M. Papšiui skiauterę sukūrė buvęs komandos draugas

M. Papšiui skiauterę sukūrė buvęs komandos draugas

Šiandien atsinaujina kovos Lietuvos futbolo A lygos čempionate. Dėl medalių kovojantys Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai šįvakar nuo 18 val. sostinėje susitiks su čempionato lyderiu Vilniaus "Žalgiriu".

"Atlanto" klubas neseniai paskelbė, kad geriausiu komandos žaidėju rugpjūčio mėnesį buvo išrinktas dvidešimt septynerių saugas Marius Papšys. Jam klubo vadovybė, kaip ir ankstesnių mėnesių laureatams, tradiciškai įteikė firminį klubo šaliką ir "Vakarų ekspreso" mėnesio prenumeratą.

Iki devintos klasės uostamiesčio futbolo mokykloje pas trenerį Leonardą Lukavičių mokęsis Marius Papšys vėliau išvyko į Vilnių, o "Atlante" rungtyniauja su pertraukomis.

M. Papšys, paklaustas, už kokius nuopelnus jis buvo išrinktas rugpjūtį geriausiu, konkrečiai atsakyti negalėjo.

"Reikėtų klausti rinkimuose dalyvavusių sirgalių argumentų. Praėjusį mėnesį pelniau tris įvarčius Lietuvos futbolo federacijos taurės rungtynėse Vilniuje ir Telšiuose. Gaila, bet rugsėjo pradžioje Utenoje per A lygos susitikimą su "Uteniu" gavau traumą ir negalėjau pratęsti sėkmingo žaidimo taurės varžybose - pusfinalyje su Vilniaus "Žalgiriu"", - kalbėjo atlantietis.

Dabar prieš akis vėl rungtynės su "Žalgiriu". Ar pasirodysi aikštėje? - pasiteiravome M. Papšio.

Ko gero, kad ne. Treniruojuos visa jėga dar tik keletą dienų. Tačiau per kitas rungtynes su "Trakais" Klaipėdoje turėčiau žaisti.

Tavo šukuosena primena gaidžio skiauterę. Pirmasis, ko gero, taip plaukus nusikirpo žinomas visame pasaulyje futbolininkas Marijus Balotelis. Ar norėjai būti panašus į jį?

Tikrai nenorėjau kopijuoti šio žaidėjo šukuosenos. Maniškės skiauterės atsiradimas yra kitoks. 2013 metais nešiojau ilgus plaukus. Mano draugams, tada "Atlante" žaidusiems Gediminui Krušai ir Žilvinui Kymantui, labai nepatiko mano išvaizda. Jie pasisiūlė ant mano galvos sukurti šukuoseną pagal paskutinį mados klyksmą. Sutikau. Gediminas turėjo plaukų kirpimo mašinėlę ir įgyvendino sumanymą. Skiauterė man patiko ir dabar kerpuosi ne mėgėjiškoje aplinkoje, o kirpyklose.

2013 metais su "Atlantu" tapai Lietuvos vicečempionu, 2014 metais iškovojai bronzos medalį, bet kitais metais apsivilkai "Klaipėdos granito" marškinėlius. Šiemet norėjai žaisti Bulgarijoje, bet sugrįžai į "Atlantą". Kaip paaiškintumei šiuos savo vojažus?

2014 m. pabaigoje baigėsi mano sutartis su "Atlantu", o dėl jos pratęsimo nesutarėme su klubo vadovybe. Todėl atsidūriau "Klaipėdos granite". Šiemet buvau sutaręs su "Atlanto" vyriausiuoju treneriu Konstantinu Sarsanija, kad, nepavykus įsitvirtinti Bulgarijoje, sugrįšiu į Klaipėdą. Ir sugrįžau.

Turėjai Valeros pravardę. Kas tave taip praminė?

Valeros pravardę man buvo prilipdę "Atlanto" fanai. Jie ilgai pyko dėl mano perėjimo į "Klaipėdos granitą". Buvo ir konfliktų, bet dabar viskas gerai. Dabar komandos draugai ir treneriai mane vadina tiesiog Paša.

Kaip vertini "Atlanto" galimybes kovoje dėl medalių?

Šiuo metu esame nesėkmių duobėje. Tačiau tikiu, kad galime iš jos išlipti ir vėl tapti prizininkais. Aišku, aukso medaliai jau "nuplaukė", sidabras, ko gero, taip pat. Bet iškovoti trečią vietą galime.

Turi išpuoselėtą humoro jausmą. Ar gali pabaigoje pasakyti ką nors juokingo?

Čia pat sezono pabaiga ir reikia rimtai žiūrėti į viską. Mėgstu papokštauti, bet juoką pagimdo atskira situacija. Sulaukim jos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder