Mokiniai varžosi dėl "Minijos naftos" taurės

Mokiniai varžosi dėl "Minijos naftos" taurės

Bendra Lietuvos ir Danijos naftos gavybos bendrovė UAB "Minijos nafta" aktyviai prisideda prie jaunosios karto užimtumo - vėl vyksta tradicinis daug susidomėjimo sulaukęs krepšinio turnyras dėl "Minijos naftos" taurės. Nuo sausio mėnesio pabaigos varžosi 11 komandų iš Klaipėdos ir Šilutės rajonų mokyklų bei gimnazijų.

Dalyvauja komandos iš Saugų, Šiūparių, Vilkyčių, Agluonėnų, Pašlūžmio, Drevernos, Priekulės, Veiviržėnų, Švėkšnos, Vainuto ir Šilalės.

Šis turnyras anksčiau vyko daugelį metų, tačiau nuo 2008 metų trejus metus nebuvo organizuojamas, o pernai tradicija vėl atgaivinta.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos, kuri kartu su "Minijos nafta" organizuoja šį turnyrą, kūno kultūros mokytojas Antanas Rimkus teigė, jog mokiniams "Minijos naftos" taurės turnyras - tarsi Dievo dovana.

"Vaikai labai patenkinti, kad turi puikų užsiėmimą, gali pasivaržyti, visi kartu naudingai leisti laiką. Miestuose varžybų ir švenčių apstu, o rajonų vaikams tokių renginių trūksta. Visuomet stengiamės, jog dėmesio centre būtų vaikai, nugalėtojus deramai pagerbiame. Malonu, kad prie jaunimo sportiško laisvalaikio ir sveikatinimo prisideda ir "Minijos nafta", - džiaugėsi A. Rimkus.

Turnyras skirtas ne tik vaikų fiziniam krūviui palaikyti, bet ir paskatinti jų užimtumą bei laisvalaikį. Tokia ir buvo "Minijos naftos" pagrindinė idėja pradėjus organizuoti šį turnyrą.

Jis labai laukiamas ir palaikomas visuose Klaipėdos bei Šilutės rajonų mokyklose, į rungtynes atvyksta ne tik komandos, bet ir būrys jas palaikančiųjų.

Pagrindinis turnyro etapas, po kurio ir paaiškės nugalėtojai, planuojamas balandžio mėnesio pabaigoje.

PRIZAI. Mažesnių miestelių ir kaimo mokyklų moksleiviai varžosi dėl "Minijos naftos" įsteigtų apdovanojimų.

"Toks turnyras - sveikintinas dalykas. Jis suburia, skatina bendradarbiauti ne tik mūsų mokyklos, bet ir aplinkinių mokyklų bendruomenes. Tai galima vadinti socialiniu projektu. "Minijos nafta" atlieka labai naudingą misiją", - džiaugėsi Klaipėdos rajono Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos mokyklos direktorius Antanas Alčauskis.

Anot pagrindinės šio krepšinio turnyro rėmėjos bendrovės "Minijos nafta" ryšių su visuomene specialistės Kristinos Paukštytės-Brazdauskienės, šis projektas, kuris įgyvendinamas jau daugybę metų jų bendrovei yra labai svarbus.

"Šiuo projektu prisidedame prie socialinės vaikų gerovės, jų ugdymo bei užimtumo. Tai yra labai svarbu, nes mažose gyvenvietėse vaikų užimtumas nėra labai didelis. Kad krepšinio turnyras yra itin populiarus ir vaikų laukiamas, akivaizdu - kasmet atsiranda vis daugiau mokyklų, norinčių dalyvauti turnyre. Mus tai, žinoma, labai džiugina, tad tikimės, kad vaikų ir kūno kultūros mokytojų entuziazmas ir ryžtas kovoti dėl "Minijos naftos" taurės neišblės ir ateityje", - kalbėjo K. Paukštytė-Brazdauskienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder