Lietuvos tenisininkių tikslas - išlikti antrojoje Federacijos taurės varžybų grupėje

Lietuvos tenisininkių tikslas - išlikti antrojoje Federacijos taurės varžybų grupėje

Lietuvos moterų teniso sieks išsaugoti vietą pasaulio moterų teniso komandų čempionato - Federacijos taurės (Fed Cup) varžybų - Europos/Afrikos zonos II grupėje.

Balandžio 17-20 dienomis Juodkalnijoje vyksiančiame Europos/Afrikos zonos II grupės turnyre Lietuvos rinktinei atstovaus 27-erių metų Lina Stančiūtė (465-oji pasaulio raketė), 18-metė Joana Eidukonytė bei 17-metės Justina Mikulskytė ir Agnė Čepelytė.

"Pirmas tikslas - gerai sužaisti, maksimaliai pagal mūsų galimybes. Aukščiausias tikslas būtų išlikti antroje grupėje. Bus nelengva, nes varžovių komandos yra stiprios, daugelis iš jų turi į pirmąjį pasaulio reitingo šimtuką patenkančių žaidėjų. Pavyzdžiui, Estija nominavo Kają Kanepi (Kaia Kanepi, 37-oji pasaulio raketė), Graikija - Eleni Danilidu (Eleni Daniilidou, 123), tačiau jos kažin ar žais. Realus varžovių pajėgumas paaiškės, kai visos komandos susirinks. Antroje grupėje kovoji tarp išlikimo ir pakilimo. Jei seksis, kovosi dėl pakilimo į aukštesnę grupę, o jei praloši svarbų mačą, žaisi dėl išlikimo", - penktadienį Vilniaus SEB arenoje surengtoje spaudos konferencijoje pasakojo Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė.

Penktadienį ryte tenisininkės susirinko pirmai bendrai treniruotei.

"Sunku kalbėti apie žaidėjų sportinę formą, nes žaisime ant grunto. Važiuosime keliomis dienomis anksčiau, kad turėtume laiko pasiruošti, bet perėjimas nuo "hardo" ant grunto yra sudėtingas. Žaidėjai kelias savaites tam ruošiasi, tačiau mūsų tenisininkės dalyvavo turnyruose, žaidė, todėl tikiuosi, kad viskas bus gerai", - kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonė.

Rinktinė į Juodkalniją išvyksta ankstyvą šeštadienio rytą. Europos/Afrikos zonos II grupės turnyre, be Lietuvos komandos, dar žais Estijos, Suomijos, Graikijos, Latvijos, Juodkalnijos, Pietų Afrikos Respublikos (PAR) ir Tuniso rinktinės. Jos bus suskirstytos į dvi grupes. 1-2 vietas grupėse užimsiančios rinktines kovos dėl patekimo į aukštesnę grupę, o 3-4 vietas užimsiančios ekipos žais dėl išlikimo II grupėje.

"Pernai tikslas buvo iškopti į aukštesnę grupę. Šiemet laukia kitos komandos, kurios turi tikrai gerų žaidėjų, todėl būtų labai gerai išlikti antroje grupėje, o kaip pasiseks, matysime po savaitės. Realiai žiūrint, turėtume kovoti dėl išlikimo. Kai tiek pastangų įdėjome pernai, kad pakiltume iš trečiosios grupės, kristi žemyn būtų liūdna, bet bus kaip bus", - sakė pirmoji Lietuvos raketė L. Stančiūtė.

Rinktinės lyderė nėra patenkinta savo sportine forma, tačiau teigė, kad prieš laukiančias varžybas yra nusiteikusi optimistiškai.

"Visos susirinkome tik šiandien ryte. Jei būtų buvusios sąlygos treniruotis lauke, būtume susirinkusios ir anksčiau, bet kadangi tokių sąlygų nėra, tai realus pasiruošimas vyks vietoje, ant grunto. Mano geriausi rezultatai pasiekti ant grunto ir tai nuteikia pozityviai, - kalbėjo L. Stančiūtė. - Mano forma nėra labai bloga, bet ir nėra labai gera. Jau atsigaunu po visų pralaimėjimų ir žiūriu į priekį. Kažkokių konkrečių priežasčių tiems pralaimėjimams nebuvo. Tiesiog nepavyko pralaužti ledų, laimėti svarbaus mačo, kad galėčiau eiti tolyn".

"Pernai mūsų merginoms pavyko pakilti iš trečiosios grupės, o šiemet keliame tikslą išsilaikyti antrojoje grupėje, - teigė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas. - Jei merginos iškristų į trečiąją grupę, nebūtų didelę tragedija. Antroje ir trečioje grupėje komandų pajėgumas yra panašus. Pirmojoje grupėje jau prasideda visiškai kitas lygis ir kitas formatas".

Šiemet komandai padėti atsisakė antroji šalies raketė 16-metė Akvilė Paražinskaitė (1016-oji pasaulio raketė). Pasak LTS vadovo, tenisininkė su treneriu greičiausiai nusprendė visą dėmesį skirti asmeninei karjerai.

"Akvilė turėjo savų individualių planų. Treneris nusprendė šiemet nevažiuoti į rinktinę. Matyt, jie nusprendė koncentruotis į asmeninę karjerą. Aišku, gaila, nes neabejoju, kad per metus ji patobulėjo ir jos žaidimas pridėtų rinktinei stiprybės", - teigė R. Grušas.

Lietuvos tenisininkės 1992, 1993, 2004 ir 2007 metais yra žaidusios Europos/Afrikos zonos I grupės turnyruose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder