Melnragėje virė rankinio aistros

Melnragėje virė rankinio aistros

Klaipėdos I Melnragės paplūdimyje net keturias dienas karaliavo rankininkai - čia virė ne tik jaunųjų rankininkų kovos dėl "Viesulo" sporto centro įsteigtos taurės, bet ir vyko vyrų ir moterų paplūdimio rankinio pirmenybės. Iš viso per šias dienas varžėsi net 39 rankininkų ekipos.

Suaugusiųjų čempionate dalyvavo 14 komandų: 9 vyrų (4 - iš Klaipėdos, po 2 - iš Kauno ir Tauragės ir 1 - iš Kaltinėnų) ir 5 moterų (po 1 - iš Tauragės, Klaipėdos, Kretingos, Kauno ir Garliavos).

Tarp vyrų triumfavo Kaltinėnų "Panatinaikoso" rankininkai, vicečempionų laurais džiaugėsi Klaipėdos "Legendų rinktinės" atstovai, trečioje vietoje liko Klaipėdos "Dragūno legendos".

Pastarosios ekipos gretose rungtyniavo buvę dragūniečiai, Lietuvos rankinio lygos čempionai: Remigijus Vaičikauskas, Kęstutis Kremeris, Darius Jasinskas, Gediminas Vaitkus, Gražvydas Juška, Tomas Pakštys ir kiti.

Tarp moterų lygių neturėjo Garliavos atstovės, antros liko Kretingos "Rados" merginos, trečios - "Kauno "Nesvarbu" komandos atstovės.

Nugalėtojai - be klaipėdiečių

Tarptautiniame jaunųjų rankininkų turnyre dėl "Viesulo" sporto centro įsteigtos taurės šiemet varžėsi 23 komandos iš Klaipėdos, Kretingos, Kauno, Šiaulių, Alytaus, Kaltinėnų, Garliavos, Tauragės bei svečiai iš Liepojos (Latvija) ir Minsko (Baltarusija).

Šiemet šeimininkai, kaip niekada, buvo svetingi - leido pirmąsias vietas iškovoti turnyro svečiams.

Tarp 1999-2000 metais gimusių berniukų triumfavo Šiaulių ekipa, antri liko Minsko atstovai, treti - Klaipėdos pirmosios komandos rankininkai.

Tarp to paties amžiaus mergaičių pirmąją vietą iškovojo kretingiškės, antrąją ir trečiąją vietas atitinkamai pasidalijo pirmoji ir antroji Klaipėdos komandos.

Tarp 2001-2002 metais gimusių berniukų prizininkų trejetukas išsidėstė taip: 1 vieta - Tauragė, 2 vieta - Klaipėda-1, 3 vieta - Kaunas.

Tarp šio amžiaus mergaičių aukso medalius iškovojo Garliavos atstovės, sidabras atiteko Klaipėdos pirmajai komandai, bronza - Pasvalio rankininkėms.

"Turnyro dalyvių nuotaikų nesugadino lietus bei pučiantis stiprokas vėjas. Vyko nuožmios dvikovos. Buvo tikra rankinio šventė", - džiaugėsi vienas iš turnyro organizatorių Vidmantas Toliušis.

Paplūdimio rankinio turnyrai, kuriuose kovojama dėl "Viesulo" sporto centro taurės, vyksta nuo 2008 metų. Kasmet į šiuos turnyrus susirenka apie 30 komandų.

"Klaipėdos rankinio visuomenei labai reikėtų stacionarios paplūdimio rankinio aikštelės. Treneriai dės visas pastangas, kad kitais metais visi rankinio gerbėjai galėtų pajūryje visą vasarą žaisti paplūdimio rankinį", - pabrėžė V. Toliušis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder