Ligos kamuojama Rūta Meilutytė Europos plaukimo čempionate sieks atiduoti visas jėgas

Pirmadienį pajėgiausi Lietuvos sportininkai išvyko į gruodžio 13-17 dienomis Danijoje vyksiantį Europos plaukimo trumpajame baseine (25 m) čempionatą. Nors vieni Lietuvos rinktinės lyderių Rūta Meilutytė ir Simonas Bilis atvykę į Lietuvą susirgo ir negalėjo pilnavertiškai pasiruošti čempionatui, jie tikisi pademonstruoti aukštus rezultatus. 

R. Meilutytė į Lietuvą grįžo po keletą mėnesių trukusių treniruočių Australijoje. Dėl visiškai kitokių oro sąlygų Lietuvoje, sportininkė susirgo ir net 12 dienų negalėjo treniruotis. 

„Dabar jaučiuosi daug geriau nei prieš dvi savaites ir padarysiu viską, kad iki varžybų būčiau pasirengusi dar geriau. Dėl laiko juostų nebuvo didelė problema. Blogiau buvo peršalimas ir imuniteto prisitaikymas po kelionės“, - sakė R. Meilutytė. 

Lietuvė Danijoje ketina startuoti 50, 100 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse, bet jos treneris Paulius Andrijauskas teigė, kad dėl komplikuoto pasiruošimo, 200 m distancijos veikiausiai bus atsisakyta. 

„Jeigu tai nebūtų Europos čempionatas, tai tikrai nebūtume vykę po tokių savaičių. Rūta dar ką tik baigė antibiotikų kursą. Jos tikslai yra didesni, o mano – kuklesni. Europos čempionate rizikuosime ir žiūrėsime, kaip pasirodysime po ligų“, - sake P. Andrijauskas. 

Nors R. Meilutytė dar jaučia ligos simptomus, ji oro uoste nestokojo geros nuotaikos. 

„Kadangi pasiruošimas gavosi ne toks, kokio tikėjausi, tai tikslas yra kuo geriau pasirodyti. Noriu atiduoti visas jėgas ir žiūrėti, kaip seksis. Visada tikiuosi aukščiausių rezultatų, bet konkrečių vietų neprognozuoju. Tai svarbiausios šių metų pabaigos varžybos, įdomu pasibandyti jėgas trumpo baseino nuotolyje, bet svarbiausios varžybos manęs laukia kitais metais, kai vyks Europos čempionatas. Su 200 m distancija dabar yra bandymo laikotarpis, nes joje yra visai kitoks plaukimas. Dar nepasitikiu savo jėgomis šioje distancijoje, bet per dvejus metus tikimės patobulėti ir galbūt net varžytis olimpinėse žaidynėse“, - teigė R. Meilutytė. 

R. Meilutytė džiaugėsi Australijoje praleistais mėnesiais, nes galėjo treniruotis su stipriausiomis šios šalies plaukikėmis: „Aš irgi galėjau stebėti visą darbą, sportuoti su visais. Ten nėra kažko išskirtinio, bet jie labai sunkiai dirba, turi gerą sistemą“. 

Dėl ateities R. Meilutytė dar neapsisprendusi, bet ji neatmetė galimybės, kad ateityje vėl vyks į Australiją. 

Europos čempionate Danijoje nedalyvaus viena pagrindinių R. Meilutytės varžovių rusė Julija Jefimova. 

„Manau, kad visada dalyvauti varžybose su stipriausiais sportininkais, tai dėl jos nedalyvavimo gerumo nematau, nes bus viena varžove mažiau. Nors ji nevažiuoja, bet varžybose vis tiek bus daug pajėgių plaukikių“, - teigė R. Meilutytė. 

Iš viso Danijoje startuos 10 Lietuvos atstovų. 

Europos pirmenybėse startuos Rūta Meilutytė (50, 100 ir 200 m krūtine), Giedrius Titenis (50, 100 ir 200 m krūtine), Danas Rapšys (200 m nugara, 100, 200 m laisvuoju stiliumi, 200 m peteliške), Simonas Bilis (50 ir 100 m laisvuoju stiliumi), Andrius Šidlauskas (50, 100 ir 200 m krūtine), Deividas Margevičius (50, 100 ir 200 m peteliške), Gytis Stankevičius (50, 100 ir 200 m nugara), Tadas Duškinas (50, 100 m peteliške, 50 m laisvuoju stiliumi), Ugnė Mažutaitytė (100 ir 200 m krūtine) bei Povilas Strazdas (100 ir 200 m laisvuoju stiliumi, 100 ir 200 m kompleksiniu būdu). 

Iš Vilniaus į Daniją išvyko R. Meilutytė ir S. Bilis. D. Rapšys, A. Šidlauskas, G. Stankevičius ir D. Margevičius į čempionatą atvyks iš stovyklos Ispanijoje, G. Titenis - iš Austrijos, U. Mažutaitytė ir T. Duškinas - iš JAV. 

Visi minėti plaukikai, išskyrus G. Titenį, turėtų dalyvauti ir gruodžio 20-22 dienomis Anykščiuose vyksiančiame Lietuvos čempionate. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder