Lina Batulevičiūtė: visos mūsų penkiakovininkės yra stiprios

Lina Batulevičiūtė: visos mūsų penkiakovininkės yra stiprios

Ketvirtadienį į Lietuvą grįžusios Europos čempionate Didžiojoje Britanijoje bronzos medalius iškovojusios penkiakovininkės Lina Batulevičiūtė ir Emilija Serapinaitė džiaugėsi laimėjimu ir stebėjosi sportavimo sąlygomis britams.

"Visose rungtyse neblogai sekėsi. Gal šiek tiek fechtavimas buvo silpnesnis, bet mums užteko. Geriausiai pasirodėme jodamos ir tai leido atitrūkti nuo varžovių. Labai gerai vertinu savo bėgimą, trasa buvo labai gera. Šaudymas galėjo būti geresnis, bet to užteko", - oro uoste sakė I. Serapinaitė.

Paskutinėje - bėgimo ir šaudymo - rungtyje Lietuvos penkiakovininkės įnirtingai dėl bronzos medalio kovojo su Didžiosios Britanijos atstovėmis, tarp kurių buvo ir olimpinė vicečempionė Samanta Miurėj (Samantha Murray).

"Kai aš bėgau paskutinėje rungtyje, man pavyko išsaugoti trečiąją poziciją. Vėliau Linai nesusiklostė šaudymas ir britės mus aplenkė", - apie svarbiausias akimirkas pasakojo E. Serapinaitė.

"Jaučiau įtampą, bijojau, kad mane pasivys. Nors britė buvo išsiveržusi į priekį, vėliau per bėgimą ją aplenkiau. Bėgimas ir lėmė mūsų pergalę", - pridūrė L. Batulevičiūtė.

26-ąjį gimtadienį trečiadienį paminėjusiai L. Batulevičiūtei šie metai - geriausi karjeroje. Birželio mėnesį Berlyne (Vokietija) vykusio pasaulio čempionato moterų estafetės varžybose L. Batulevičiūtė su E. Serapinaitės seserimi dvyne Ieva iškovojo sidabro medalius.

"Kadangi pasaulio čempionate turėjau medalį, tai turėjome šiokio tokio pasitikėjimo savimi ir galvojome, kad galime ir Europos pirmenybėse užsikabinti medalius. Šįkart mano partnerė buvo kita, bet Lietuvoje visos penkiakovininkės yra stiprios ir kiekviena gali laimėti. Labai džiaugiamės, kad sėkmingai užbaigėme sezoną ir dabar reikės ruoštis kitiems metams", - pabrėžė L. Batulevičiūtė, kitais metais žadanti siekti aukštų rezultatų ir individualiose varžybose.

Lietuvos penkiakovininkės liko sužavėtos kompleksu, kuriame vyksta Senojo žemyno pirmenybės.

"Labai patiko, kad viskas yra vienoje vietoje. Gražus baseinas, šaunūs žirgai, stadionas. Norėtume, kad ir pas mus Vilniuje būtų kažkas panašaus", - šypsojosi L. Batulevičiūtė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder