LRF taurės finalai - pirmą kartą Klaipėdoje

LRF taurės finalai - pirmą kartą Klaipėdoje

Klaipėdos rankinio sirgaliams - puikios žinios: pirmą kartą istorijoje Lietuvos rankinio federacijos (LRF) moterų ir vyrų finalinio ketverto varžybos vyks Klaipėdoje. Be to, neregėtas įvykis ir tas, jog mūsų miestui atstovaus ne tik vyrų, bet ir moterų ekipos.

LRF taurės finalinio ketverto varžybos vyks ne šį, o kitą savaitgalį, vasario 20-21 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį), "Dragūno" ekipos namų arenoje (Taikos pr. 61A).

Merginoms - istorinė galimybė

Vasario 20 dieną moterų pusfinalyje nuo 12 val. susitiks favoritėmis vadinamos ekipos - Kauno rajono "HC Garliava SM-CASCADA" ir 2015 metų taurės laimėtojos Kauno "ACME-Žalgirio" rankininkės.

Tą pačią dieną nuo 14 val. kitame pusfinalyje susigrums Klaipėdos "Dragūno-Viesulo" ir Vilniaus "LEU-Šviesos-Eglės" merginos.

"Klaipėdietės turi galimybių prasibrauti į finalą, kadangi pastarąją Vilniaus komandą šį sezoną Klaipėdoje jau nugalėjo (33:29). Laukiame savų sirgalių palaikymo. Juk sirgaliai - tarsi aštuntasis žaidėjas", - pabrėžė Klaipėdos rankinio treneris Artūras Juškėnas.

Sieks nukarūnuoti klaipėdiečius

Vasario 20 dieną vyks ir dvi vyrų pusfinalio dvikovos: nuo 16 val. susitiks Klaipėdos "Dragūnas" ir vieni rimčiausių šio sezono jų konkurentų Alytaus "Almeidos-Stronglaso" rankininkai, nuo 18 val. susikaus Kauno "Granitas-Gaja-Karys" ir HC "Vilnius".

"Alytiškiai šį sezoną puoselėja aukščiausius tikslus. Jie šiemet pasistiprino Lietuvos rinktinės žaidėjais Remigijumi Čepuliu ir Tadu Stankevičiumi. Su jais kautis bus labai sunku, bet mūsų tikslas - prasibrauti į LRF taurės finalą ir bandyti tapti taurės turnyro nugalėtojais", - sakė "Dragūno" vyr. treneris A. Juškėnas.

"Dragūnas" ir "Almeidos-Stronglaso" rankininkai šį sezoną Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate varžėsi 2015 m. gruodžio 9 dieną Alytuje ir tąkart tik po labai įtemptos kovos pergalę rezultatu 22:21 šventė klaipėdiečiai.

Moterų finalinės varžybos vyks vasario 21 dieną (sekmadienį) nuo 15 val., vyrų - nuo 17 val.

Dar prieš tai nuo 10.30 val. vyks šešiolikmečių merginų (varžysis ir klaipėdietės), šešiolikmečių vaikinų ir aštuoniolikmečių vaikinų finalinės varžybos.

"Taigi, per dvi dienas Klaipėdoje vyks net devynerios rankinio rungtynės: ketverios šeštadienį ir penkerios sekmadienį. Bilietas į visas vienos dienos rungtynes kainuos tiek pat, kiek į vienas "Dragūno" rankinio rungtynes - vos 2 eurus. Tiesiog norime, kad klaipėdiečiai galėtų mėgautis rankinio švente", - pabrėžė A. Juškėnas.

Priminsime, kad 2015 metais LRF finalinio ketverto varžybos vyko Pasvalyje ir tąkart "Dragūno" vyrai finale po nervingos kovos rungtynių pabaigoje rezultatu 26:24 (11:11) palaužė Kauno "Granitą-Gają-Karį".

LRF moterų taurę iškovojo Kauno "ACME-Žalgirio" rankininkės. Jos finale rezultatu 35:27 (17:15) palaužė Vilniaus "EASTCON AG-Tauro-Vilniaus kolegijos" atstoves.

Šį šeštadienį - principinis varžovas

Dar prieš LRF taurės varžybas dragūniečių vasario 13 dieną (šeštadienį) 14 val. Klaipėdoje (Taikos pr. 61A) laukia rimtas LRL mūšis su Kauno "Granito-Gajos-Kario" ekipa.

"Apie taurės varžybas dar nemąstome. Esame susikoncentravę dvikovai su kauniečiais. Pastaroji laikinosios sostinės ekipa - labai stipri. Tai bus principinės rungtynės. Jei pasiseks iškovoti pergalę prieš granitiečius, šalies turnyrinėje lentelėje žemiau antros vietos jau nebenukristume. Vėliau dar LRL pirmenybėse lauks vienerios rungtynės su Alytaus komanda, tai irgi bus labai rimtos varžybos. Šiuo metu esame pralaimėję tik vienas Lietuvos lygos varžybas. Aišku, norėjome laimėti visas, bet kartą nepavyko to padaryti. Vis dėlto džiugina tai, kad nors ir patiriame traumas, vis tiek judame į priekį", - džiaugėsi A. Juškėnas.

Priminsime, kad dragūniečiai 2015 m. spalio 31 dieną granitiečius jų pačių arenoje nugalėjo rezultatu 28:23, tačiau tąkart vyko įtempta kova.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder