Minės Orientavimosi sporto dieną

Minės Orientavimosi sporto dieną

Rytoj įvairiose planetos šalyse bus minima Pasaulinė orientavimosi sporto diena. Prie šios gražios tradicijos prisidės ir klaipėdiečiai.

Klaipėdoje įveikti nesudėtingą 1,5 km trasą bus galima Skulptūrų parke bet kuriuo metu trečiadienį tarp 16 ir 19 val. Visą informaciją rasite tinklalapyje www.oklaipeda.lt.

2016-aisiais metais orientacininkai visame pasaulyje siekė rekordo - kuo daugiau žmonių tą pačią dieną įveikti orientavimosi trasą. Tai pavyko padaryti - per 2000 skirtingų vietų 81 šalyje dalyvavo daugiau nei 250 tūkstančių dalyvių ir sėkmingai įveikė trasą su žemėlapiu. Per 100 klaipėdiečių taip pat prisidėjo prie rekordo, Klaipėdos senamiestyje įveikę nesudėtingą trasą.

"Tai įspūdinga šventė", - teigia Justinas Liubinskas, šio renginio ambasadorius Klaipėdoje.

"Viso pasaulio orientacininkai susivienija. Kai kur renginiai vyksta neįtikėtinose vietose. Jau nieko nestebina, kad yra ištikimų šios sporto šakos entuziastų Grenlandijoje. Hong Konge ši diena minima orientuojantis virtualioje erdvėje su specialiais 3D akiniais. Šiemet pirmąkart orientavimosi varžybos vyks ir Antarktidoje, australams priklausančioje mokslinėje tyrimų stotyje. Švedijoje trejų metų mergaitė įveiks trasą su žemėlapiu savo namuose, taip įrodydama, kad žemėlapius suprasti gali net ir maži vaikai", - pasakojo J. Liubinskas.

Lietuvoje ši diena bus minima dešimtyje lokacijų. Vienoje iš jų - Klaipėdoje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder