M. Runkauskas: „Laimėti namuose – dvigubas džiaugsmas“

M. Runkauskas: „Laimėti namuose – dvigubas džiaugsmas“

Jau trečiąjį kartą per krepšininko karjerą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių dienos“ tritaškių konkurso nugalėtoju tapęs Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas Marius Runkauskas pabrėžė, kad jį įkvėpė komandos draugų ir gausiai „Švyturio“ arenoje susirinkusių sirgalių palaikymas.

„Geros emocijos, kūnu bėgioja šiurpuliukai. Laimėti tarp savų sienų ir sirgalių – dvigubas džiaugsmas, - VE.lt sakė M. Runkauskas. - Anksčiau kelias dienas prieš snaiperio konkursą per „Neptūno“ treniruotes varžydavomės tarpusavyje – kuris daugiau įmesdavo tritaškių, tas ir būdavo deleguojamas dalyvauti šiame konkurse. Šįkart dėl įtempto varžybų grafiko nebuvo kada pasivaržyti, tad komanda nutarė, kad turiu dalyvauti aš. Džiaugiuosi, kad nugalėjau ir pateisinau jų lūkesčius.“

M. Runkauskas LKL snaiperio konkurso nugalėtoju tapo 2008 ir 2013 metais, tačiau pabrėžė, kad dėl to šįkart lengviau tikrai nebuvo.

„Net labiau įpareigojo. Kai dalyvauji pirmą kartą, tada nereikia sukti galvos – niekas nesitiki, kad nugalėsi. Šįkart į mane dėjo daug vilčių ir dėl to iš pradžių šiek tiek kaustė jaudulys. Svarbiausia buvo pirmame etape susivaldyti su jauduliu. Bent jau aš manau, kad svarbiausia įveikti pirmąjį etapą. Jį įveikus, paskui jautiesi psichologiškai tvirčiau“, - aiškino 2014 metų LKL snaiperis.

Pirks meškeres ar organizuos vakarėlį?

Jam buvo įteiktas 4000 Lt piniginis prizas.

„Kur išleisiu tuos pinigus? Ar surengsiu komandos draugams vakarėlį? Nenoriu nieko prisižadėti. Pernai prisikalbėjau ir taip dėl įtempto varžybų grafiko nebepavyko tai įgyvendinti. Gal šįkart susiorganizuosime ir pergalę paminėsime dvigubai“, - šypsodamasis į žurnalistų klausimus atsakinėjo M. Runkauskas.

Jis netrukus pridūrė: "Esu užkietėjęs žvejys. Daug meškerių išeis už šiuos pinigus!".



Šiemet LKL snaiperio konkurse dalyvavo 12 krepšininkų.

„Silpnų konkurentų nebuvo, gal tiesiog kiti nesusitvarkė su jauduliu, ir su žiūrovų švilpimu“, - šyptelėjo klaipėdietis.

M. Runkauskas snaiperio konkurso finale 20-6 įveikė Kauno „Žalgirio“ gynėją Justiną Dentmoną. Pirmajame etape neptūnietis įmetė 17 taškų, antrajame – 21 tšk.

Dalyvavo daugiau neptūniečių

Be M. Runkausko LKL „Žvaigždžių dienos“ renginyje dar dalyvavo trys „Neptūno“ atstovai: žaidėjai - Martynas Mažeika, Valdas Vasylius ir treneris Kazys Maksvytis.  

Visi jie atstovavo „Vakarų“ rinktinei, kuri rezultatu 113:108 (31:25, 29:27, 32:30, 21:26) nugalėjo „Rytų“ rinktinę.

„Neptūno“ vyr. treneris K. Maksvytis šįkart buvo Sauliaus Štombergo, kuris dirigavo „Vakarų“ rinktinei, asistentu.

Šiose šou elementais paįvairintose rungtynėse V. Vasylius buvo vienas iš lyderių – pelnė 14 taškų (4/6 dvit., 2/3 trit., 2 atk. kam., 2 rez. perd.), M. Runkauskas pridėjo 6 taškus (2/4 trit., 3 atk. kam., 2 rez. perd.), M. Mažeika taškų šįkart nepelnė.

PAGERBĖ. 20 metų sukakties proga LKL „Žvaigždžių dienos“ renginyje buvo pagerbtas Klaipėdos universiteto ir „Neptūno“ komandos palaikymo „Leader dance“ šokėjų kolektyvas (vadovė Bronelė Švitrienė). Į renginį atvyko ne tik dabartinės, bet ir anksčiau šiame kolektyve šokusios šokėjos.    

Naudingiausias - Justinas Dentmonas

Kauno „Žalgirio“ legionierius Justinas Dentmonas buvo išrinktas naudingiausiu „Žvaigždžių dienos“ rungtynių krepšininku – jis pelnė 21 tašką, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 6 kamuolius.
J. Dentmonui atiteko pagrindinio LKL rėmėjo – BEKO – šaldytuvas.
„Maniškis kaip tik gedo, todėl bus gerai turėti naują“, – šypsojosi amerikietis.

Dėjimų konkurse triumfavo „Šiaulių“ legionierius Travisas Leslie, finale pranokęs Justiną Dentmoną. Amerikiečiui atiteko 4 tūkstančių litų prizas.
 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder