Meistrų varžovas - ir alinantis karštis

Meistrų varžovas - ir alinantis karštis

Pasaulio meistrų sporto žaidynėse Italijoje tarp Lietuvos sporto veteranų delegacijos narių buvo ir būrys klaipėdiečių. Mūsų miesto senjorai parsivežė ne vieną solidų apdovanojimą.

Anglijoje šiuo metu gyvenantis, tačiau visada pabrėžiantis, kad yra klaipėdietis, sunkiaatletis Albinas Nausėda tarp daugybės savo apdovanojimų pridės dar du Turine iškovotus aukso medalius. 76 metų sportininkas juos laimėjo tarp savo bendraamžių išstūmęs 40 kg ir išrovęs 56 kg sveriančias štangas.

"Norėjau pagerinti Lietuvos rekordą, tačiau nepavyko. Visų pirma, Turine buvo labai karšta, oro temperatūra siekė apie 40 laipsnių. Antra, organizacinis darbas - labai prastas, atvykęs į varžybų vietą sužinojau, kad nesu įtrauktas į dalyvių sąrašus, nebuvo viešbučio. Ilgai teko įrodinėti, kad aš - dalyvis, galų gale pavyko, bet per stresus numečiau net 3 kg svorio. Dėkoju už pagalbą žmonai, artimiesiems ir Broniui Vyšniauskui", - pasakojo A. Nausėda.

Ne mažiau tituluota, Maskvos olimpiados dalyvė klaipėdietė Jadvyga Putinienė (amžiaus grupė iki 65 metų) iš Italijos parsivežė rutulio stūmimo rungtyje iškovotą aukso medalį (rezultatas - 10,59 m), ieties metikių varžybose ji buvo antra (28,44 m), o moterų penkiakovės varžybose (4103 taškai) taip pat pelnė sidabrą.

Tarp 75-mečių moterų Algina Vilčinskienė rutulį nustūmė 9,64 m ir tapo čempione, o penkiakovės rungtyje finišavo trečia (3284 tšk.).

Du sidabrinius apdovanojimus pelnė Vladas Zaniauskas (65 metai): trišuolio (10,06 m) ir dešimtkovės (6087 tšk.) rungtyse.

Paskutinę žaidynių dieną medalį pavyko iškovoti ir klaipėdietei Genovaitei Avižonienei. Ji šuolio į aukštį varžybose peršoko per 1,18 m aukčio kartelę ir tarp 60-mečių užėmė antrąją vietą.

Jau prieš kelias dienas rašėme, kad Turine per tuziną medalių iškovojo ir Klaipėdos irkluotojai: Aida Vilimienė, Sigitas Bulovas, Virginijus Rimša, Aleksandras Nazarovas, Kęstutis Bortelis ir Romas Daugnora.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder