N. Ališauskas keliasi į legendinį Slovakijos klubą

N. Ališauskas keliasi į legendinį Slovakijos klubą

Praėjusį savaitgalį su Rygos „Dinamo“ atsisveikinęs Lietuvos ledo ritulio rinktinės gynėjas Nerijus Ališauskas netruko susirasti naujos komandos. 29-erių metų ledo ritulininkas papildė Bratislavos „Slovan“ klubą.

Su legendiniu Slovakijos klubu lietuvis pasirašė sutartį vienam sezonui. „Slovan“ yra garsiausia šios šalies ledo ritulio komanda, kuri per savo istoriją aštuonis kartus triumfavo savo šalies čempionate, o 2012-2019 metais septynis sezonus praleido KHL lygoje, kurioje kartą pateko į atkrintamąsias varžybas. Praėjusį sezoną prieš nutraukiant Slovakijos čempionatą į jį po pertraukos sugrįžusi Bratislavos ekipa žengė antroje turnyrinės lentelės pozicijoje.

Po trijų sezonų KHL lygoje į Slovakiją išvykstantis N. Ališauskas neslėpė, jog naują klubą rinkosi svarbiausiu akcentu laikydamas šeimai suteikiamas sąlygas.

„Sprendimą priėmiau atsižvelgęs į tai, kur geriausiai būtų mūsų šeimai ir dabartinę situaciją dėl viruso. Taip pat, po ilgos priverstinės pertraukos, buvo svarbu greitai sugrįžti ant ledo. Tikiuosi, kad Slovakijoje pavyks sužaisti gerą sezoną ir pakovoti dėl čempionų taurės“, - po sutarties pasirašymo kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas.

Po pirmuoju lietuviu Slovakijos čempionate tapsiančio N. Ališausko įsigijimo „Slovan“ vadovai, kurie sulaukė itin pozityvių rekomendacijų iš „Dinamo“ klube žaidusių slovakų, neslėpė, jog lietuvis užims vieną iš svarbiausių rolių komandoje.

„Nerijus yra mobilus, gerai čiuožiantis gynėjas, o tai mums padės abejose aikštės pusėse. Mus jis labai domino ir dėl to, kad yra dešiniarankis, o tokių gynėjų prie mėlynosios linijos mums trūkdavo. Manau, kad jis gaus labai daug laiko ant ledo, juk visgi, pastaruosius tris sezonus jis sužaisdavo po 50 mačų Kontinentinėje lygoje“, - kalbėjo komandos vadovas Marošas Krajči.

Į Slovakijos sostinę N. Ališauskas turėtų atvykti jau savaitgalį, o po neigiamo COVID-19 testo jis prisijungs ir prie komandos treniruočių, kurios startuos rugpjūčio 3 dieną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder