LSKL: Klaipėdos studentai nusileido vilniečiams

LSKL: Klaipėdos studentai nusileido vilniečiams

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) I vaikinų grupės rungtynėse antrąkart suklupo Klaipėdos universiteto (KU) studentai.

Šįkart klaipėdiečiai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 72:80 (15:13, 21:24, 19:22, 17:21) nusileido svečiams iš Mykolo Romerio (MRU) universiteto.

Pirmoje rungtynių pusėje dažniau 3-5 taškais priekyje buvo pajūrio krepšininkai, tačiau prieš pat didžiąją pertrauką MRU studentai priartėjo iki minimumo - 35:36.

Antroje susitikimo dalyje MRU krepšininkai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir vienu metu susikrovė 11 taškų persvarą - 68:57. Rungtynių pabaigoje aikštės šeimininkai sumažino skirtumą iki 5 taškų, tačiau netrukus MRU žaidėjai realizavo kelis baudos metimus ir šventė pergalę.

Klaipėdiečiai šiose rungtynėse suklydo 20 kartų, o varžovai - 12.

Klaipėdos ekipos gretose Ignas Razutis pelnė 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, 13 taškų pelnė Viktoras Chodosovskis, 12 - Julius Kazakauskas, 10 - Tadas Maželis, 9 - Evaldas Lengvinas.

MRU komandą į pergalę vedė Paulius Dambrauskas, surinkęs 22 taškus, 17 taškų pridėjo Šarūnas Kulevičius, 13 - Mantas Kazonas, 9 - Antanas Udras.

Įdomu pastebėti, kad MRU ekipa į savo žaidėjų sąrašus įtraukė pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempioną ir Lietuvos vyrų rinktinės narį Joną Valančiūną, tačiau jis į dvikovą Klaipėdoje nevyko.

Manoma, kad šis 213 cm ūgio ir 109 kg svorio centro puolėjas turėtų gerokai sustiprinti MRU ekipos grandį, tačiau neaišku, ar dažnai galės padėti savo universiteto komandai. 

"Buvo atkaklios ir gražios rungtynės, klaipėdiečiams rungtynių pradžioje kiek geriau sekėsi pataikyti nuo tritaškio linijos, tačiau mes vieną atkarpėlę sugebėjome sužaisti geriau ir išsaugojome persvarą iki rungtynių pabaigos. Jei būtume pralaimėję, kelionė namo būtų buvusi liūdna, dabar - nuotaikos pakilios", - iškart po dvikovos sakė MRU strategas Vytas Poteliūnas.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo KU ekipos stovykloje.

"MRU atvažiavo kautis ir bet kokiu atveju nugalėti. O mūsų žaidėjai, toks jausmas, per prievartą atvyko į rungtynes ir žaidė vangiai. Atsiprašau gausiai susirinkusių sirgalių, man asmenišlai gėda už kai kurių žaidėjų žaidimą", - pabrėžė KU komandos treneris Dainius Miliūnas. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder