„Neptūnas“ 25 taškų skirtumu nukovė „Lietkabelį“

„Neptūnas“ 25 taškų skirtumu nukovė „Lietkabelį“

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ grįžo į pergalių kelią - „Švyturio“ arenoje "Tete-a-Tete Casino-LKL" rezultatu 25 taškų skirtumu - 86:61 nukovė pastaruoju metu pergalingai žingsniavusį Panevėžio „Lietkabelį“.

Neptūniečiai dvikovą pradėjo galingai nusiteikę ir greitai trūktelėjo į priekį - 6:2, 13:8. Dar po kelių akimirkų po ilgos pertraukos (gydėsi kirkšnies traumą) į aikštę žengęs Arvydas Šikšnius smeigė tritaškį bei kitoje atakoje pridėjo dvitaškį ir „Neptūnas“ pirmavo 18:10.

Priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę po Vytauto Šarakausko tritaškio „Neptūno“ pranašumas išaugo iki 9 taškų – 21:12.

Pirmasis kėlinys baigėsi 23:15.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl iniciatyvos ėmėsi A. Šikšnius, pelnęs 2 taškus su pražangą, kitoje atakoje dvitaškį pridėjo Jerai Grantas, dvi baudas pataikė Martynas Mažeika, dar metimą iš po krepšio pataisė A. Šikšnius ir „Neptūno“ atotrūkis išaugo iki 17 taškų – 32:15 („Neptūnas“ antrąjį kėlinį pradėjo atkarpą 9:0).
omg siksnius
Daug Klaipėdos krepšinio sirgaliams teigiamų emocijų sukėlė ir iš tribūnų pakilti privertė su lyg antrojo kėlinio pabaigą skalbiančia sirena pataikytas Larry Drew tritaškis, padidinęs „Neptūno“ pranašumą iki 21 taško – 46:25.

Trečiojo kėlinio pabaigoje panevėžiečiai buvo priartėję iki 14 taškų - 41:55, tačiau tuoj pat dviem tritaškiais atsakė Jimmy Baronas ir taškus iš po krepšio pelnė Omari Johnsonas bei Jerai Grantas – 65:41.
omg
Įspūdingų atakų šou ketvirtojo kėlinio pradžioje pratęsė O. Johnsonas, smeigęs du iš eilės tritaškius ir pridėjęs baudos metimą – 72:43.

"Neptūno" vyr. treneris į aikštę išleido jaunimą: Arūną Mikalauską, Matą Juciką ir Lauryną Beliauską bei ramiai, be didesnės įtampos, stebėjo likusią rungtynių dalį, kuri buvo tik formalumas.  

"Neptūnas" - "Lietkabelis" - 86:61 (23:15, 23:10, 19:16, 21:20)

"Neptūną" į pergalę vedė Jerai Grantas, pelnęs 15 taškų, Larry Drew pridėjo 14 taškų, Omari Johnsonas - 12 (3/6 trit.), Jimmy Baronas - 11, Arvydas Šikšnius - 10, Mindaugas Girdžiūnasv- 9, Martynas Mažeika ir Vytautas Šarakauskas - po 6, Arūnas Mikalauskas - 2, Mindaugas Kačinas - 1 tšk.

"Lietkabelio" gretose išsiskyrė Kšištofas Lavrinovičius, pelnęs 12 taškų, Benas Magdenas - 11 tšk., Darjušas Lavrinovičius - 9, Mindaugas Lukauskis ir Žygimantas Janavičius - po 7 tšk, Simas Galdikas ir Žygimantas Skučas - po 6 tšk.

"Neptūnas" akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 47:25 ir puikiai šaudė nuo tritaškio linijos - pataikė 14 metimų iš 25 bandymų (56 proc.).
omg lav
Klaipėdą nuleistomis galvomis buvo priversti palikti tituluoti Lietuvos rinktinės žaidėjai - Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, Mindaugas Lukauskis, buvęs "Neptūno" aukštaūgis Simas Galdikas ir dar būrys pajėgių „Lietkabelio“ žaidėjų.

Tai buvo saldus „Neptūno“ revanšas už ankstesnes dvi šio sezono „Lietkabelio“ pergales (Panevėžyje – 93:74 ir Klaipėdoje – 77:67).

Nepaisant šio pralaimėjimo, „Lietkabelis“ užima antrąją LKL turnyro lentelės vietą (14 pergalių, 5 pralaimėjimai).

„Neptūnas“ su 9 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų užima šeštąją vietą.
omg gir
„Neptūnui“ nėra laiko kada atsipūsti - klaipėdiečių sausio mėnesį laukia įtemptas grafikas: sausio 18 d. 18.45 val. Klaipėdoje Čempionų lygos dvikovoje susitiks „Ventspils“ ekipa, sausio 21 dieną 16.45 val. taip pat Klaipėdoje LKL rungtynėse kausis su Vilniaus „Lietuvos rytu“, sausio 24 dieną 19 val. išvykoje Čempionų lygos rungtynėse grumsis su Lenkijos „Rosa Rodam“ ekipa ir sausio 28 dieną 16.45 val. „Švyturio“ arenoje laukia akistata su Prienų-Birštono „Vytautu“.omg ad

Po įspūdingos "Neptūno" pergalės prieš "Lietkabelį" (86:61), Klaipėdos ekipos vyr. treneris Dainius Adomaitis sakė, kad vyrai patys nusiėmė psichologinę naštą (VIDEO) 

kazys

"Lietkabelio" treneris Kazys Maksvytis: "Šiandien prieš "Neptūną" neturėjome jokių šansų" (VIDEO)

„Neptūnas“ 25 taškų skirtumu nukovė „Lietkabelį“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder