"Nafta-Uni-Akvaservis" – per žingsnį nuo NKL pusfinalio

"Nafta-Uni-Akvaservis" – per žingsnį nuo NKL pusfinalio

Klaipėdos "Naftos-Uni-Akvaservis" ekipa Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalyje antrąkart nugalėjo "Trakų" ekipą ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja rezultatu 2:0. Šįkart rungtynės vyko ne naftininkų namų arenoje, o Palangos sporto arenoje, tačiau ir ši klaipėdiečiams buvo sėkminga – iškovota pergalė 6 taškų skirtumu - 85:79 (12:22, 30:19, 22:13, 21:25).    

Tiesa, rungtynės vyko permainingai – per pirmąjį kėlinį traiškiai susikrovė dviženklę persvarą – 22:12, tačiau dar iki didžiosios pertraukos klaipėdiečiai ne tik pasivijo varžovus, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 42:41.

Trečiajame kėlinyje klaipėdiečiai susikrovė rekordinę 13 taškų persvarą ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

"Naftos-Uni-Akvaservis" ekipą į pergalę vedė 20 taškų pelnęs (6 rez. perd.) Mindaugas Stašys, 18 – Julius Kazakauskas, po 17 taškų pridėjo Donatas Norkus (12 atk. kam.) ir Dainius Vaitelis, 7 – Ignas Vaitkus, 4 – Viktoras Chodosovskis, 2 – Tadas Maželis.

Iš Trakų komandos išsiskyrė 20 taškų pelnęs Mindaugas Reminas, 18 (9 atk. kam.) – Domantas Pipiras, 12 – Tautvydas Pipiras, 9 (10 atk. kam.) – Caleb Sutton.

„Trakų“ ekipos žaidėjai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 52:38, tačiau šiek tiek dažniau klydo – 15 ir 12 klaidų.       

Priminsime, kad praėjusį ketvirtadienį Ryčio Vaišvilos auklėtiniai pademonstravo puikų kovotojų charakterį - panaikino 18 taškų deficitą ir galiausiai rezultatu 76:71 (11:27, 28:22, 24:12, 13:10) palaužė praėjusio sezono NKL vicečempionę "Trakų" ekipą.

Trečiosios serijos rungtynės vyks kovo 31 dieną (antradienį) 18 val. Trakuose. Jei reikės ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos atitinkamai turėtų vykti balandžio 2 dieną (antradienį) Klaipėdoje ir balandžio 4 dieną (ketvirtadienį) Trakuose.

Pajūrio atstovams "Trakai" yra paranki komanda - reguliariajame čempionate naftininkai visus keturis kartus nugalėjo trakiškius (Klaipėdoje - 85:61 ir 75:69, išvykoje - 83:74 ir 71:83).

Priminsime, kad naftininkai NKL aštuntfinalio serijoje iki trijų pergalių rezultatu 3:2 palaužė Vilniaus krepšinio klubo „Vilnius“ ekipą.

Trakiškiai aštuntfinalyje nerungtyniavo, o ilsėjosi, kadangi NKL reguliariajame čempionate užėmė ketvirtąją vietą (23 pergalės, 15 pralaimėjimų).

"Naftos-Uni-Akvaservis" krepšininkai reguliariajame NKL čempionate užėmė penktąją vietą (21 pergalė, 17 pralaimėjimų).

Rytis Vaišvila („Naftos-Uni-Akvaservis“ ekipos vyr. treneris): „Rungtynių pradžioje nesustabdėme varžovų greitų atakų ir jie išsiveržė į priekį. Paprašiau minutės pertraukėlės ir vyrams pasakiau, kad nerungtyniautų po vieną, o žaistu sau įprastą krepšinį. Varžovams leidome per daug atsikovoti kamuolių puolime – net 25. Taigi, jie turėjo po 2-3 papildomus šansus mesti į krepšį. Visgi, gerai, kad vyrai vėl pademonstravo charakterį ir iškovojo pergalę, tačiau dėl to pernelyg džiūgauti nereikia. NKL ketvirtfinalio serijoje yra rungtyniaujama iki trijų pergalių, tad dar visko gali būti, neturime teisės nė minutei atsipalaiduoti, nes kitu atveju galime būti skaudžiai nubausti. Tai, kad pirmaujame 2:0, dar niekio nereiškia“.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder