Mantas Knystautas - Europoje dešimtas

Mantas Knystautas - Europoje dešimtas

Prieš daugiau nei mėnesį Vengrijoje Europos jaunimo (iki 23 metų) graikų-romėnų imtynių vicečempionu tapęs klaipėdietis sunkiasvoris Mantas Knystautas (iki 130 kg) šiomis dienomis išbandė jėgas ir tarp suaugusiųjų Senojo žemyno atstovų. Šįkart Serbijoje vykusiame čempionate jis liko dešimtas.

Artūro Ševelkovo auklėtinis iš pradžių pečius surėmė su patyrusiu Baltarusijos atletu Josibu Čiugošviliu. Trisdešimt vienerių J. Čiugošvilis savo sportinės karjeros metu yra iškovojęs du Europos čempionatų bronzos medalius.

Baltarusijos atletas kiek aktyviau pradėjo dvikovą ir pirmas buvo teisėjų apdovanotas vienu tašku už aktyvumą.

Pirmasis kėlinukas baigėsi rezultatu 1:0. Antroje susitikimo dalyje Mantas ėmė spausti varžovą ir rezultatą išlygino - 1:1.

Tačiau dar po minutės Baltarusijos imtynininkas susigrąžino pranašumą - 2:1. Tačiau pastangos iškovoti tašką kaimynui brangiai kainavo. Visiškai išsikvėpęs J. Čiugošvilis prarado koncentraciją, išsitiesė oro gurkšniui, o Mantas žaibiškai nėrė į liemenį ir privertė varžovą peržengti kilimą - 2:2.

Visiškai nukamuotas varžovas atsargoje turėjo beveik minutę, tačiau absoliučiai neturėjo jėgų. Klaipėdietis valdė situaciją ir iškovojo pirmąją pergalę bei savo sportinę biografiją papildė pirmuoju laimėjimu Europos čempionatuose tarp suaugusiųjų.

Deja, kita dvikova susiklostė ne taip sėkmingai. Aštuntfinalio imtyje su pasaulio ir Europos čempionatų prizininku Oleksandru Černeckiu iš Ukrainos klaipėdietis pasikarščiavo ir jau pirmą minutę po nesėkmingo mėginimo atlikti metimą per petį užstrigo pusiaukelėje bei kontratakoje buvo parblokštas ant kilimo - 0:4. Patyręs 33-ejų varžovas savo šanso nepaleido - visą likusį laiką gynėsi ir iškovojo pergalę rezultatu 5:0.

Galutinėje įskaitoje M. Knystautas užėmė 10 vietą tarp 18-os imtynininkų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder