LSKL: itin svarbi Klaipėdos krepšininkų pergalė

LSKL: itin svarbi Klaipėdos krepšininkų pergalė

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionate toliau verda itin arši kova dėl patekimo į finalo ketverto varžybas. Vis labiau artėjant prie reguliaraus čempionato pabaigos dėl geresnių pozicijų prieš atkrintamąsias varžybas itin nuožmiai grumiasi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) komandos, o Klaipėdos universiteto (KU) ir Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai jau ne pirmą savaitę dalijasi ketvirtą-penktą vietas ir yra rimčiausi konkurentai į paskutinįjį LSKL finalo ketverto kelialapį.

KTU susikomplikavo padėtį Klaipėdoje

Vargu, ar į finalo ketverto varžybas bepateks Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai, kurie Klaipėdoje rezultatu 63:76 (20:22, 10:20, 13:15, 20:19) nusileido Klaipėdos universiteto (KU) komandai.

Šiuo pralaimėjimu KTU labai susikomplikavo savo padėtį dėl patekimo į finalo ketvero varžybas.

Klaipėdiečiai, suprasdani, kad dabar kiekvienos rungtynės yra aukso vertės, griebė jautį už ragų ir dar iki didžiosios pertraukos atitrūko dviženkle persvara – 42:30 bei pergalės iš rankų jau nebepaleido.

KU komandą į pergalę vedė 17 taškų pelnęs Evaldas Šaulys, po 13 pridėjo Deividas Anužis ir Tadas Maželis, 11 (8 atk. kam.) – Laurynas Lučinskas.

Kauniečių komandai Paulius Valinskas surinko 15 taškų (1/7 dvit., 1/7 trit., 10/10 baudos, 8 atk. kam.), 14 – Martynas Sajus, 10 – Nerijus Barauskas.

“Pavyko vyrus nuteikti rimtai kovai. Visi suprantame, kad taškų barstyti nebegalime, reikia žūtbūt kabintis kiekvienose rungtynėse. Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti išsikeltus tikslus ir gražiai sužaisti. Esu patenkintas kovingumu. Šį sezoną namų arenoje dar nesame pralaimėję ir šią tradiciją būtų nuostabu išsaugoti iki čempionato pabaigos”, - pabrėžė Klaipėdos ekipos treneris Mindaugas Stašys.   

Ši pergalė klaipėdiečiams (11 pergalių, 4 pralaimėjimai) turnyro lentelėje vėl padėjo pakilti iš penktosios į ketvirtąją poziciją. ŠU komanda (10 pergalių, 6 pralaimėjimai), kuri už klaipėdiečius yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis daugiau, smuktelėjo į penktąją poziciją.

Nukraujavę šiauliečiai namuose nusileido ASU

Dėl traumų, ligų ir kitų priežasčių vos šešiese rungtyniavę Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkai namuose prarado svarbų tašką, rezultatu 84:97 (22:31, 25:28, 19:22, 18:16) nusileisdami vieniems iš čempionato autsaiderių Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentams.

ASU atstovai (3 pergalės, 12 pralaimėjimų, 10 vieta) šiose rungtynėse fantastiškai pataikė iš toli – iš 29 tritaškių metimų tikslą pasiekė 18 (62 proc. taiklumas), tuo tarpu ŠU iš 45 tritaškių pataikė 15 (33 proc.).

ASU gretose, kuri šiemet iškovojo vos trečiąją pergalę, šįkart sužibėjo 25 taškus pelnęs Rokas Janickas (2/3 dvit., 7/8 trit., 6 atk. kam., 2 rez. perd.), po 21 tašką pelnė Domantas Senda (5/7 trit.) ir Karolis Šarukas (11 atk. kam.).

ŠU komandai Almantas Pakarklis pelnė 27 taškus, Arvydas Gydra – 20 (14 atk. kam.), Arūnas Sajevičius – 19, Domantas Šimaitis – 12 (6 rez. perd.).

“Žaidėme vos penkiese, na dar kelioms minutėms išleidau vieną jauną žaidėją… Du iš jų kovėsi sirguliuodami, vienas – kęsdamas čiurnos skausmus. Turime traumuotų žaidėjų, be to, kelių krepšininkų šįkart neišleido treneriai. Keistas toks požiūris… Kiekvienas žiūri į savo daržą, tačiau noriu pabrėžti, kad jauniems žaidėjams reikia suteikti progos parungtyniauti, juk kiekvienos rungtynės – puiki proga tobulėti. Visi, kurie šiandien rungtyniavo, priekaištų neturiu, stengėsi, kovėsi, tačiau pritrūko jėgų”, - situaciją komentavo ŠU ekipos treneris Vaidas Pauliukėnas.

Visai kitokios nuotaikos tvyrojo ASU ekipos stovykloje.

“Šios rungtynės mums suteikė daug džiaugsmo. Tai įsimintina pergalė. Prieš Šiaulius jų arenoje nesame laimėję daugiau nei dešimtmetį, bent jau aš per paskutinius 12 metų to nepamenu. Suprantame, kad jie rungtyniavo nepajėgiausios sudėties, tačiau mums pergalė yra pergalė. Šiandien vyrai fantastiškai pataikė tritaškius ir laimėjome kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 44:34. Apgailestaujame, kad šiauliečius išstūmėme iš ketvirtosios turnyro lentelės pozicijos, tačiau ir mums norisi pajusti pergalės skonį”, - sakė ASU treneris Robertas Ragauskas.

VDU išsaugojo lyderio poziciją

Vienvaldžio LSKL lyderio poziciją išsaugojo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai, kurie namuose 31 taško skirtumu – 100:69 (24:20, 27:24, 23:11, 26:14) nugalėjo Kauno kolegijos (KK) ekipą.

VDU komandą į pergalę vedė 20 taškų pelnęs Donatas Tarolis, 18 taškų (9 atk. kam., 5 rez. perd.) pridėjo Tomas Dimša, po 16 – Paulius Petrilevičius ir Rytis Juknevičius.

Iš KK komandos išsiskyrė 16 taškų surinkęs Arminas Kelmelis, 14 pridėjo Eivydas Mološčiakas, po 13 – Aurimas Gavelis ir Antanas Bertašius (11 atk. kam.).

VDU akivaizdžiai lamėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 51:31.

“Dvikovos pradžia nebuvo tokia gera, kokios norėjosi, tačiau vėliau įsivažiavome, pabėgome ir jau atsipalaidavę pabaigėme rungtynes. Norėtųsi išsaugoti pirmąją poziciją iki  čempionato pabaigos… Dar laukia sunkūs mūšiai su MRU ir LSU ekipomis, tad air atsiskleis visas mūsų pajėgumas”, - aiškino VDU treneris Arūnas Juknevičius.

VDU su 14 pergalių ir 2 pralaimėjimais yra vienvaldis LSKL luderis, KK ekipa su 3 pergalėmis ir 13 pralaimėjimų turnyro lentelėje žengia devinta.

LSU namuose nusileido MRU ekipai

Itin atkaklus mūšis vyko Kaune tarp praėjusio LSKL sezono finalininkų – Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) ekipų. Antrąkart šį sezoną tarpusavio dvikovą laimėjo MRU – 93:81 (17:19, 29:24, 24:19, 23:19).

Vilniečių gretose pasižymėjo 24 taškus pelnęs Tadas Rinkūnas, 21 tašką pridėjo Dovis Bičkauskis, 13 – Gytis Radzevičius, 11- Julius Kazakauskas, 10 – Antanas Udras.

Iš LSU komandos išsiskyrė 20 taškų surinkęs Justas Nausėda, 18 (11 rez. perd.) pridėjo Paulius Malašauskas, 15 - Simas Raupys, 12 – Taurantas Tamošiūnas.   

Pirmoji šių ekipų tarpusavio akistata Vilniuje baigėsi taip pat MRU pergale – 92:79.

Tiek LSU, tiek MRU turi vienodai - po 27 taškus (12 pergalių, 3 pralaimėjimai), tačiau dėl geresnio tarpusavio santykio MRU turnyro lentelėje užima antrąją, LSU – trečiąją vietą. 

“Rungtynės manęs nenuvylė, vyko rimta kova, nuobodžiauti nebuvo kada, tačiau mes vietomis paskubėjome, kai kur suklydome ir šįkart MRU šventė pergalę. Mes neapsiėjome be traumų: nosį susimušė Šarūnas Beniušis, čiurnos skausmus pajuto Paulius Malašauskas, Simas Raupys susimušė šlaunies raumenį”, - situaciją aiškino LSU treneris Edas Nickus.

Anot MRU trenerio Mindaugo Sakalausko, šįkart jo ekipos žaidėjai tiesiog troško reabilituotis po paskutinio pralaimėjimo ŠU krepšininkams.

“Atrodėme visai kitaip, neio praėjusią savaitę. Žinojome, kad mes privalome uždengti LSU snaiperius ir tos taktikos laikėmės. Po didžiosios pertraukos suaktyvinome gynybą ir tai davė vaisių. Po rungtynių su Šiauliais buvome nukabinę nosis, o dabar vėl susigrąžinome pasitikėjimą savo jėgomis. Puikiai suprantame, kad liko vos kelios reguliaraus čempionato rungtynės ir kiekviena dvikova yra aukso vertės”, - kalbėjo MRU treneris M. Sakalauskas.

VU sutriuškino VGTU studentus

Nors Vilniaus universiteto (VU) krepšininkams, galima sakyti, durys į LSKL finalo ketverto varžybas yra užsidariusios, tačiau jie toliau kaunasi garbingai – savo žiūrovų akivaizdoje 35 taškų skirtumu 100:65 (19:18, 27:15, 26:12, 28:20) palaužė kitą sostinės ekipą – Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU).

VU komandai 21 tašką pelnė Tautvydas Pauliukėnas, 18 - Eimantas Kaminskas, 13 – Simonas Lekys, 12 (12 atk. kam.) – Karolis Brusokas.

VGTU gretose išsiskyrė 17 taškų surinkęs Tomas Galeckas, 15 pridėjo Karolis Alekna, 11 – Giedrius Marčiukaitis.

„Nenorėjome varžovų nuskriausti, tačiau antroje rungtynių pusėje pavyko geriau pataikyti iš toli ir rungtynių pabaigoje leidau pažaisti daugiau jauniems savo žaidėjams. Tiesiog pabėgome ir atsipalaidavę baigėme rungtynes“, teigė VU treneris Rimantas Kaminskas.    

LSKL turnyro lentelė (žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1. VDU         16                  14                  2                    30                 

2. MRU        15                  12                  3                    27

3. LSU          15                  12                  3                    27                 

4. KU            15                  11                  4                    26                 

5. ŠU             16                  10                  6                    26                 

6. KTU         16                  8                    8                    24                 

7. VU            15                  7                    8                    22                 

8. VGTU       16                  4                    12                  20                 

9. KK            16                  3                    13                  19                 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder