"LTeam" žiemos olimpinis festivalis sudrebino Druskininkus

"LTeam" žiemos olimpinis festivalis sudrebino Druskininkus

Šeštadienį, vasario 14 d., Druskininkuose įvyko didžiausia Lietuvoje žiemos sporto šventė – „LTeam“ žiemos olimpinis festivalis. Pasivaržyti rungtyse ir išbandyti žiemos pramogas susirinko Lietuvos mokyklų žaidynių dalyviai, profesionalūs sportininkai ir žiemos sporto gerbėjai iš visos Lietuvos.

Festivalio lankytojai galėjo išbandyti gausybę žiemos sporto šakų. Druskininkų „Snow Arenoje“ rinkosi visi norintys nuo kalno nusileisti slidėmis ar snieglente, o ant užšalusio Druskonio ežero įrengta įspūdinga ledo ritulio aikštelė kvietė čiuožimo gerbėjus.

Nors sniego pristigo, šventės dalyvių nuotaiką pakėlė saulėta diena – festivalio svečiai džiaugėsi galimybe išbandyti šiaurietišką ėjimą ar įrodyti, kad 5 ar 10 km nubėgti ir žiemą yra smagu. Daugelis pasinaudojo ir proga nubėgti lietuviškos olimpinės mylios (1988 m) distanciją drauge su Živile Balčiūnaite.

„Gausus entuziastingų dalyvių būrys įrodė, kad lietuviai mėgsta aktyviai leisti laiką bet kokiu metų laiku. Esame tikri, kad žiemos pramogas pamilę festivalio dalyviai jomis aktyviai užsiims ir toliau“, – sako Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Festivalį rengėme norėdami paskatinti sporto mėgėjus iš visos Lietuvos sportuoti ir žiemą. Pasiekta sėkmė skatina nesustoti ir siekti kitąmet suorganizuoti dar įspūdingesnę šventę“, – sako Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

„LTeam“ žiemos olimpinio festivalio ypač nekantriai laukė moksleiviai iš visos Lietuvos – renginio metu įvyko į Lietuvos mokyklų žaidynių įtrauktų žiemos sporto šakų varžybų finalinis etapas. Šimtai moksleivių atkakliai varžėsi, stebimi ir palaikomi minios žiūrovų. Daugeliui vaikų tai buvo pirmoji tokia nepamirštama patirtis.

„LTeam“ žiemos olimpinį festivalį organizavo LTOK ir Druskininkų savivaldybė. Festivalis šiemet vyko antrą kartą – praėjusiais metais jis debiutavo Ignalinoje. Tai buvo pirmasis tokio pobūdžio žiemos sporto ir pramogų renginys Lietuvoje. Festivalį kasmet planuojama rengti vis kitame mieste.

„LTeam“ žiemos olimpinis festivalis vyksta po „LTeam“ ženklu. Šis ženklas vienija visų sporto šakų rinktines, atstovaujančias Lietuvai įvairiuose čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse. Juo siekiama prisidėti prie Lietuvos sporto įvaizdžio užsienyje formavimo, populiarinti Lietuvos sportininkus šalyje ir visame pasaulyje bei skatinti fizinį aktyvumą tarp visų piliečių, ypač kreipiant dėmesį į vaikus ir jaunimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder