„Nafta-Uni-Akvaservis“ NKL ketvirtfinalį pradėjo pergale

„Nafta-Uni-Akvaservis“ NKL ketvirtfinalį pradėjo pergale

Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ ekipa Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalį pradėjo pergale Trakuose. Ryčio Vaišvilos auklėtiniai pademonstravo puikų kovotojų charakterį – panaikino 18 taškų deficitą ir galiausiai rezultatu 76:71 (11:27, 28:22, 24:12, 13:10) palaužė praėjusio sezono NKL vicečempionę “Trakų” ekipą.    

Klaipėdiečiai serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį – 1:0.

Rungtynių pradžią trakiškiai pradėjo galingai ir gretai susikrovė dviženklę persvarą – 24:11, o dar po kelių akimirkų pirmavo ir 18 taškų skirtumu – 29:11. Iki didžiosios pertraukos likus dviems minutėms dėl ant salės grindų susikaupusio kondensato teisėjas sustabdė rungtynes. Po daugiau nei pusvalandžio komandos pratęsė rungtynes, kurios pakrypo kita linkme.

Klaipėdiečiai varžovus pasivijo ir po Juliaus Kazakausko taiklaus tritaškio persvėrė rezultatą trečiojo kėlinio pabaigoje – 63:61.

Tada jau virė tikras nervų karas, tačiau dažniau 2-4 taškais buvo klaipėdiečiai, kurie ir išplėšė pergalę.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė net 27 taškus (5/10 dvit., 2/6 trit., 11/11 baudos, 4 rez. perd., 32 naud. Balai) pelnęs Mindaugas Stašys.

21 tašką (16 atk. kam.) pridėjo Julius Kazakauskas, 12 – Viktoras Chodosovskis, 6 – Ignas Vaitkus, 4 (10 atk. kam.) – Donatas Norkus.

Iš “Trakų” komandos išsiskyrė po 16 taškų surinkę Mindaugas Reminas ir Tautvydas Pipiras, 13 (12 atk. kam.) pridėjo Karolis Brusokas, po 8 – Caleb Sutton ir Ignas Ramašauskas.

Klaipėdos ekipa šiek tiek rečiau klydo – 12 ir 17 klaidų.    

Antroji dvikova vyks Palangoje

Antrosios serijos rungtynės vyks kovo 28 dieną (šeštadienį) 19 val. Palangos sporto arenoje (Sporto g. 3, Palanga). Klaipėdiečiai šįkart dėl savo sporto salės (Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro, S. Dariaus ir S. Girėno g. 10) užimtumo žais Palangoje. Klubo administracija atsiprašo sirgalių už tai, kad tenka žaisti ne Klaipėdoje ir visus kviečia nemokamai stebėti šias rungtynes. Bilietai į šią dvikovą nebus pardavinėjami.

Trečiosios serijos rungtynės vyks kovo 31 dieną (antradienį) 18 val. Trakuose. Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos atitinkamai turėtų vykti balandžio 2 dieną (antradienį) Klaipėdoje ir balandžio 4 dieną (ketvirtadienį) Trakuose.

Priminsime, kad naftininkai NKL aštuntfinalio serijoje iki trijų pergalių rezultatu 3:2 palaužė Vilniaus krepšinio klubo „Vilnius“ ekipą.

Trakiškiai aštuntfinalyje nerungtyniavo, o ilsėjosi, kadangi NKL reguliariajame čempionate užėmė ketvirtąją vietą (23 pergalės, 15 pralaimėjimų).

"Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai reguliariajame NKL čempionate užėmė penktąją vietą (21 pergalė, 17 pralaimėjimų).

Įdomu pastebėti, kad pajūrio atstovams “Trakai” yra paranki komanda – reguliariajame čempionate naftininkai visus keturis kartus nugalėjo „Trakų“ ekipą (Klaipėdoje – 85:61 ir 75:69, išvykoje – 83:74 ir 71:83).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder