LKL mažajame finale - užtikrinta "Neptūno" pergalė

LKL mažajame finale - užtikrinta "Neptūno" pergalė

Klaipėdos „Neptūnas“ net ir be dviejų startinio penketo žaidėjų: Simo Galdiko ir Mustafa Shakuro Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo seriją pradėjo gražia pergale – penktadienį "Švyturio" arenoje rezultatu 88:75 nukovė Utenos “Juventus” ekipą.

S. Galdikas „Neptūnui“ negalėjo padėti dėl čiurnos traumos, o M. Shakuras – dėl virškinimo problemų. Jis apsinuodijo maistu ir penktadienio rytą buvo išgabentas į ligoninę.

Neptūniečiai serijoje iki trijų pergalių pirmauja santykiu - 1:0.

Rungtynių eiga

Dvikovos pradžią geriau pradėjo svečiai – 7:2, tačiau pirmajam kėliniui einant į pabaigą po dviejų Justo Sinicos taiklių tritaškių „Neptūnas“ buvo priekyje - 18:14, o pirmąjį kėlinį laimėjo 5 taškų skirtumu - 21:16.

Antrajame kėlinyje neptūniečiai vienu metu sužaidė atkarpą 13:2 ir susikrovė dviženklį pranašumą – 42:26. Spurtą iniciavo Arnas Butkevičius, surengęs įspūdingą reidą su varžovo pražanga. Netrukus taiklią ataką surezgė ir baudą pridėjo Ivanas Neliubovas, du baudos metimus pataikė A. Butkevičius ir tritaškį smeigė Mindaugas Girdžiūnas. Komandos į didžiąją pertrauką išsiskirstė klaipėdiečiams pirmaujant rezultatu 42:30.

Trečiąjį kėlinį svečiai pradėjo spurtu 5:0 ir sumažino atsilikimą iki 7 taškų – 35:42, tačiau tuoj pat iniciatyvos ėmėsi M. Girdžiūnas, smeigęs du iš eilės tolimus šūvius (48:35) ir po krepšiu reidą surengęs Ivanas Neliubovas – 50:35.

Eimanto Cachlovo nuotr.

27 dvikovos minutę komandas jau skyrė 22 taškai – 62:40 ir likusi rungtynių dalis buvo daugiau formalumas.

„Neptūnas“ – „Juventus“ – 88:75 (21:16, 21:14, 23:19, 23:26)

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas - 23, Martynas Mažeika - 19, Arnas Butkevičius - 15, Ivanas Neliubovas – 13, Justas Sinica – 8, Donatas Zavackas – 5, Valdas Vasylius – 3, Vytautas Šarakauskas – 2 tšk.

„Juventus“: Arvydas Šikšnius - 15, Nikita Barinovas - 3, Simas Buterlevičius - 11, Ovidijus Varanauskas - 10 tšk.maks.jpg
Kazys Maksvytis(„Neptūno“ vyr. treneris): „Džiaugiuosi pergale. Turėjome ekstra situacijų prieš mačą, iškrito vienas iš lyderių Mustafa Shakuras. Situacija atrodė sunki. Teko žaisti vienas svarbiausių sezono rungtynių be dviejų starto penketo žaidėjų: Simo ir Mustafa. Tai dar labiau mobilizavo komandą. Džiaugiuosi, kad taip užtikrintai išsiveržėme į priekį ir laimėjome, bet darbas dar tikrai nepadarytas, džiaugsis ta komanda, kuri laimės paskutines serijos rungtynes. Mindaugas Girdžiūnas – šaunuolis, jis suprato, kad reikės imtis daugiau iniciatyvos. Mums motyvacijos netrūksta. Juk žaidžiame dėl medalių, dėl žaidimo Europos taurėje. Tikimės, kad Mustafa virusas bus trumpalaikis ir jis žais kitose rungtynėse.“dainius.jpg
Dainius Adomaitis („Juventus“ vyr. treneris):„Kaip minėjau prieš mačą, norint laimėti prieš „Neptūną“ jiems negalime leisti įmesti daugiau nei 70 taškų. Su tokia gynyba, kokią rodėme, tai yra neįmanoma. Jie yra labai talentingi žaidėjai, pataikė daug tritaškių. Pirmas penkias minutes darėme viską taip, kaip susitarė, tai pasirodė, kad galima ir pristabdyti „Neptūną“. Negalima taip pamesti savo drausmę žaidime ir daryti viską savaip. Varžovai patyrę ir gerai susižaidę, kurie kiekvieną klaidą paverčia taškai. Matėme, kad „Neptūnas“ ginasi aikšte ir buvome pasiruošę. Kai kamuolys atsidurdavo ten kur norime, ataka pasibaigdavo geru metimu. Apie trečdalyje situacijų kažkuris žaidėjas sugalvodavo kažką padaryti savaip, tai yra elementari drausmė. Pasiteisinimų galima rasti visokių. Išeini į aikštelę ir viską pamiršti, esi tu, kamuolys, komandos draugai ir tavo priešininkai. Visą sezoną žaidus drausmingai negalima nutrūkti lemiamu momentu. Už pastangas komandą galiu pagirti, jog kovojo iki pabaigos. Kovingumas yra „Juventus“ komandos veidas, bet krepšinis yra žaidžiamas galva.“

„Neptūnui“ – atminimo dovana

Prieš šias rungtynes Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Edis Urbanavičius „Neptūno“ klubą apdovanojo 50-ties metų gyvavimo sukakties progą. Atminimo dovaną atsiėmė ir ją klubo kapitonui Martynui Mažeikai įteikė “Neptūno” klubo valdybos pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Antrosios serijos rungtynės - pirmadienį

Antrosios LKL mažojo finalo serijos rungtynės vyks birželio 1 d. (pirmadienį) 18.30 val. Utenoje, trečiosios - birželio 4 d. (ketvirtadienį) 18.15 val. "Švyturio" arenoje. Jei reikės penktųjų ir šeštųjų rungtynių, jos vyks birželio 7 (Utenoje) ir 9 (Klaipėdoje) dienomis.

Priminsime, kad Utenos "Juventus" komanda LKL pusfinalio kovoje rezultatu 0:3 nusileido Kauno "Žalgiriui", o "Neptūnas" po labai atkaklių dvikovų rezultatu 1:3 turėjo pripažinti Vilniaus "Lietuvos ryto" komandos pranašumą.

Visas LKL mažojo finalo rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder