LKKA krepšininkės Europos universitetų sporto žaidynėse kovos dėl bronzos medalių

LKKA krepšininkės Europos universitetų sporto žaidynėse kovos dėl bronzos medalių

Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) merginos Kordoboje (Ispanija) vykstančiose pirmosiose Europos universitetų sporto žaidynėse pusfinalyje rezultatu 58:66 (16:14; 12:18; 11:22; 19:12) nusileido Belgrado universiteto (Serbija) ekipai ir pirmadienį sieks iškovoti bronzos medalius.

Pusfinalio dvikovoje pirmąjį kėlinį LKKA krepšininkės, vadovaujamos Rasos Kreivytės, varžovėms kaip reikiant kibo į atlapus ir išsiveržė į priekį – 16:14. Visgi, iki didžiosios pertraukos serbės perėmė iniciatyvą į savo rankas, o trečiajame kėlinyje vienu metu pirmavo ir 17 taškų skirtumu.

LKKA merginos dar kilo į lemiamą šturmą ir atsilikimą buvo sumažinusios iki 5 taškų, tačiau pakeisti rungtynių baigtį jau pritrūko jėgų ir laiko.

„Serbės už mus buvo tiek fiziškai, tiek techniškai pranašesnės. Jos yra daugkartinės universitetų krepšinio turnyrų čempionės. Norėjosi patekti į finalą, darėme viską, kad tai įvyktų, tačiau teks kautis dėl bronzos medalių. Džiugu tai, kad LKKA krepšininkės, net ir atsilikdamos 17 taškų skirtumu, nenuleido rankų ir buvo sugrąžinusios rungtynių intrigą“, - iškart po pusfinalio dvikovos kalbėjo LKKA trenerė R. Kreivytė.

Dvikovoje su serbėmis iš LKKA ekipos išsiskyrė Vitalija Kaminskytė, surinkusi 21 tašką, Eglė Sarapaitė pridėjo 10, Monika Petrauskaitė – 9, Eglė Vitkutė – 6, Erika Liutkutė ir Lina Dikčiūtė – po 5, Živilė Kilijonaitė – 2 tšk.

Kovoje dėl bronzos medalių lietuvaitės susitiks su Rusijos Ivanovo universiteto atstovėmis.

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder