Nenugalimųjų bavarų triumfas

Nenugalimųjų bavarų triumfas

Daugelyje valstybių atnaujintos futbolo pirmenybės tik įsibėgėja, o Vokietija jau turi čempioną. Juo tapo Miuncheno klubas „Bayern“, triumfavęs aštuntus metus iš eilės ir 30-ą kartą per visą čempionato istoriją. Titulą bavarams garantavo pergalė 32-ojo turo rungtynėse, kuriose jie išvykoje 1:0 įveikė Bremeno „Werder“ futbolininkus.

Likus dviem turams, bavarų sąskaitoje yra 76 taškai. Juos persekojanti Dortmundo „Borussia“ vakar vakare savo aikštėje susitiko su „Mainz05“, tačiau šių rungtynių rezultatas jau negalėjo nieko pakeisti lenktynėse dėl čempiono titulo. „Borussia“ iki 32-ojo turo turėjo 66 taškus, todėl bavarai po pergalės tapo nepavejami.

„Werder“ čempionate užima priešpaskutinę - 17-ąją - vietą, todėl „Bayern“ užduotis neatrodė labai sunki. Visgi žengti lemiamą žingsnį buvo nelengva. Pliaupiant lietui, bavarai įmušė tik vieną įvartį - 43 min. tai padarė Robertas Levandovskis (Robert Lewandowski).

79 min. už antrąją geltoną aikštelę iš aikštės išvarytas Alfonsas Deivisas (Alphonso Davies). „Bayern“ liko mažumoje, bet atsilaikė.

Simboliška, kad lemiamą įvartį įmušė ne kas kitas, o R.Levandovskis. Lenkas tvirtai pirmauja rezultatyviausių „Bundeslygos“ žaidėjų sąraše, jis yra pasižymėjęs net 31 kartą. „Štai kodėl mes jį vadiname Levangolskiu“, - tviteryje parašė A.Deivisas.

Triumfas buvo keistokas, nes į stadionus neįleidžiami žiūrovai. „Neįprasta švęsti titulą be sirgalių, trūksta jaudulio, aistros. Visgi esame labai patenkinti, nes sezonas buvo sunkus, kova dėl titulo truko ilgai“, - teigė R.Levandovskis.

Primename, kad Vokietijos čempionatas buvo atnaujintas gegužės viduryje. Nuo to laiko bavarai laimėjo septynis mačus iš eilės. „Pastaraisiais mėnesiais mūsų žaidime buvo aistra, charakteris, malonumas žaisti, komandinė dvasia. Šiandien iš mano pusės nebus jokios kritikos futbolininkams.

Reikia suprasti, kaip komanda pasiekė šį tikslą. Tai pasiekti galima tik visiems kartu, o ne po vieną. Šaunu būti tokios komandos dalimi“, - sakė „Bayern“ treneris Hansis Flikas (Hansi Flick). Jis priminė, kad darbas dar neatliktas iki galo, nes laukia Vokietijos taurės finalas ir Čempionų lyga.

H.Flikas yra tas žmogus, kuriam bavarai turėtų dėkoti labiausiai. Nors komanda laimėjo čempionatą aštuntus metus iš eilės, šįkart sezono pradžioje atrodė, kad ji gali prisižaisti. Lapkričio pabaigoje „Bayern“ buvo tik ketvirtoje vietoje. Tada H.Flikas pakeitė atleistą Niką Kovačą ir sutaisė griuvančius rūmus.

Po 32-ojo turo paaiškėjo ir pirmoji komanda, iškrisianti į antrąjį divizioną. Tokio likimo tikrai neišvengs autsaiderė „Paderborn“, išvykoje 0:1 pralaimėjusi Berlyno ekipai „Union“.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder