Monika Grigalauskytė: "Klaipėda mane išaugino"

Monika Grigalauskytė: "Klaipėda mane išaugino"

Klaipėdos moterų krepšinio komandos "Fortūna" kapitonė Monika Grigalauskytė savo ekipos narėms pastaruoju metu rodo puikų pavyzdį - per dvejas pirmąsias Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) rungtynes pelnė net 44 taškus. Daugelis krepšinio specialistų pastebi, kad ši žaidėja, vasarą leidusi su Lietuvos moterų krepšinio rinktine, yra gerokai patobulėjusi.

"Su kiekvienomis rungtynėmis jaučiuosi vis drąsiau. Esu komandos kapitonė, tad reikiamu metu turiu imtis iniciatyvos", - teigė M. Grigalauskytė.

Per pirmąsias LMKL rungtynes išvykos dvikovoje su "Utena" pelnėte net 27 taškus, antrose rungtynėse su Vilniaus "Jaunaisiais talentais" surinkote 17 taškų. Puiki sezono pradžia?

Vasarą išties dirbau negailėdama savęs, galbūt ir tai davė rezultatų - tikiuosi, kad patobulėjau. Man svarbu ne asmeniniai rezultatai, o tai, kad komanda iškovotų pergales. Pirmose rungtynėse Utenoje gerai kovėmės su čempionato favoritėmis - "Utenos" krepšininkėmis, tačiau galiausiai pralaimėjome rezultatu 74:92. Praėjusį savaitgalį Vilniuje rezultatu 90:61 nugalėjome sostinės "Jaunųjų talentų" ekipą. Tikiuosi, kad su kiekvienomis rungtynėmis labiau susižaisime ir demonstruosime vis solidesnį žaidimą. LMKL čempionatas - ilgas, tad staigmenų dar gali pateikti ne viena komanda.

Artimiausias LMKL rungtynes žaisite šiandien 16.30 val. Vilniuje su čempionės titulą ginančia Vilniaus "Kibirkšties-VIČI" ekipa. Kokios mintys prieš šias rungtynes?

"Kibirkšties-VIČI" ekipa, palyginti su praėjusiu sezonu, yra gerokai pasikeitusi - atjaunėjusi. Net nežinau, kaip jos šiemet atrodys aikštėje. Visgi, į Vilnių vyksime vieno tikslo - iškovoti pergalės.

"Fortūna" šiemet varžysis ne tik LMKL čempionate bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre, bet ir po pertraukos grįžta į vieną pajėgiausių tarptautinių turnyrų - Europos taurės varžybas. Ar laukiate tarptautinių rungtynių?

Nauji iššūkiai - gerai. Metai iš metų kaunamės LMKL čempionate, daugiau ar mažiau pažįstame žaidėjas, jų lygį ir panašiai. Bus įdomu išbandyti jėgas su naujomis komandomis. Tuo pačiu pasitikrinsime ir save, bus proga pasitempti, patobulėti. Panašios varžybos - itin naudingos jaunoms žaidėjoms, tai - neįkainojama patirtis. Aš pati su tuometine Klaipėdos "Lemminkainen" ekipa rungtyniavau Europos taurės varžybose 2009-2011 metais, man tai buvo laiptelis į viršų. Džiugu, kad turėjau tokią puikią progą tobulėti tarptautiniuose vandenyse. Galima teigti, kad būtent patirtis minėtoje Klaipėdos ekipoje man ir padėjo prasibrauti į Lietuvos moterų rinktinės gretas. Klaipėdoje yra puiki jaunų krepšininkių rengimo mokykla, trenerė Ramunė Kumpienė įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms yra paruošusi labai daug žaidėjų. Tai taip pat daug ką pasako apie Klaipėdos krepšinio lygį.

Europos taurės turnyre grumsitės C grupėje su Maskvos srities "Sparta&K" (Rusija), Mersino "Buyuksehir Belediye" bei "Orduspor" (Turkija) klubais. Pirmoji jūsų dvikova šiame turnyre vyks lapkričio 6 dieną (ketvirtadienį) 18 val. Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A). Varžovas - Maskvos srities "Sparta&K".

Laukiame šių varžybų. Geras jausmas, kai tenka kautis su tokiomis galingomis ekipomis. Tada tarsi visa komanda pasitempia, kaunasi su dviguba energija... ir gynyba būna kur kas kietesnė. Tokio lygio varžybose keičiasi ir žaidėjų mąstymas, nusiteikimas.

Prieš čempionato pradžią "Fortūnos" komanda surengė smagų vakarėlį ir Jus slaptu balsavimu išrinko komandos kapitone. Ar didelė našta užgulė Jūsų pečius?

Malonu, kad komanda pasitiki manimi. Kadaise aš buvau viena jauniausių šios komandos žaidėjų, o dabar esu viena vyriausių. Atėjo laikas man padrąsinti jaunas žaidėjas, perteikti per metus sukauptą patirtį. Komandos kapitonės pareigos man tikrai nėra našta.

Studijuojate Klaipėdos universitete kūno kultūros ir sporto pedagogikos mokslus. Gal ateityje norėtumėte tapti krepšinio trenere?

Krepšinio trenerės darbas yra labai sunkus. Abejoju, ar aš to norėčiau. Planuoju tęsti mokslus - Lietuvos sporto universitete bandysiu įgyti magistro laipsnį. Norėtųsi studijuoti su sveikatos stiprinimu, reabilitacija susijusius dalykus.

Anksčiau Klaipėdos universitete studijavau ekonomiką, tačiau man tai nebuvo prie širdies. Jaučiau, kad tai ne man. Mokslai dabar sekasi gerai, mokytis nėra labai sunku, daug informacijos galiu pritaikyti iš savo pačios praktikos.

Aš gimiau Plungėje, o krepšinį pradėjau žaisti gana vėlai - maždaug nuo keturiolikos metų. Nuo vaikystės buvau meniška asmenybė - meno mokykloje lankiau pramoginius šokius, dainavimą. Buvau aktyvus vaikas, veiklos tikrai netrūko, tačiau visgi mano širdį pavergė krepšinis. Kadangi išsiskyriau ūgiu ir sportine išvaizda, trenerė nuolat kviesdavo į krepšinio treniruotes, bet lengvai nepasidaviau. Tik baigusi meno mokyklą, septintoje klasėje, nutariau išbandyti krepšinį, kadangi sekėsi gerai, nutariau nebesiblaškyti ir pasirinkau šią sporto šaką.

Esate Klaipėdos krepšinio ekipos senbuvė - Ramunės Kumpienės vadovaujamai komandai atstovaujate jau šeštąjį sezoną (gynėte "Lemminkainen" komandos garbę, praėjusiais metais ši ekipa pakeitė pavadinimą į "Fortūną"). Kaip, Jūsų akimis, keitėsi komanda, jos meistriškumas?

Kadangi pagrindinis klubo tikslas yra ugdyti jaunas žaidėjas, tai komanda kiekvienais metais yra sukomplektuota iš jaunų ir labiau patyrusių žaidėjų. Kiekvienais metais komanda vis jaunėja, suteikdama šansą jaunoms žaidėjoms tobulėti ir ugdyti savo meistriškumą. Džiugu, kad šiemet į komandą po pertraukos grįžo dvi senbuvės, žaidusios užsienio klubuose, - Inesa Visgaudaitė ir Marina Solopova.

Kaip leidžiate laisvalaikį?

Mėgstu žiūrėti serialus, filmus, skaityti knygas.

Įdomu, kokia Monika Grigalauskytė buvo vaikystėje, paauglystėje? Mokykloje buvote padykusi mergaitė, prikrėsdavote "šposų"? Tėvams prieš mokytojus netekdavo raudonuoti?

Buvau labai aktyvus vaikas, namuose nesėdėdavau, nuolat turėdavau ką nors veikti. Mamai labiausiai galvą skaudėdavo dėl mano gausybės būrelių. Jau nuo dešimtos klasės gyvenu savarankiškai, tad jei ir prikrėsdavau "šposų", mama ne apie visus sužinodavo (juokiasi. - Autor. past.). O mokiausi gerai, tad dėl mokslų mokytojai nusiskundimų neturėdavo.

Ramunė KUMPIENĖ, "Fortūnos" klubo prezidentė ir trennerė: "Monika kaip žmogus yra labai nuoširdi, atsakinga, jautri, o kaip sportininkė - kovotoja, užsispyrusi, nebijanti įdėti daug darbo, jog tobulėtų.  Malonu su ja dirbti. Labai džiaugiuosi, kad Monika vie dar tobulėja, semiasi patirties mūsų komandoje".

Vizitinė kortelė

Vardas: Monika

Pavardė: Grigalauskytė

Gimimo data: 1992 02 17.

Gimtasis miestas: Plungė.

Ūgis: 190 cm.

Pėdos dydis: 43.

Pravardė tarp komandos draugių: Moncė.

Išsilavinimas: vidurinis.

Pirmasis treneris: Edita Lapienė.

Pirmasis klubas: Klaipėdos "Lemminkainen".

Kur žaidė: Vilniaus "LOSC", Klaipėdos "Fortūnai".

Rezultatyviausios rungtynės: 27 taškai.

Vairuojamas automobilis: "Audi A3".

Mėgstamiausias patiekalas: saldžiarūgštė kiniška sriuba.

Gyvenimo kredo: "Gyvenk šia diena".

Talentingiausias aktorius: Leonardas Dikaprijus (Leonardo DiCaprio).

Kino filmas, palikęs didžiausią įspūdį: "A walk to remember".

Geriausias rašytojas: Džonas Irvingas (John Irving).

Įsimintiniausia knyga: Paulo Jango "Trobelė".

Mėgstamiausia muzikos grupė ar atlikėjas: Beyonce.

Labiausiai "vežantis" muzikos kūrinys: Šiuo metu Miky Chance "Stolen dance".

Krepšininkės (-o) idealas: Kandacė Parker (Candace Parker).

Svajonių šalis: Amerika.

Idealios atostogos: poilsinė kelionė.

Niekada neišdrįstum... įšokti į eketę.

Didžiausia su krepšiniu susijusi svajonė: žaisti Eurolygoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder