LKL finalo seriją "Neptūnas" pradėjo nesėkme Kaune

LKL finalo seriją "Neptūnas" pradėjo nesėkme Kaune

Kovingieji Klaipėdos „Neptūno“ vyrai pirmąją Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino-LKL“) finalo kovą Kaune „Žalgiriui“ pralaimėjo – 72:83, tačiau demonstruoja, kad daugkartiniam šalies čempionui ir Eurolygos dalyviui lengvo pasivaikščiojimo tikėtis net neverta.

„Žalgiris“ serijoje iki keturių pergalių dėl aukso medalių išsiveržė į priekį – 1:0.

Beveik du kėlinius virė apylygė – taškas į tašką kova, tačiau prieš didžiąją pertrauką „Žalgiris“ surengė spurtą 10:0 ir išėjo ilsėtis pirmaudami – 41:30.

Antroje rungtynių dalyje „Neptūnas“ kelis kartus buvo priartėjęs iki 8 taškų, tačiau pakeisti įvykių savo naudai klaipėdiečiams nebepavyko.zalgiris neptunas finale n

„Žalgiris“ – „Neptūnas“ - 83:72 (16:17, 25:13, 19:16, 23:26)

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas - 29 (3/3 trit., 6/6 baudos, 11 atk. kam.), Jerome‘as Randle‘as - 20 (7/11 dvit., 9 rez. perd.), Brockas Motumas - 8, Renaldas Seibutis – 7 tšk.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas - 17 (3/6 trit.), Angusas Brandtas - 16, Vytautas Šarakauskas - 9, Danielis Ewingas ir Martynas Mažeika - po 8, Arvydas Šikšnius - 5, Trentas Plaistedas - 4, Arnas Butkevičius - 2 tšk. Jerai Grantas taškų nepelnė. Laurynas Beliauskas ir Donatas Zavackas nerungtyniavo. 

"Neptūnas" pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 31:46.

Po rungtynių - į ligoninę

Šiose rungtynėse nukraujavo „Neptūno“ ekipa: Jerai Grantui varžovai pirštu pataikė į akį ir jis po dvikovos buvo išgabentas tyrimams į Kauno ligoninę, taip pat kojos skausmus pajuto Arnas Butkevičius. Jis taip pat išvyko pas medikų. Tik po išsamesnės jų apžiūros paaiškės, ar šie žaidėjai galės „Neptūnui“ padėti kotose LKL finalo rungtynėse.

dainius zalgiris n

Dainius Adomaitis („Neptūno“ vyr. treneris): „Sveikiname „Žalgirį“ su pelnyta pergale. Manau du momentai lėmė jų pergalę. Pirmas, kai antrame kėlinyje pralaimėjome 10:0 atkarpą. Patys nepataikėme tikrai gerų metimų ir dar darėme klaidas grįždami į gynybą. Su tokia komanda kai leidi jiems pelnyti 29 taškus lengvus taškus, tai yra neįmanoma laimėti. Tai Eurolygos komanda ir žalgiriečiai žino, kaip tas skirtumas auga. Mums reikia su jais žaisti lygiai, nepaleisti į priekį ir žaisti be duobių. Mums daug nemalonumų pridarė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, kuris pelnė 29 taškus, sugriebė 11 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų. Jerai Grantas buvo tas, kuris turėjo stabdyti Paulių Jankūną ir tos jo pražangos lėmė mūsų mažesnę rotaciją. Todėl kiti žaidėjai turėjo būtų su Pauliumi Jankūnu. Neramu dėl Arno Butkevičiaus ir Jerai Granto traumų. Jie išvyko į ligoninę. Man čia neramiausios minutės.“
saras n
Šarūnas Jasikevičius („Žalgirio“ vyr. treneris): "Esame labai patenkinti, kad seriją pradėjome pergalingai. Kova buvo labai arši ir mes to tikimės. „Neptūnas“ demonstruoja aukšto lygio krepšinį, bet mes tam buvome pasiruošę. Kaip ir visada kai kas pavyko, kai kas ne. Svarbiausia buvo laimėti ir išsaugoti namų aikštės pranašumą. Esame patenkinti ir einame toliau. Kalbant apie šio vakaro Pauliaus Jankūno pasirodymą, tai nėra netikėta. Paulius yra aukšto lygio žaidėjas. „Neptūnas“ irgi žaidžia su sudėtimi, kuri yra pastatyta prieš aukšto, fiziško stipraus ketvirto numerio puolimą. Tai matėme serijoje su „Lietuvos rytu“, matome ir dabar. Paulius sužaidė geras rungtynes ir tikimės, kad ir toliau taip žais. Tikėsimės ir kitų žaidėjų didesnio indėlio. Į Klaipėdą žaisti antrųjų serijos rungtynių važiuosime su idėja, kad bus žymiai sunkiau. Kiekviena komanda namie žaidžia geriau ir tikimės labai labai sunkių rungtynių. Laukiame tokio susitikimo, kuris bus taškas į tašką. Bus emocinės, stiprios ir fizinės rungtynės“.

Antrosios LKL finalo serijos rungtynės vyks gegužės 28 dieną (šeštadienį) 16.40 val. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Trečiosios serijos rungtynės vyks gegužės 31 dieną (antradienį) 19 val. Kaune, ketvirtosios - birželio 3 dieną (penktadienį) 18.40 val. Klaipėdoje. Jei reikės penktųjų, šeštųjų ir septintųjų serijos rungtynių, jos vyks birželio 6 dieną (pirmadienį) 19 val. Kaune, birželio 9 dieną (ketvirtadienį) 18.40 val. Klaipėdoje ir birželio 13 dieną (pirmadienį) 19 val. Kaune.

si
Pabrėžiame, kad „Neptūno“ abonementai galioja iki pat sezono pabaigos, tad abonementų turėtojams bilietų į Klaipėdoje vyksiančias finalo rungtynes pirkti nereikia.

Pasiteisino nauja "Neptūno" strategija padaryti abonementus iki pat sezono pabaigos, įskaitant ir ketvirtfinalį, ir pusfinalį, ir dvikovas dėl medalių.

Visi tie, kas sezono pradžioje įsigijo "Neptūno" abonementus gerokai sutaupė pinigų ir laiko. Jiems nebereikia sukti galvos, ar spės įsigyti bilietus, be to, visada rungtynes stebi sau įprastose patogiose vietose.   

"Neptūno" klubo administracija, žaidėjai ir trenerių kolektyvas nuoširdžiai dėkoja ištikimiems sirgaliams už itin šiltą ir nuostabų palaikymą! Pasipuoškime „Neptūno“ atributika ir palaikykime savo miesto komandą. Nuspalvinkime „Švyturio“ areną mėlyna spalva. Jūsų palaikymas – itin reikalingas. Juk istoriją kuriame kartu!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder