Naujasis "Atlantas" kol kas taškų nerenka

Naujasis "Atlantas" kol kas taškų nerenka

Trečiadienį Klaipėdos "Atlantas" iš septynioliktojo turo atkeltose Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynėse namie susitiko su kaimynu turnyrinėje lentelėje "Kauno Žalgiriu". Pergalę rezultatu 1:0 (1:0) iškovojo kauniečiai.

Iš krizės bandantis išbristi naujasis "Atlantas" susitikimą su žalgiriečiais pradėjo kitokios sudėties nei per ankstesnes rungtynes. Į Klaipėdos ekipą iš "Palangos" komandos sugrįžo Dovydas Norvilas. Buvo ir kitų pasikeitimų bei naujų trenerių taktinių sumanymų.

Lemtingas įvartis į atlantiečių vartus krito pirmojo kėlinio viduryje. Dvidešimt pirmąją minutę "Atlanto" vidurio gynėjas Ruslanas Maruška neleistinai savo baudos aikštelėje sustabdė svečių klubo legionierių Joao Figueiredo iš Brazilijos, ir teisėjas skyrė baudinį. Jį užtikrintai realizavo patyręs Linas Pilibaitis ir - 0:1.

Po pertraukos "Atlantas" perėmė iniciatyvą ir keletą kartų galėjo išlyginti rezultatą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Omaras Diarra gražios atakos metu iš patogios situacijos nesugebėjo nukreipti kamuolio į varžovų vartus, o kiek vėliau klastingą Tado Labuko smūgį atrėmė "Kauno Žalgirio" vartininkas Martynas Matuzas.

Antrajame kėlinyje atlantiečiai dėjo daug pastangų išlyginti rezultatą, bet kauniečiai apsigynė ir išsaugojo pergalingą rezultatą.

Iš naujų žaidėjų suburtas "Atlantas" pralaimėjo trečiąsias rungtynes, tačiau šiokia tokia pažanga komandos žaidime trečiadienį jau matėsi.

Po rungtynių "Atlanto" strategas Algimantas Briaunys sakė: "Antrajame kėlinyje žaidėme geriau nei iki pertraukos, bet kas iš to - visvien pralaimėjome. Kai kuriems mūsų žaidėjams trūksta patirties ir meistriškumo. Nėra užbaigimo atakų smaigalyje. Į komandą atvyko Urugvajaus ir Ispanijos pilietybę turintis puolėjas. Daug vilčių dedame į jį. Tačiau iki šių rungtynių klubas nespėjo sutvarkyti šio futbolininko perėjimo dokumentų."

Su kauniečiais varžėsi šie "Atlanto" futbolininkai: Davidas Smugas, Andrius Bartkus (kapitonas), Tadas Labukas, Jurijus Teterenka (nuo 46 min. - Gustas Gumbaravičius), Martunas Abovianas (nuo 39 min. - Omaras Diarra), Igoris Krmaras, Dovydas Norvilas (90 min. įspėtas), Deividas Šiuša (87 min. įspėtas), Jurijus Zakharkivas (nuo 74 min. - Marius Papšys), Ruslanas Maruška ir Deividas Lukošius.

Po pergalės prieš "Atlantą" Kauno žalgiriečiai surinko 27 taškus (21 rungtynės) ir turnyrinėje lentelėje užima penktą vietą. "Atlanto" futbolininkai su 21 tašku (19 rungtynių) yra šešti.

Kitas čempionato rungtynes atlantiečiai žais ateinantį sekmadienį (rugpjūčio 19 d.) Klaipėdos m. centriniame stadione su "Trakais". Šių rungtynių pradžia - 13 valandą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder