Lukas Spalvis seka Krištiano Ronaldo pėdomis - pasirašė sutartį su "Sporting"

Lukas Spalvis seka Krištiano Ronaldo pėdomis - pasirašė sutartį su "Sporting"

Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Lukas Spalvis pasirašė sutartį su vienu stipriausių Portugalijos klubų - Lisabonos "Sporting", praneša "Aalborg BK" (Danija) ekipos interneto svetainė.

Lisabonos klubas išpirko iki 2018 metų galiojusį kontraktą iš "Aalborg BK" ekipos.

21-erių metų L. Spalvis šį sezoną turėtų baigti Danijoje. Šiuo metu lietuvis yra rezultatyviausias Danijos pirmenybių žaidėjas.

"Sporting" komandoje savo karjeras pradėjo Portugalijos futbolo superžvaigždės - Luišas Figas (Luis Figo) ir Krištianas Ronaldas (Cristiano Ronaldo).

"Taip pasidėliojau, kad eičiau Ronaldo pėdomis, - kalbėdamas lff.lt svetainei juokavo L. Spalvis - Man tai didelis žingsnis į priekį. Tikiu, kad gausiu žaidimo laiko. Portugalijos lyga labai gera, bus įdomu".

L. Spalvis pasakojo, kad derybos su portugalais užtruko apie mėnesį. Puolėją taip pat viliojo Kinijos klubas, tačiau lietuvis norėjo pasilikti Europoje. Dar prieš pasirašydamas sutartį L. Spalvis lankėsi Lisabonoje.

"Apžiūrėjau stadioną, miestą, susipažinau su komandos vadovybe. Jie teigė, kad labai nori įsigyti mane ir dės visas pastangas. Tada dar nebuvau pasirašęs sutarties, - lff.lt pasakojo puolėjas. - Su "Sporting" treneriu Chose Chesusu (Jorge Jesus) pabendrauti neturėjau galimybės, bet man sakė, kad jis mane gerai žino ir nori matyti komandoje. Ch. Chesusas anksčiau treniravo Lisabonos "Benfica" komandą, o prieš pora metų esame žaidę prieš šią ekipą. Galbūt tada ir atkreipė dėmesį į mane".

"Sporting" praėjusiame sezone Portugalijos čempionate užėmė trečiąją vietą, o šį sezoną žengia antroje pozicijoje. Iš viso "Sporting" sąskaitoje - 18 čempionų titulų ir 16 taurės trofėjų.

Klubas nuolat dalyvauja Čempionų lygos varžybose. Tiesa, šį sezoną "Sporting" paskutiniame atrankos etape po atkaklios kovos nusileido Maskvos CSKA ekipai ir nepateko į pagrindinį turnyrą.

Portugalijoje yra žaidęs dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas. 2002 metais jis pusę sezono atstovavo Lisabonos "Benfica", o vėliau iki 2005-ųjų - "Porto" klubui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder