoje prieš „Neptūną“ laimėjo tik Pirėjo „Olimpiacos“ ekipa. Ir tai tąkart laimėti turėjo „Neptūnas“. Malonu, kai atvyksti į Klaipėdą ir čia matai sausakimšą areną žmonių. Labai sunku žaisti Klaipėdoje. „Neptūnas“ - tai komanda, kuri siekia aukščiausių tikslų. Kovojant prieš tokią komandą, žaidėjų papildomai motyvuoti nereikia. Visi į aikštę žengia su dviguba energija. Man, kaip treneriui, dėl to lengviau, nereikia vyrų papildomai nuteikti kovai.“

Kitas LKL rungtynes „Neptūnas“ žais balandžio 4 dieną (šeštadienį) 15 val. išvykoje su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa. Artimiausios neptūniečių namų rungtynės („Švyturio“ arenoje) - balandžio 8 dieną (trečiadienį) 18.45 val. su „Šiauliais“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder