Mindaugas Kuzminskas: Apie debiutą NBA, komandos draugus ir pokalbį su Grybauskaite

Mindaugas Kuzminskas: Apie debiutą NBA, komandos draugus ir pokalbį su Grybauskaite

Iki Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezono starto liko 4 savaitės. Stipriausioje pasaulio lygoje debiutuosiantis Mindaugas Kuzminskas, regis, jau visiška susitvarkė buitinius reikalus ir ruošiasi artėjančiam sezonui.

Po trejų metų praleistų šiltojoje Malagoje, lietuvis pakėlė sparnus anapus Atlanto ir sukirto rankomis su Niujorko „Knicks“.

– Kaip sekasi įsikurti Niujorke? – Kuzminsko paklausė „Fotodiena.lt“.

– Viskas gerai. Pradžioje svarbiausia buvo susitvarkyti buitinius reikalus, nes NBA komandos butą nebent rekomenduoja, o jo nuoma turi pasirūpinti pats, priešingai nei yra Europoje. Butą susiradau esantį arti treniruočių arenos, nes ten praleisiu daug laiko. Jau radome vietų, kur apsipirkti ir pavalgyti. Kadangi yra akcijų skrydžiams, tai jau žinau, kad atvyks aplankyti daug draugų. Visgi šis rūpestis daugiau atitenka Eglei, o aš atsiduodu sportui.

– Kokie pirmieji įspūdžiai, kokias vietas aplankėte?

– Po Malagos, kur rudens-pavasario metu nebūdavo daug žmonių, būdavo ramu, dabar Niujorkas atrodo nemiegantis miestas. Bet kuriuo paros metu yra daug žmonių. Automobilių srautas, tas nuolatinis skubėjimas palieka didžiausia įspūdį. Pirmą kartą Niujorke buvau, kuomet atvykau pasirašyti kontrakto – vaikščiodamas tarp dangoraižių jaučiausi kaip berniukas iš filmo „Vienas namuose“.

Dabar sportuojame 5 dienas per savaitę. Turiu tikrai laiko atsikvėpti ir aplankyti populiariausias miesto vietas. Taip pat susitikau su giminaičiais, kurie gyvena netoliese. Pavyko apsilankyti futbolo rungtynėse ir moterų NBA lygos mače.

– Internete pasklido nuotrauka, kurioje esate su Westbrooku. Kaip susitikote?

– Mūsų dalis žaidėjų negalėjo dalyvauti treniruotėje, todėl treneriai pasiūlė važiuoti į kitą salę. Atvažiavus pamačiau, kad apšilinėja Westbrookas. Pasiūlė pažaisti, o kaip galėčiau atsisakyti pažaisti su tokiu žaidėju. Aš buvau komandoje su Westbrooku ir Enesu Kanteriu. Kitoje komandoje buvo Kristapas Porzingis, Guillermo Hernangomezas ir dar vienas žaidėjas iš Klivlando „Cavaliers“.

– Kaip jus priėmė „Knicks“ žvaigždės?

– Nors dabar treniruotės nėra privalomos, tačiau jose būna beveik visi komandos žaidėjai. Tik pirmąją savaitę jų buvo kiek mažiau. Visi žiūri pozityviai į ateinantį sezoną. Su visais sutariu gerai, dabar jaučiu palengvėjimą, kuomet susipažinome. Galvojau, kad nieko apie mane nežinos, nežinos net iš kokios šalies esu, bet Carmelo Anthony pats užkalbino, paklausė, kaip patiko olimpinės žaidynės, kaip sekasi Linui Kleizai.

Mūsų komandoje yra nemažai žaidėjų, kurie dabar atsigauna po traumų – Joakimas Noah, Derrickas Rose'as, Brandonas Jenningsas. Man pačiam buvo įdomu pamatyti, koks tas Rose'as. Nebuvau matęs gyvai jo iki traumų, tačiau dabar jo greitis, sprogstamoji jėga yra įspūdingi. Manau, kad jis nustebins artėjantį sezoną.

– Kokius skirtumus pajutai treniruočių stovykloje?

– Labiausiai skiriasi taisyklių traktavimai. Žingsnių taisyklės traktavimas yra kitoks ir čia gali įgauti pranašumą, prie ko mes nesame įpratę. Dabar daug laiko skiriama individualiam darbui, daug dirbame treniruočių salėje. Žaidėjai čia fiziškai stipresni. Krepšinis daug greitesnis ir intensyvesnis.

– Pasirinkai 91 numerį. Ar žinojai, kad iki šiol jį turėjo tik skandalingieji Dennisas Rodmanas ir Metta World Peace?

– Man pačiam buvo juokinga skaityti straipsnius, jog 91 numeriu žaidė tik blogiukai. Tikiuosi, kad man pavyks šį numerį atstatyti.

– Ar matei save NBA 2K17 žaidime?

– Pats nežaidžiau, man tik Tautvydas ir Domantas Saboniai buvo atsiuntę nuotraukų.

– Bendravote su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite. Apie ką vyko pašnekesys?

– Nustebau, kad „Times Square“ aikštėje vyko susitikimas. Tikėjausi, kad bus šabloniškas pokalbis, tačiau pasėdėjom gal kokias 20 minučių ir palietėme daug temų – pradedant sportininkų išsilavinimu, baigiant vairavimu. Tikrai buvo šiltas pokalbis.

– Anthony organizavo savaitgalį Puerto Rike. Ar buvome pakviestas?

– Taip. Kaip suprantu, tai yra toks kasmetinis renginukas. Apie tai būtent su prezidente ir kalbėjome. Sakėme, gal reikėtų man Lietuvoje surengti tokį cepelinų vakarėlį. Smagu, kuomet žaidėjai daro tokius dalykus, tai padeda labiau susipažinti, padėti tvirtesnius pamatus.

– Ko palinkėtumėte sau?

– Svajojau patekti į Lietuvos rinktinę ir patekau. Svajojau patekti į NBA ir patekau. Mano karjera gana nuosekliai nuo pat pradžių kyla aukštyn. Norėčiau išlikti sveikas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder