LKL čempionato formate - pokyčiai

LKL čempionato formate - pokyčiai

Penktadienį Vilniuje vykusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKL) visuotinio susirinkimo ir LKL valdybos posėdžio metu nuspręsta, kad artėjančiame sezone komandos žais keturių ratų sistema.

Už šį varžybų modelį balsavo septyni valdybos nariai, trys balsavo už trijų ratų sistemą, o du susilaikė.

Čempionatas, kuriame varžysis 11 klubų, turėtų startuoti rugsėjo 24 dieną, o paskutinės rungtynės vėliausiai turi būti sužaistos iki birželio 14 dienos. Lygos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį ir sekmadienį, o Europos taurių turnyruose rungtyniaujančios ekipos rungtynes galės žaisti ir pirmadienį. Turnyro tvarkaraščio projektas bus patvirtintas artimiausiu metu.

"Tikėjomės, kad posėdis bus sudėtingesnis. Penki mūsų klubai norėjo rungtyniauti Vieningoje lygoje, tad galėjo kilti sunkumų dėl varžybų organizavimo. Siūlėme komandoms sumažinti rungtynių skaičių ir žaisti trijų ratų sistema, tačiau klubai pasirinko didinti mačų skaičių. Posėdis vyko be emocijų, ekscesų, susiklausius ir supratingai. Pagrindinis visų tikslas - Lietuvos krepšinis", - po posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo LKL prezidentas Remigijus Milašius.

LKL vadovas taip pat pranešė, kad Vieningoje lygoje tikrai nerungtyniaus praėjusio sezono Lietuvos pirmenybių bronzos medalių laimėtojas Vilniaus "Lietuvos rytas". Pasak R. Milašiaus, lygos vicečempionas Klaipėdos "Neptūnas", nors oficialaus sprendimo dar nepriėmė, tačiau dėl dalyvavimo Eurolygoje ir padidėjusio rungtynių skaičiaus LKL, greičiausiai taip pat negalės žaisti Vieningoje lygoje.

LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas pasakojo, kad nuspręsta padaryti pakeitimų ir atkrintamosiose varžybose - kitą sezoną ketvirtfinalių ir pusfinalių serijoje bus žaidžiama iki trijų pergalių. Mažajame ir didžiajame finaluose ekipos kausis tokiu pačiu principu kaip ir praėjusį sezoną.

Į LKL vienbalsiai priimtas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionas Mažeikių "Mažeikių" klubas, o iš asociacijos pašalinti Vilniaus "Sakalai" ir "Palangos" komanda.

Pasak R. Milašiaus, LKL derėsis su Eurolygos vadovybe ir sieks, kad Lietuvos čempionams būtų suteikiama vieta stipriausių Europos klubų turnyre.

LKL sukirto rankomis su draudimo bendrove UADBB "Colemont draudimo brokeris" ir nuo artėjančio sezono pasirūpins visų lygos krepšininkų ir teisėjų sveikatos draudimu.

Spaudos konferencijos metu taip pat buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su lažybų bendrove "Orakulas".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder