Mūsų sunkiaatlečiams - visų spalvų medaliai

Mūsų sunkiaatlečiams - visų spalvų medaliai

Estijoje, Tartu mieste, vykusiame tradiciniame tarptautiniame Vladimiro Baškirovo atminimo sunkiosios atletikos turnyre, kuriame varžėsi stipriausi sunkiaatlečiai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, mūsų šalies rinktinės nariai iškovojo visų spalvų medalius.

Geriausiai sekėsi klaipėdiečiams Irmantui Kačinskui ir Sergejui Lichovojui. Jie tapo savo svorio grupių nugalėtojais. Irmantas svorio iki 85 kg varžybose dvikovėje surinko 325 kg (išrovė 150 kg ir išstūmė 175 kg), Sergejus svorio per 105 kg varžybose dvikovėje surinko 336 kg (155 kg ir 181 kg).

Antrąsias vietas savo svorio grupėse iškovojo Tomas Ličinchai (iki 94 kg, išrovė 145 kg, išstūmė 175 kg, dvikovės rezultatas - 320 kg) ir Darius Galdikas (iki 105 kg, išrovė 125 kg, išstūmė 150 kg, dvikovės rezultatas - 275 kg).

Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio kopė Laurynas Antanaitis (iki 94 kg, 130+160=290 kg).

Iki medalio šiek tiek trūko mūsų merginoms: Kotryna Selezniova svorio iki iki 63 kg varžybose užėmė penktąją vietą (45+59=104 kg), Milena Norvilaitė toje pačioje svorio grupėje liko aštunta (39+45=84 kg). Jos buvo gerokai jaunesnės už daugelį savo konkurenčių.

Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės nariams tai buvo pasiruošimas pasaulio sunkiosios atletikos čempionatui (vyks lapkričio 1-10 dienomis Turkmenistane) ir kvalifikacijai į Tokijo olimpines žaidynes.

Atlieka procedūras

Šįkart šiame turnyre nesivaržė daugkartinis Europos vicečempionas ir buvęs šio turnyro absoliutus nugalėtojas Žygimantas Stanulis bei Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpinių žaidynių prizininkas, Europos bei pasaulio čempionatų laureatas Aurimas Didžbalis.

Jie pastaruoju metu, prižiūrimi medikų, atlieka sportininkų fizinio pajėgumo atstatymo programos procedūras prie Palangos esančiame poilsio ir sveikatinimo komplekse "Atostogų parkas". Tai programa skirta fiziniam pajėgumui atstatyti po sunkių ir alinančių treniruočių.

PROCEDŪROS. Daugkartinis Europos vicečempionas Žygimantas Stanulis, prižiūrimas medikų, atlieka sportininkų fizinio pajėgumo atstatymo programos procedūras. Jam yra taikomos gydomojo dumblo - sapropelio aplikacijos ant skaudamų sąnarių bei geoterminio vandens procedūros, padedančios atpalaiduoti raumenis.

Jiems yra taikomos gydomojo dumblo - sapropelio aplikacijos ant skaudamų sąnarių bei geoterminio vandens procedūros, padedančios atpalaiduoti raumenis.

"Vyksta intensyvus pasiruošimas pasaulio sunkiosios atletikos čempionatui ir kvalifikacijai į Tokijo olimpines žaidynes. Labai tikimės, kad jame be būrio rinktinės narių galės dalyvauti traumas besigydantis Žygimantas Staniulis bei laikinai suspenduotas Aurimas Didžbalis. Jau buvo skelbta, kad Aurimo Didžbalio naudoti legalūs maisto papildai buvo užteršti ta pačia draudžiama medžiaga, kuri buvo rasta praėjusiais metais per pasaulio čempionatą Anahaime (JAV). Vyksta teisiniai procesai. Tikimės, kad jam bus leista dalyvauti pasaulio čempionate. Jis intensyviai treniruojasi, ruošiasi pasaulio čempionatui ir atrankai į Tokijo olimpines žaidynes. Siekiame pasaulio vicečempiono Aurimo Didžbalio išteisinimo", - sakė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas.

Laukia verdikto

Jau vien šis faktas, kad po pačių A. Didžbalio, B. Vyšniausko ir tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos iniciatyva atliktų tyrimų Kelno laboratorijoje naudotuose sertifikuotuose ir legaliuose maisto papilduose buvo rasta uždraustos medžiagos, įrodo, kad mūsų sunkiaatlečiai nieko neleisto sąmoningai tikrai nevartojo.

Sporto istorijoje yra buvę atvejų, kai A ir B mėginiai buvo teigiami, tačiau sportininkai nusiplovė dopingo šešėlį ir įrodė savo tiesą per teismus.

2015 metais 11 bulgarų įrodė, kad dopingo į jų organizmą pateko per užterštus legalius papildus. Tai parodė atlikti tyrimai. Panaši situacija buvo ir su vengrų disko metiku Robertu Fazekašu, kuris vartojo legaliai parduotuvėje pirktus papildus, ir šie buvo užteršti. Buvo ir toks atvejis, kai bulgarai įrodė, jog draudžiamų medžiagų buvo vištose, kurias jie valgė.

Tikimasi, kad galutinė situacija dėl A. Didžbalio paaiškės jau šį mėnesį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder