LTOK prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei - aukštos pareigos Europoje

LTOK prezidentei Dainai Gudzinevičiūtei - aukštos pareigos Europoje

Europos olimpinių komitetų (EOK) vykdomajame komitete Lietuva turės savo atstovą. Nusprendus padidinti komiteto narių skaičių iki 13-os, naująja nare slaptu balsavimu buvo išrinkta Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

"Šios pareigos man yra svarbus pripažinimas, kartu reiškiantis didesnius įsipareigojimus bei atsakomybę, kuri tenka ir man, ir visam LTOK. Lietuvai tai - reikšminga galimybė prisidėti prie olimpinio sporto idėjų sklaidos tarptautiniu lygmeniu", - teigė D. Gudzinevičiūtė.

LTOK prezidentė EOK vykdomojo komiteto nare tapo iki 2017 metų. Komitete ji bus vienintelė Baltijos šalių atstovė.

"Lyčių lygybė bei moterų skatinimas siekti vadovaujančių pareigų sporto organizacijose bei vaikų ir jaunimo įsitraukimas į sportą yra sritys, kurioms žadu skirti daugiausiai dėmesio dirbdama EOK vykdomajame komitete", - savo prioritetines veiklos kryptis vardino D. Gudzinevičiūtė.

EOK yra 49 Europos valstybių nacionalinius olimpinius komitetus vienijanti organizacija, plėtojanti olimpinį judėjimą Europos žemyne bei skatinanti Europos nacionalinių olimpinių komitetų bendradarbiavimą. Praėjusių metų lapkričio mėnesį EOK generalinės asamblėjos metu trečiajai EOK prezidento kadencijai iš eilės perrinktas Airijos atstovas Patrikas Hikis (Patrick Hickey).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder