"Neptūnas-Akvaservis" rytoj pradeda NKL sezoną

"Neptūnas-Akvaservis" rytoj pradeda NKL sezoną

Jau rytoj Klaipėdos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje Sporto rūmuose (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) nuo 18 val. pradės naująjį Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezoną. Pirmieji klaipėdiečių varžovai - Kauno KTU krepšininkai.

Kitą dieną, šeštadienį, nuo 16 val. "Neptūno-Akvaservis" vėl Klaipėdoje lauks dar vienas varžovas - Vilniaus "Perlas".

Jau anksčiau rašėme, kad NKL čempionai "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai gerokai atsinaujino - iš praėjusio sezono ekipos liko penki žaidėjai: Jonas Dumašius, Herkus Kumpys, Dovydas Romančenka, Ignas Ramašauskas bei Deividas Anužis.

Klaipėdos komandoje neliko penkių dviženkles sumas taškų rinkusių krepšininkų - NKL finalo naudingiausio žaidėjo (MVP) Aido Einikio ir vieno labiausiai patyrusio krepšininko Valdo Vasyliaus (abu išvyko į Kėdainių "Nevėžį"), Mindaugo Stašio (persikėlė į Tauragės krepšinio klubą), Arūno Mikalausko ir Džiugo Slavinsko (abu žaidžia pagrindinėje "Neptūno" komandoje). Su "Neptūno-Akvaservis" komanda taip pat atsisveikino ir į "Šilutę" išvyko dar vienas NKL čempionas - Mantas Šerkšnas.

Tačiau šių žaidėjų netektis kompensavo kiti krepšininkai. Komandą papildė palangiškis Erikas Kubilius, buvęs ilgametis "Neptūno" žaidėjas, pernai atstovavęs "Šiaulių" ekipai, 36-erių veteranas Vytautas Šarakauskas bei penki jauni žaidėjai - Klaidas Metrikis, Nojus Mineikis, Lukas Kreišmontas, Petras Piekus ir Tadas Pažėra.

"Ramybės prieš sezono startą nėra, tačiau yra pasitikėjimas auklėtiniais. Tikriausiai nė vienas treneris prieš sezono pradžią nėra ramus. Mums reikia stengtis, norėti, ir viskas bus gerai", - nklyga.lt cituoja "Neptūno-Akvaservis" trenerį Tomą Gaidamavičių.

Anot stratego, "Neptūno-Akvaservis" komandos stiprybė yra ta, kad visi žaidėjai turi daug entuziazmo.

"Tai didelis privalumas, nes jų nereikia varyti, "užvedinėti" ar motyvuoti", - kalbėjo treneris.

Kadangi "Neptūno-Akvaservis" komandoje neliko komandos kapitono M. Stašio, teko rinkti naują kapitoną. Juo tapo D. Anužis.

Ateinančios dienos "Neptūno-Akvaservis" krepšininkams bus itin karštos: savaitgalį laukia dvejos NKL rungtynės, o jau spalio 9 dieną (antradienį) klaipėdiečiai pradės kovas ir pirmajame Karaliaus Mindaugo taurės etape. Čia jau Klaipėdoje teks susigrumti su šiemet gana daug pajėgių žaidėjų subūrusia Lietuvos krepšinio lygos ("Betsafe-LKL") komanda - Utenos "Juventus". Šioje komandoje rungtyniauja ir puikus Klaipėdos snaiperis Marius Runkauskas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder