LMKL čempionate - "Fortūnos" pralaimėjimas

LMKL čempionate - "Fortūnos" pralaimėjimas

Be dviejų komandos lyderių Linos Mikelevičienės ir Andros Gabalytės rungtyniavusi Klaipėdos „Fortūna“ namuose rezultatu 56:85 (22:23, 9:19, 3:26, 22:17) nusileido  Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato lyderei ir praėjusio sezono vicečempionei Marijampolės "Sūduvai“.

Pirmas kėlinys klaipėdietėms nieko blogo nežadėjo – rungtynės vyko apylygiai. Visgi viešnios iki didžiosios pertraukos sugebėjo šiek tiek pabėgti – 42:31.

Visos bėdos fortūnietėms prasidėjo trečiajame kėlinyje, kai marijampolietės net septynias minutes aikštės šeimininkėms neleido pelnyti nė taško, o pačios surinko 17 ir susikrovė solidų pranašumą – 59:31.

Paskutinį kėlinį klaipėdietės jau kovėsi solidžiau, bet tai jau nieko nebereiškė.

Marijampolės komandai (18 pergalių/2 pralaimėjimai) 16 taškų pelnė Laura Svarytė (11 atk. kam., 5 klaidos), 14 - Ieva Šimkutė, po 11 - Neringa Skadaitė ir Arina Bilocerkivska (7 rez. perd.), 10 - Greta Tamašauskaitė.

Klaipėdos ekipoje (11/10) po 13 taškų surinko Justina Matuzonytė ir Simona Dobrovolskytė, 8 - Roberta Mizgerytė (8 atk. kam.), Erika Kregždytė – 7. Brigita Gudelionytė – 6, Saulė Kaupytė – 5, Agnė Černeckytė – 4 tšk.

Marijampolietės laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 46:26.

„Labiausiai pristigo pagrindinių žaidėjų ir agresyvumo. Pirmus du kėlinius dar kovėmės, tačiau vėliau marijampolietės įjungė aukštesnę pavarą, ypač gynyboje, ir pamatėme, kad mūsų jaunimui dar trūksta meistriškumo ir kovingumo... Mums reikia ieškoti ne gudrybių, o eiti į aikštę žaisti ir kovoti. Dabar artimiausiais LMKL rungtynes žaisime tik kovo 3 dieną Šiauliuose su vietos „Šiaulių-Universiteto“ ekipa. Turėsime laiko išstudijuoti klaidas, išsigydyti ligas ir traumas. Treniruosimės, bandysime pakeisti aplinką, pasitreniruoti lengvosios atletikos manieže,  treniruoklių salėje. Jau po truputį reikia ruoštis ir atkrintamosioms rungtynėms“, - sakė „Fortūnos“ komandos treneris Vilius Stanišauskas

Pasak „Sūduvos“ stratego Rimvydo Samulėno, lengvesnės rungtynės susiklostė vien dėl to, jog „Fortūnai“ dėl traumos negalėjo padėti Andra Gabalytė ir sirguliuojanti Lina Mikelevičienė.

„Tai svarbios „Fortūnos“ žaidėjos. Aišku, kad džiaugiuosi pergale. Viskas gerai“, - kalbėjo „Sūduvos“ treneris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder