Marjanovič apie „Žalgirį“: daug nežaidžiau, bet žmonės Lietuvoje mane mylėjo

Marjanovič apie „Žalgirį“: daug nežaidžiau, bet žmonės Lietuvoje mane mylėjo

Lietuvos rinktinės krepšininkas Mindaugas Kuzminskas ketvirtojoje Delfi TV laidoje „Iš rūbinės“ anonsavo, kad kitą kartą bendraus su didžiausiu savo draugu. Ir tikrai nemelavo. Pokalbis vyko su 224 cm ūgio krepšininku Bobanu Marjanovičiumi.

31-erių metų serbas savo profesionalo karjerą pradėjo gimtojoje šalyje, tačiau, kai 2010 metais pradėjo legionieriaus karjerą Rusijoje, Maskvos CSKA klube, jau netrukus buvo paskolintas Kauno „Žalgiriui“. Ir nors Lietuvoje jis nedemonstravo įspūdingo žaidimo, tapo vienu sirgalių numylėtiniu.

„Kai mes kartu žaidėme Kaune, buvo smagu.Žaidėme toje senoje arenoje su visais fanais – buvo nuostabu. Kai žaidi naujoje arenoje – ji graži, didelė, bet senoji turėjo širdį, – laidoje „Iš rūbinės“ pasakojo B.Marjanovičius. – Kauno sporto halėje buvo ir tokia maža rūbinė – man joje būti buvo beveik neįmanoma, nes man ji buvo per maža.

O šiaip atsimenu viską – miestą, pamenu, kurioje vietoje gyvenau, žinau, kaip ten nuvažiuoti, dukart pakeičiau butą. Daug nežaidžiau, bet manau, kad žmonės mane mylėjo.

Buvo smagu, nes jūs buvote geri komandos draugai. Atsimenu, kai finale laimėjome prieš „Lietuvos rytą“, – surengėme didelį vakarėlį ir susirinko daug žmonių. Daug palaikymo, daug meilės, puiki patirtis. Viską atsimenu iš gražiosios pusės.“

Po karjeros etapo Lietuvoje B.Marjanovičius dar klajojo po Serbijos klubus, kol, galiausiai, jo karjero įvyko lūžis –sportininkas išvyko į NBA. O ten per penkis sezonus pakeitė penkis klubus – aukštaūgis krepšininkas vilkėjo San Antonio „Spurs“, Detroito „Pistons“, Los Andželo „Clippers“, Filadelijos „76ers“ ir Dalaso „Mavericks“ marškinėlius. Pastarajame klube serbas žaidžia iki šiol ir rungtyniauja kartu su Slovėnijos talentu LukaDončičiumibei geriausiu Latvijos žaidėju Kristapu Porzingiu.

Daug kalbų sklando ir apie „Mavericks“ klubo vadovą Marką Cubaną. „Mes į jį galime kreiptis bet kada, jeigu tik reikia patarimo ar pagalbos.

Kartais, labai retai, jis mus aplanko treniruotėje, visada būna rungtynėse, netoli mūsų“, –Delfi TV laidoje „Iš rūbinės“ pasakojokrepšininkas. – Nuostabus žmogus, nuostabus draugas. Atrodo, kad šalia sėdi bičiulis, ne savininkas.

Puikus žmogus – sąžiningas, protingas, linksmas. Jeigu reikia pagalbos – visada gali į jį kreiptis. Jis man asmeniškai daug pagelbėjo ir aš jam už tai esu labai dėkingas.“

Buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Amerikoje tapo ir aktoriumi. B.Marjanovičius vaidino filme „Džonas Vikas 3“, kur vienoje scenojo kovojo su aktoriumi Keanu Reevesu.

„Kažkas man paskambino, tiksliau, paliko žinutę, sako – gal nori vaidinti „Džonas Vikas 3“? Jie manė, kad tai – puiki mintis. Aš pagalvojau – Džonas Vikas? Ir jiems paskambinau, paklausti, ar čia tikrai tas filmas, – M.Kuzminskui pasakojo B.Marjanovičius. – Jie filmuoja trečią dalį, nori, kad tu vaidintum.

Taip viskas ir prasidėjo. Buvo smagu, filmavome Niujorke su KeanuReeves – jis labai patyręs“. 

Kiekvieną penktadienį per Delfi TV M. Kuzminskas kalbina įdomiausius krepšinio žmones – krepšininkus iš visos planetos, buvusius bendraklubius ir varžovus, trenerius, teisėjus, vadybininkus, agentus bei šokėjas.

Jau šį penktadienį, 18.30 val., per Delfi TV B.Marjanovičiaus pasakojimas apie serbų ir lietuvių santykius krepšinyje, viską pakeitusį sprendimą, etapą „Žalgirio“ klube, karjerą NBA, savo šokius ir daug kitų gyvenimo istorijų – naujoje laidoje „Iš rūbinės su Samsung Galaxy S20: Kuzminskas kalbina Marjanovič“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder